Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.09.2020 11:55 | Prominenti | Nový Čas Víkend

Herečka Marta Sládečková o pandémii na Slovensku: Korona urobila aj niečo dobré

Marta Sládečková (62) získala najviac ocenení za dramatické úlohy, diváci ju však vnímajú najmä ako komediálnu herečku.

Ste škatuľkovaná ako komediálna herečka. Je ťažké rozosmiať ľudí?

Oveľa ťažšie, ako rozplakať. Každý má iný typ humoru a utrafiť taký, ktorý by rozosmial masu, je veľmi ťažké. V podstate to, čo sa mi podarilo Sladkou, sa mi v divadle nepodarilo za celú kariéru. Niekedy sa cítim ako kominár, keď idem po ulici, lebo ľudia sa na mňa usmievajú. Najviac cien som ale dostala za dramatické úlohy. Aj vo filmoch som hrala takmer výlučne vážne postavy. Lepšie sa cítim v komédiách, ale je dobré, že hrám v repertoárovom divadle, kde sa mi ujdú nielen komédie, ale aj Shakespeare alebo ruská klasika. Vykompenzujem si to, lebo ako herečka by som bola chudobná, keby som hrala iba komédie.

Ste veľmi spoločenská. Práve takéto typy žien majú radi najmä muži. Cítite to tak?

Áno. Ako kamarátka si viac rozumiem s mužmi. Porozprávam sa s nimi o všetkom, o autách, hokeji, futbale... Keď bežia v telke napríklad nejaké majstrovstvá, tak v divadle po predstavení ostaneme pozerať zápasy. Myslím, že som tam s našimi chlapcami jediná žena, lebo ma to fakt baví. Bola som trošku chlapčensky vychovaná aj tým, že sme so sestrou vyrastali v Trenčíne veďla štadióna Dukly a vonku sme hrávali hokej. Chodila som síce aj na kraso, aby to nebolo už úplne chlapčenské, chodili sme so sestrou aj na skaut, takže sme vyrastali tak prírodne, čo ma veľmi baví. Zúročilo sa v tom, že sa veľmi rada plavím na jachtách. Chodievame so sestrou a s takou partiou už 7 rokov. Minulý rok sme boli dokonca aj z divadla. Osem ľudí z Astorky sa vydalo na týždeň do Chorvátska. V živote som sa asi tak nenasmiala ako tam. Mali sme ísť aj teraz v septembri, všetko bolo objednané, ale korona nám to, bohužiaľ, prekazila.

Vašou najlepšou kamarátkou je Zuzka Tlučková. Dokonca ste si vraveli siamské dvojčatá. Stále to platí?

Sme jing a jang, úplne rozdielne. Ja som taký živel, erdeg baba a Zuzka je tá pani profesorka, ktorá si všetko dopredu premyslí. Myslím si, že táto kombinácia nás drží. Lebo keby sme boli rovnaké, je zle. Za tie roky sa dokonale poznáme. Tento rok nám tiež ušla jedla dovolenka. V apríli sme mali letieť do Lisabonu, všetko bolo vybavené. V lete sme si zase chceli zopakovať Srí Lanku, ale radšej sme nepokúšali. Podľa mňa tak skoro ani žiadne zahraničie nebude. Veľmi sa čudujem ľuďom, ktorí tento rok vycestovali a nevedeli vydržať doma, nepokazili by sme si tak dobré čísla. Veď aj naše hory sú krásne.

Cestujete väčšinou len vy dve?

Zuzka je základ. Keď sme išli do Thajska, zrazu sme sa nevedomky v autobuse stretli s Mišom Kubovčíkom a Zuzkou Šebovou, ktorí išli na ten istý zájazd, a to bola veľká zábava. Veľmi nám to títo moji milí spríjemnili. Niektoré cesty podnikám aj so sestrou a so švagrom, lebo sme veľkí fanúšikovia tenisu a chodíme na turnaje po celej Európe. Chystali sme sa aj tento rok, ale korona to zrušila.

Ktorému tenistovi najviac fandíte?

Djokovičovi, my ľúbime Noleho. (smiech)

Aj ste ho stretli?

Nie. Ale bola som už veľmi blízko. V Madride sme sedeli v druhom rade. Nole prišiel k lavičke a Marián Vajda bol vedľa. Tak som rozmýšľala, či budem taký „sedlák“ a zakričím na Mariána. (smiech) Bol to ale zápas a nechcela som vyrušiť Djokoviča, keď sa sústredil.

O súkromí veľa nerozprávate. Dozvedela som sa, že máte priateľa, ale nežijete spolu...

Je to pravda, sme priatelia, ale žijeme oddelene. Je tiež z brandže, ale nepracuje na Slovensku, takže v tejto zvláštnej dobe sa vídame menej, ale aj keby som mala ten najmenší problém, volám jemu. Aj teraz nedávno som sa mu zmienila, že starý mobil pomaly končí a na druhý deň mi doniesol nového krásavca.

Čo najradšej spolu robíte?

Najradšej chodievame na nákupy do Rakúska. (smiech) Na chlapa je to zvláštne, lebo on má tak zmapované obchody, je najlepší nakupovač na svete. Raz mi doniesol v dlani večerné šaty Kenzo, boli ako sieťovina a keď som si ich obliekla, bola som ako potetovaná, nádherné. Nebojí sa mi kúpiť hocičo, má ma v oku, pozná všetky vychytávky, vie, kde sa otvoril aký obchod. Teraz ma zas ťahá do Rakúska. Vždy si spravíme výlet s dobrým jedlom. On je moja módna aj cestovná poradkyňa. Kedysi sme spolu veľa cestovali, pamätám si, ako sme išli do Portugalska... On je ten typ, že v aute vybaví ubytovanie a všetko. Cesty s ním boli vynikajúce, ale Zuzka má tiež svoje čaro. (smiech)

Čo vás čaká najbližšie? Chystáte nejaký nový projekt?

Potešila by som sa, ale moja vnútorná vrtuľka mi hovorí, že netreba byť nenažratý a netreba produkciám komplikovať veci, pretože ak by som zobrala tretí projekt, bolo by veľmi obťažné to zosúladiť. Nebolo by to odo mňa fér. Mám už dosť rokov, povedala som si, že takto mi to vyhovuje a treba mať občas aj voľno. V divadle, samozrejme, budú nejaké nové úlohy a na tie sa teším.

späť
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Karin Kollárová, Nový Čas víkend

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!