Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.08.2020 10:01 | Šport | Hokej

Košičania o novej posile: S Chovanom môžu byť postrachom všetkých súperov!

Hokejový tím HC Košice hlási príchod zaujímavého mena do útoku. Hráčskymi odchodmi a finančnými restami zdecimovaní východniari vyrukujú v novej sezóne s bývalým reprezentantom Martinom Réwayom (25).

Šikovný útočník aj vinou rôznych zdravotných problémov v rozpätí posledných troch rokov vystriedal až šesť klubov, zatiaľ naposledy pôsobil pod Tatrami v HK Poprad. Ďalšiu šancu na reštart kedysi sľubne rozbehnutej kariéry dostane v Košiciach.

"Martin Réway nás sám kontaktoval a prejavil záujem pomôcť Košiciam. Po rozhovore s ním sme sa rozhodli dať mu šancu. Stále veríme, že pokiaľ bude zdravý, môže nášmu tímu výrazne pomôcť. Jeho individuálne schopnosti sú stále na vynikajúcej úrovni a napríklad spolu s Mišom Chovanom môžu vytvoriť veľmi silnú útočnú dvojicu, ktorá by mohla byť postrachom všetkých súperov," uviedol športový riaditeľ HC Košice Jan Šťastný na klubovom webe. "Je to zrejme jedna z jeho posledných šancí. Verím, že nesklame a pomôže nám v ťažkej dobe, ktorou naša organizácia prechádza," dodal Šťastný.

Réway reprezentoval Slovensko na dvoch seniorských svetových šampionátoch - v rokoch 2014 a 2016. Výrazne sa podieľal na zisku bronzových medailí pre Slovensko na MS do 20 rokov na prelome rokov 2014 a 2015. V zámorí strávil dve sezóny v juniorke, medzi seniormi v ročníku 2017/2018 odohral v AHL za Laval Rocket 5 zápasov a vrátil sa do Európy. Nasledovali nevydarené angažmány v Slovane Bratislava v KHL či v najvyššej českej súťaži v tíme Rytíři Kladno po boku Jaromíra Jágra. Dva zápasy odohral aj v slovenskej II. lige za Dolný Kubín a v nižšej švédskej súťaži pridal 10 štartov v tíme Tingsryds AIF. Pred vynúteným koncom minulej sezóny sa solídne rozbiehal v Poprade (7 zápasov = 3+1), ale šíriaci sa koronavírus stopol celú sezónu pred začiatkom play-off. V lete sa už potom nedohodol s Popradčanmi na pokračovaní.

 

"Som veľmi šťastný, že som sa stal súčasťou mladého ambiciózneho kádra, ktorý Košice skladajú. Veľmi sa teším na spoluprácu s Honzom Šťastným. Poznám sa s ním od mlada, keď ma viedol v HC Slavia Praha. Tiež sa teším na nových spoluhráčov a dúfam, že v pozitívnom slova zmysle prekvapíme nejedného fanúšika," uviedol Martin Réway.

Niekdajší veľký talent slovenského hokeja si uvedomuje, že situácia v HC Košice nie je ideálna, ale to neznamená, že nemôžu veľa ľudí a tímov prekvapiť. "Dôležité bude, ako si sadneme ako kolektív, potom je všetko možné. Budeme nastupovať s pokorou, ale aj s rešpektom. Máme v tímu pár skúsených hráčov, ktorí vedia, čo spraviť, aby sme boli konkurencieschopní. Pokiaľ je tím odhodlaný na ľade nechať všetko, tak je všetko možné. Ja verím, že s chalanmi ako Mišo Chovan máme šancu na výhru v každom zápase. Dúfam, že v aréne aj pri televíznych obrazovkách nás budú fanúšikovia hnať dopredu. Aj keď začiatok nemusí byť najľahší, je to súťaž plná zvratov. Prosím aj fanúšikov, aby s nami najmä zo začiatku mali trpezlivosť a verím, že postupom času s nami budú spokojní. V tíme máme veľa mladých šikovných hráčov, ktorí môžu len napredovať a zlepšovať sa," doplnil Réway na webe hckosice.sk.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!