Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.08.2020 00:00 | PR články
Sponzorované

Dlho očakávaná novinka: Najbezpečnejší kompakt na svete – Toyota Yaris je už v predaji!

Toyota to dokázala! Japonská automobilka predstavila najbezpečnejší kompakt na svete.

Toyota Yaris je dlhodobo považovaná za spoľahlivé a pohodlné auto. Preto už roky patrí k najpopulárnejším kompaktným autám na slovenskom trhu. A teraz prichádza do predaja jej nová generácia. Je nabitá technológiami pre ešte pohodlnejšiu a bezpečnejšiu jazdu. Toyota opäť prekonala samu seba a dokazuje, že vo svojej triede nemá konkurenciu.

Ideálna do mesta

Nová Toyota Yaris je svojimi rozmermi doslova stvorená do mesta. V čase, keď sa konkurencia zameriava na väčšie autá Toyota ukazuje, že aj s kompaktom si môžete užiť dokonalý pôžitok z jazdy bez kompromisov.
Yaris je síce stvorený pre mesto, ale zároveň ponúka aj dostatočný komfort na dlhšie jazdy. Dizajn exteriéru v prípade nového modelu Yaris definujú pojmy „hutnosť a obratnosť“ – je vždy pripravený vyraziť a poskytnúť zábavu za volantom. „Hutné“ rozmery ho odlišujú od ostatných vozidiel v danom segmente. Toyota sa rozhodla ísť na vec iným smerom a nový Yaris skrátila o 5 mm, zároveň však zväčšila rázvor o 50 mm. Vozidlo tým získalo obratnosť a schopnosť manévrovať počas jazdy a parkovania v meste.

Otvoriť galériu
Zdroj: Toyota

Bezpečnosť na prvom mieste

To, že Toyota Yaris je najbezpečnejší kompakt na svete dokazujú aj technológie, ktoré majú chrániť posádku. Medzi tieto vyspelé asistenčné systémy pre vodiča patrí inteligentný adaptívny tempomat pre celý rozsah rýchlostí a asistent sledovania jazdného pruhu. A oba tieto prvky ponúka každý nový Yaris v štandardnej výbave.
Popri pokročilých asistenčných systémoch pre vodiča ponúka nový Yaris aj najvyššiu mieru ochrany cestujúcich podľa pripravovaných prísnejších noriem pre rok 2020. Napríklad kvôli lepšej ochrane cestujúceho pri náraze zboku prinesie nový Yaris ako prvý v triede kompaktných automobilov stredný airbag.

Pohodlný a priestranný interiér

Hoci sa Yaris skrátil, neznamená to žiadne kompromisy v interiéri auta. Na cestujúcich čaká pohodlný interiér. A to je tá pravá podstata tohto „malého velikána“. Vďaka platforme GA-B klesla celková výška vozidla o 40 mm, čo však vodičovi ani ostatným cestujúcim neubralo priestor v oblasti hlavy, pretože teraz sedia nižšie. Nižšie položená kapota poskytuje vodičovi lepší výhľad smerom dopredu. Dodatočných 50 mm šírky vytvára vo vozidle viac miesta vpredu aj vzadu.

Otvoriť galériu
Zdroj: Toyota

Nabitý technológiami

Toyota ako vždy myslí na pohodlie vodiča a cestujúcich, ale zároveň dbá aj na maximálnu bezpečnosť. Dizajn priestoru vodiča preto vychádzal z koncepcie „ruky na volante, oči na ceste“. Potrebné informácie vodič získava prehľadnou a priamou formou z troch navzájom prepojených zdrojov: centrálnej obrazovky Toyota Touch, multiinformačného TFT displeja na združenom prístroji a 10-palcového projekčného displeja. Väčšie rozmery projekčného displeja pomáhajú vodičovi sústrediť sa na vedenie vozidla s minimálnym rozptyľovaním. Na čelné sklo v zornom poli vodiča premieta základné informácie o jazde a upozornenia, ako napríklad navigačné pokyny a najvyššiu povolenú rýchlosť. Ak zatúžite po ďalších vylepšeniach môžete si nový Yaris nechať vybaviť ďalšími technicky vyspelými a praktickými funkciami, ako je napríklad veľká bezdrôtová nabíjačka, na ktorú sa zmestia aj smartfóny poslednej generácie, vyhrievanie volantu či špeciálne náladové osvetlenie kabíny v okolí vodiča.

Otvoriť galériu
Zdroj: Toyota

Hybrid to je Toyota

Miliardy najazdených kilometrov, 23 rokov skúseností a viac ako 15 miliónov hybridných vozidiel – z toho 2,5 milióna v Európe. To sú skúsenosti automobilky Toyota s hybridnou technológiou. V tejto oblasti japonská automobilka nemá konkurenciu. Yaris Hybrid, prvý plno hybridný model nižšej triedy na svete, sa predstavil v roku 2012 a odvtedy sa v Európe predalo viac ako 500 000 kusov. Hybridný systém 4. generácie sa testoval v rôznych európskych mestách, napríklad v Ríme, Paríži a Darmstadte. Výsledky ukázali, že pri používaní v mestskom prostredí dokáže takmer 80 % času jazdiť úplne bez emisií.
Nová, štvrtá generácia hybridnej technológie Toyota zažije svoju premiéru v základnej pohonnej jednotke nového modelu Yaris. Tento systém s názvom 1.5 Hybrid Dynamic Force je priamo odvodený od väčších, 2,0- a 2,5-litrových systémov, ktoré sa predstavili v nových modeloch Corolla, RAV4 a Camry.

Otvoriť galériu
Zdroj: Toyota

Výhody novej Toyoty Yaris

1. Záruka
• Na každé nové vozidlo Toyota sa vzťahuje záruka na 3 roky/100 000 km.
• Na každú novú Toyotu platí 12-ročná záruka na ochranu proti prehrdzaveniu karosérie.
• Na komponenty hybridného pohonu je predĺžená záruka na 5 rokov/100 000 km.

2. Bezpečnosť
• Viac istoty za volantom vďaka systémom aktívnej bezpečnosti Toyota Safety Sense.
• Systémy Toyota Safety Sense sú štandardnou súčasťou výbavy Toyoty Yaris, čo v danej automobilovej triede predstavuje bezkonkurenčnú ponuku.

3. Spoľahlivosť
• Najvyššie priečky v mnohých rebríčkoch spoľahlivosti na celom svete.
• Vysoká zostatková hodnota – vozidlo predáte jednoduchšie a za lepšiu cenu.

4. Hybrid
• Úspora paliva, pohodlie a spoľahlivosť vďaka pohonu s automatickou prevodovkou v štandarde.
• Rastúca popularita: viac než 15 miliónov hybridných vozidiel predaných po celom svete a viac ako 20 rokov skúseností.

5. Štýl
• Dynamické krivky spoločne so štýlovou výbavou.
• Jazda v meste v komfortnom a modernom vozidle.

Vašu novú Toyotu Yaris si môžete pozrieť a nakonfigurovať TU.

Otvoriť galériu
Zdroj: Toyota

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Lawn crystals water green
Toto má byť aprílové počasie? SHMÚ vydáva výstrahu! Sneženie a nepríjemný mráz potrápia veľkú časť Slovenska
Mária Kolíková
Bezprecedentný zásah do súdnej moci? Exministerka reaguje na Ficovu výzvu kontroly rezortu spravodlivosti!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izrael nemieni ustúpiť: Vojenský útok na mesto Rafah plánujú naďalej