Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.08.2020 14:05 | Šport | Hokej
Foto

Rask sa sťažoval na nudu v torontskej "bubline": Má právo na názor, vraví kapitán Chára

Po štvrtkovej prehre s Carolinou (2:3) sa brankár Bostonu Bruins Tuukka Rask zamračil a vravel, že hokej bez fanúšikov v Toronte je nudný.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii
V súvislosti s aktuálne rozbehnutým play-off použil porovnanie s prípravnými zápasmi. Nemyslel to zle, ale jeho slová môžu vyvolať protichodné reakcie.

"Sú také momenty, keď sa niečo deje a to je v poriadku. Potom však príde päť minút, keď sa len korčuľuje od bránky k bránke v nulovej atmosfére. Vtedy sa cítim, ako keby sme hrali prípravný zápas. Samozrejme, treba to hodiť za hlavu, napumpovať sa energiou a nastaviť na play-off," skonštatoval Tuukka Rask pred zámorskými médiami.

Pred sobotňajším pokračovaním série proti Caroline Hurricanes (stav 1:1) dostal kapitán Bostonu Zdeno Chára otázku, ako sa kabína stavia k reakcii Raska na súčasné dianie v play-off v Toronte. Práve miestna Scotiabank Arena je jedným z dvoch "bublín", resp. dejísk play-off, kde sa v čase špeciálneho režimu v boji proti koronavírusu odohrávajú zápasy Východnej konferencie. Tým druhým dejiskom je Rogers Place na Západe v Edmontone. "Predovšetkým chcem povedať, že Tuukka má právo na svoj názor. Nemyslím si, že čokoľvek z toho, čo povedal, myslel v zlom. Chcel byť iba úprimný a nezazlievame mu, že to povedal. Pre nás všetkých je súčasná situácia niečím novým, nikto ju ešte nezažil a vnímame ju rôzne," skonštatoval Zdeno Chára na tlačovej konferencii, cituje ho TSN.

 

Rask zároveň priznal, že momentálne nie je v najlepšej forme. "Nie je to ideálne, ale snažím sa zlepšiť, mať z hokeja radosť. Nestresujem sa veľmi z toho, aký uhráme výsledok. Vravím si, že je august a raz treba vyskúšať hrať hokej aj v tomto mesiaci," snažil sa zľahčiť situáciu Rask.

Tréner Bruce Cassidy má kvalitného náhradníka v podobe Slováka Jaroslava Haláka, zatiaľ však jeho služby zrejme nevyužije. Cassidy si nevšimol, aby vo štvrtkovom zápase dostal Rask lacné góly. "Náš brankár sa môže zlepšiť, ale to platí pre celé mužstvo. Brankársky post je náročnejší na správne nastavenie po takej dlhej pauze. Musí sa prispôsobiť rýchlosti striel a nemá veľký priestor na chyby. Inak na to doplatí celé mužstvo. Ak sa zlepšíme v obrannej činnosti pred brankárom, verím, že aj on nám ponúkne zákrok navyše, ktorý nás podrží v zápase," zamyslel sa Cassidy.

Štvrtkový zápas číslo 2 v tíme Bostonu neabsolvoval český kanonier David Pastrňák. Vyradilo ho nešpecifikované zranenie, ale Cassidy dúfa v jeho sobotňajšie nasadenie. "V piatok s nami netrénoval, ale verím, že nastúpi. Rozhodnutie urobíme v sobotu ráno," doplnil Cassidy na adresu 48-gólového strelca z tzv. regular season.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Verí, že do poroty v Let’s Dance v nedeľu zasadne.
Foto
Do porotcovského kresla Let´s Dance mieri spevácka legenda: Neuveríte, o koho ide!
Donald Trump.
Trumpovi ide o veľa: Najvyšší súd rozhoduje o jeho osude! Verdikt môže mať ďalekosiahle dôsledky
Vodička nafúkala takmer 3 promile.
Kamošky sa stretli za mrežami: Policajti takú KURIOZITU už dlho nezažili
Pre doktora si kolegovia pripravili nádherné prekvapenie
Záchranári sa po 32 rokoch lúčili s kolegom Liborom: Obrovské PREKVAPENIE, nezmohol sa na slovo
Ilustračné foto
Taliansko sa búri: Ostro odsúdilo trest smrti pre iránskeho rappera!
Hanychová krátko po pôrode milionára opustila.
Spor medzi Hanychovou a Soukupom sa vyostruje: Keď TOTO urobíš, vytrhnem ti... Drsné VYHÁŽKY!
Pilot dal vyskúšať svojim deťom riadenie. (Ilustračné foto)
Smrteľný pád lietadla po príšernej chybe pilota: Nechal riadiť deti? Desivé POSLEDNÉ slová a detaily tragédie!
Ilustračné foto
Čína si predvolala na koberček nemeckú veľvyslankyňu: Pozrite sa, ako na to zareagovala
ilustračné foto
Rusko pení: Tvrdí, že zaútočí na Poľsko! Prezradilo, kedy by k tomu mohlo dôjsť
Príspevok na zvýšenú splátku úveru na bývanie je stanovený na 75 % zo zvýšenia mesačnej splátky, maximálne v sume 150 eur
Zadlžení Slováci špekulujú s hypotékami: Dianie okolo úverov mnohých prekvapí
Primátor hlavného mesta má ambíciu  sprístupniť ročne 200 nájomných bytov.
Mapa Bratislavy sa zmení: Toto pribudne v Petržalke
Ilustračné foto
Žena bojovala o život po tom, ako sa napila z kávy na letisku: ŠOKUJÚCI dôvod! Môže sa to stať aj vám