Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.08.2020 05:30 | Správy | Domáce správy

Podľa Kotlebu je koronavírus výmysel: Prvý nakazený slovenský poslanec je z ĽSNS

Ľudová strana Naše Slovensko už od začiatku pandémie koronavírusu celú nákazu spochybňuje. Nepresvedčili ich státisíce mŕtvych v iných krajinách, výrazne vyššia miera úmrtnosti oproti bežnej chrípke či opatrenia na jej zastavenia po celom svete.

Ako prvý spomedzi slovenských poslancov sa však najnovšie nakazil práve zástupca kotlebovcov - poslanec Eduard Kočiš (38). Nákazu si zrejme priniesol z dovolenky v Bulharsku a má ju aj manželka a syn. Kočiš bol pozitívne testovaný tento týždeň. Momentálne má zostať v domácej karanténe vo svojom bydlisku v Stropkove.

Otvoriť galériu

„Vyšiel mu pozitívny test, čaká ešte na dva testy. Cíti sa výborne a ani to nepostrehol, len teda tie testy to ukázali. Komunikuje aj s vedením Národnej rady, takže tú informáciu už majú,“ povedal hovorca strany Ondrej Ďurica. Kočiš bol na dovolenke v Bulharsku so svojou rodinou. Podľa údajov od hygienikov sú v Stropkove traja nakazení. Kočiš bol v letovisku Ravda počas siedmich dní a vrátil sa ešte 7. augusta.

Zaujímavé tiež je, že „národovec“ šiel na dovolenku do zahraničia v čase, keď kompetentní vyzývajú na pobyt na Slovensku. Bulharsko pritom  Slovensko na zozname menej rizikových krajín nemá. Parlament momentálne nezasadá, čiže ostatní poslanci by ohrození byť nemali. Kotlebovci dlhodobo spochybňujú koronavírus, ktorý označujú za „zámienku na zotročenie ľudí“.

 

Doteraz naň po celom svete zomrelo viac ako 750 000 ľudí, zdravotnícke zariadenia v mnohých krajinách počas prvej vlny nedokázali poskytnúť pacientom patričnú starostlivosť a odborné kapacity po celom svete upozorňujú na zákernosť vírusu. Predsedovi ĽSNS Marianovi Kotlebovi nedávno facebook zmazal video, v ktorom hovoril nepravdy o pandémii. Označoval ju za vymyslenú s tým, že je zneužívaná, „aby ľudia rýchlo prichádzali o svoje slobody“.

Zároveň hovoril už niekoľkokrát vyvrátené tvrdenia o tom, že ľudia rúškom škodia svojmu organizmu pre vdychovanie oxidu uhličitého. Lekári, naopak, upozorňujú, že chirurgovia majú napríklad rúška na sále počas niekoľkohodinových operácií a nespôsobujú zdravotné komplikácie, môžu byť iba nepríjemné. Kotleba tiež otvorene rozprával o tom, že vakcíny z USA či Izraela majú za úlohu vstreknúť do ľudí nanočipy, ktorými ich bude niekto ovládať.

Neprezradil kto, no vysvetľoval, že o čipovaní a víťazstve šelmy sa písalo aj v biblickom Zjavení Jána. V podobných vyjadreniach pokračoval aj jeho poslanec Milan Mazurek. Ten odmieta nosiť rúško, za čo ho dokonca vyhodila pracovníčka z banky. Pred pár mesiacmi dostal koronavírus aj šéf Úradu pre verejné obstarávanie Miroslav Hlivák. Negatívne zase testovali prezidentku Zuzanu Čaputovú.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mač, fsz, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Amnesty kritizuje SR za Rómov aj LGBT, vo svete varuje pred zrútením poriadku.
Amnesty sa pustilo do Slovenska: Drsná kritika! Hrozí globálny kolaps?
Nikodým s Emmou ešte keď bola bábätko.
Foto
Nikodýmova dcéra oslávila 20 rokov: Z malého dievčatka SEXI modelka! Nespustíte z nej zrak
(ilustračné foto)
Stovky sôch majú zmiznúť! Vláda sa zaviazala k drastickému kroku: Čo je za tým?
(ilustračná foto)
Muž († 72) mal COVID 613 dní! Desivé, čo sa v jeho tele udialo: Vedci varujú
Ak nemôže otec, robí Sebastianovi navigátorku kamarátka Karin.
FotoVáš Tip
Z 11-ročného Sebastiana vyrastá hviezda rely: Toto sú najväčšie úspechy malého pretekára za volantom!
(ilustračné foto).
Nočný požiar vystrašil ľudí vo Výbornej pod Tatrami: Čo sa stalo na dvore domu?!
Foto
Legenda futbalového Slovana vymenila loptu za prácu v kuchyni: Radšej budem čistiť zemiaky ako...
Riaditeľ RTVS Ľ. Machaj by po rozdelení prišiel o svoju stoličku.
Vláda rozhoduje o osude RTVS: Zásadná vec zostala, príde Machaj o stoličku riaditeľa?
Vlkolínec
Obyvatelia Vlkolínca už sú ZÚFALÍ: Sme ako opice v zoo, bodaj by sa na nás zabudlo!
Bojový dron
Poplach v Rusku: Smolenská oblasť pod paľbou! Na TOTO sa nepriatelia mali zamerať
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
Izrael ďakuje USA: Silný odkaz pre všetkých našich nepriateľov!
Foto
Dobitý Mikle sa pomaly hlási do práce. Hokejista Žabka ešte nie je obvinený: Prečo sa vyšetrovanie vlečie?