Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.08.2020 07:14 | Šport | Hokej
FotoVideo

Boston krok od vypadnutia, Islanders a Vegas sa ujali vedenia v sériách

Po dvojdňovej prestávke zapríčinenej protestom proti streľbe na Afroameričana Jacoba Blakea († 29) sa v sobotu opäť rozbehla play off hokejovej NHL.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii
Hráči Tampy Bay zvíťazili vo štvrtom stretnutí semifinále Východnej konferencie NHL nad Bostonom 3:1 a v sérii vedú už 3:1 na zápasy. V druhom zápase v Toronte New York Islanders zdolali Philadelphiu 3:1 a v sérii vedú 2:1. V Západnej konferencii sa Vegas ujalo vedenia 2:1, keď zdolalo Vancouver 3:0.

Slovenský obranca Erik Černák odohral v drese Tampy Bay takmer 17 minút a zapísal si dve trestné minúty. V bránke Bruins zlikvidoval Jaroslav Halák 23 z 26 striel súpera. Kapitán "medveďov" Zdeno Chára strávil na ľade vyše 16 minút. 

Na víťazstve Tampy Bay sa dvomi zásahmi podieľal český útočník Ondřej Palát, ktorý v posledných troch dueloch strelil štyri góly, pritom do play off vstúpil sériou siedmich duelov zápisu medzi strelcov. "Myslím si, že hrám rovnako ako predtým. Som rád, že mi to tam padá a teším sa, že sa darí celému tímu," povedal 29-ročný útočník pre nhl.com.

Palát otvoril skóre v 9. minúte, keď po dobrej práci Braydena Pointa nedal zblízka Halákovi šancu. V 33. minúte si však slovenský brankár spytoval svedomie, pretože Palátova strela bez prípravy z vrcholu ľavého kruhu mu prepadla cez lapačku. "Ten zákrok sme potrebovali," povedal po zápase podľa tsn.ca tréner Bruins Bruce Cassidy.

Boston dorazil tretí gól švédskeho obrancu "bleskov" Victora Hedmana, ktorý v závere druhej tretiny zvýšil v presilovke na 3:0. Jeho strelu tečoval útočník Bruins Pär Lindholm, puk vyletel do výšky a zapadol za chrbát bezmocného Haláka. Tampa potrestala päťminútové vylúčenie Nicka Ritchieho, ktorý nepríjemne narazil na mantinel Yanniho Gourdea.

Na víťazstve "bleskov" už nič nezmenil ani presilovkový gól Jakea DeBruska v 48. minúte. Boston zlepšil svoj výkon v porovnaní s tretím zápasom, ktorý prehral 1:7, ale opäť to na Tampu a výborne chytajúceho Andreja Vasilevského (29 zákrokov) nestačilo. "Hrali sme obetavo, blokovali sme strely, bolo tam veľké nasadenie. Boston má skvelý tím, o to viac nás ďalšia výhra teší," povedal tréner Tampy Jon Cooper.

Dve asistencie zaznamenal ruský útočník Lightning Nikita Kučerov, ktorý sa blysol aj viacerými defenzívnymi zákrokmi. "Kuch hral dnes skvelý hokej. Nasadil tón hneď na začiatku, keď dal bodyček Zdenovi Chárovi. Keď hviezda robí takéto veci, tak to strhne celý tím," pochválil Kučerova pre tsn.ca Palát. Piaty duel série je na programe v utorok v noci o 1.00 SELČ.

Philadelphia začala dobre, keď ju do vedenia poslal v 15. minúte  Tyler Pitlick. Islanders však v druhej tretine otočili vďaka Mattovi Martinovi a Leovi Komarovovi. V záverečnom dejstve pridal gólovú poistku Anders Lee. Newyorčanov podržal brankára Semion Varlamov, ktorý chytil 26 striel súpera. 

Na západe Vegas rozhodlo už v prvej tretine, keď sa v rozmedzí 72 sekúnd presadili Alex Tuch a Zach Whitecloud. V ďalšom priebehu hrali prím brankári a ďalší gól padol až v úvode tretej tretiny, keď stanovil konečné skóre Mark Stone. Brankár Golden Knight Robin Lehner chytil 31 striel, rovnako ako Jacob Markström na opačnej strane.

2. kolo play off NHL
semifinále Východnej konferencie - štvrtý zápas:
Boston - Tampa Bay 1:3 /HALÁK vykryl 23 z 26 striel/
/stav série: 1:3/
tretí zápas
New York Islanders - Philadelphia 3:1
/stav série: 2:1/ semifinále Západnej konferencie - tretí zápas:
Vancouver - Vegas 0:3
/stav série: 1:2/
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

1994. (Zľava) Samuel L. Jackson, John Travolta, Harvey Keitel, Quentin Tarantino
Foto
Najväčšie hviezdy Pulp Fiction po 30 rokoch! Aha, ako zahviezdili na filmovom festivale
Obľúbené sú aj šmykľavky
Žiakom z Hlohovca môžu ostatní len závidieť: Zábavný park na chodbe školy? Také niečo sa len tak nevidí
Ilustračné foto
Británia odmietla rokovania s Európskou úniou: Ohrozí to mobilitu mladých ľudí?
Speváčka Jana Kirschner
Foto
Jana Kirschner už do MHD nevkročí: Revízor na mňa KRIČAL a povedal, že som... Uff, silná káva!
Ostrý boj Kralevich a Chrena o nábytok z čiernej stavby!
Foto
Kralevich vs. starosta Ružinova: Ostrý boj o majetok z čiernej stavby! Nadávala mu do ZLODEJOV, čo jej odkázal?
Military surveillance drone flying over rocky deserts.
Ukrajina zasiahla viaceré ciele v Rusku: Medzi nimi aj viaceré elektrické stanice
Na archívnej snímke vľavo Stephane Da Costa (CSKA) a vpravo Tomáš Zigo (Slovan) počas zápasu KHL
Návrat do reprezentácie: Hráč z KHL ide na MS!
Poľský prezident Andrzej Duda podpísal v stredu 16. augusta 2023 zmenu zákona o referende.
Poľsko hovorí o jadrových zbraniach: Hrozby z Ruska silnejú, sme pripravení! Čo sa chystá?
(ilustračná fotografia).
Nečakaný zvrat! Kto môže za výbuchy na základni v Iraku?
Lonely sad woman deep in thoughts sitting daydreaming or waiting for someone  in the living room with a serious expression,  she is pensive and suffering from insomnia sitting on couch
Cítite, že sa s vami niečo deje? 11 príznakov rakoviny, ktoré by ste nemali ignorovať
Po náročnej liečbe robí veľké pokroky v hokeji.
Foto
Hokejista Martinko strieľa góly, hoci nemal žiť: Lekári mu dávali len 3 týždne! Dojemný príbeh malého bojovníka
Mesto Galanta má mladežnícky parlament.
Váš Tip
Galanta podporuje mladých ľudí: Títo mladí ľudia budú rozhodovať o dôležitých veciach!