Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.08.2020 16:00 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Láska nepozná hranice: David († 45) zomrel na rakovinu, o 3 roky neskôr sa stal otcom

Láska je silnejšia než smrť. David trpel rakovinou hrdla a choroba bola silnejšia ako on. Jeho manželka Lucy mu sľúbila, že sa stane otcom nech sa deje čokoľvek. V roku 2017 David († 45) svoj boj s rakovinou prehral. O tri roky neskôr sa stal zázrak.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Ako uvádza portál Metro, 27-ročná Lucy Kelsall priviedla v roku 2020 na svet dvojičky, ktorých otcom je zosnulý David. Manželia ešte pred jeho smrťou dali zamraziť Davidove spermie pre prípad, že by došlo k najhoršiemu. Napriek tomu, že lekári dávali Lucy veľmi malú šancu na otehotnenie, po druhom umelom oplodnení prišli skvelé správy. Lucy priviedla na svet dvoch zdravých chlapcov Davida a Samuela.

„Bol by úžasným otcom. Pri ich narodení to bolo veľmi emotívne a stále nedokážem v hlave spracovať, že budem mať pri sebe naveky kúsok z Davida. Jeden z chlapcov má Davidove dlhé nohy a veľké chodidlá a druhý má jeho zelené oči. Lekári tvrdili, že v mojej maternici nie je správne prostredie na umelé oplodnenie, avšak ja som trvala na tom, aby tomu dali šancu,“ vysvetlila Lucy. Keď lekári počas vyšetrenia zaznamenali dve bijúce srdiečka, zostali v nemom úžase.

 

Dvojica si prešla nesmierne ťažkým obdobím. Len dva roky po tom, ako sa zosobášili, objavili Davidovi v krku nádor. Počas troch rokov podstúpil 99 kôl rádioterapie, prišiel o hlas a časť krku a komunikovať mohol len prostredníctvom hlasového zariadenia. Manželia o spoločných detičkách snívali veľmi dlho, a tak sa rozhodli zmraziť Davidove spermie ešte skôr, ako by sa stal kvôli liečbe neplodný.

Keď sa jeho stav rapídne zhoršil a lekári boli bezmocní, David dostal izbu v hospici, kde manželia spoločne trávili posledné chvíle. ,,Šesť dní sme pozerali filmy a v tichosti sa k sebe túlili". David zomrel v decembri 2017, zlomená Lucy nedokázala od žiaľu celé dni vyjsť z domu.

„David bol úžasný, inteligentný, inšpiratívny a starostlivý človek,“ opisuje svojho manžela Lucy. Ťažké chvíle opisuje aj Davidova mala Wilma. „Keď zomrel, pomyslela som si, že moja šanca byť babičkou jeho detí je preč, ale vedela som, že Lucy si stále v mysli uchovávala, že sa im podarilo zachrániť jeho spermie. Dala mi šancu stať sa babičkou Davidových detí“.

„Mali sme neuveriteľné manželstvo, bolo úžasné. Počas šiestich rokov sme sa ani raz nepohádali. Nemohla som zniesť myšlienku, že opustí túto zem bez toho, aby na nej zanechal svoje gény. Teraz opäť vidím budúcnosť,“ ukončila ich príbeh Lucy.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: nat

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!
Lawn crystals water green
Toto má byť aprílové počasie? SHMÚ vydáva výstrahu! Sneženie a nepríjemný mráz potrápia veľkú časť Slovenska
Mária Kolíková
Bezprecedentný zásah do súdnej moci? Exministerka reaguje na Ficovu výzvu kontroly rezortu spravodlivosti!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izrael nemieni ustúpiť: Vojenský útok na mesto Rafah plánujú naďalej
Gólman Spišiakov Marcel Melicherčík sa teší na sériu s Košicami.
Prečo v Nitre nechytal Melicherčík? Spišiaci i samotný brankár odpovedajú vyhýbavo
Keď sa po vyše 2 mesiacoch vynoril z prepájacieho tunela, bol očarený...
FotoVáš Tip
Medveď, ktorý prežil v bratislavskej zoo celý život, dostal oázu: Po 27 rokoch konečne cíti pravú hlinu...
Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Richard Takáč (Smer-SD).
Uľahčenie práce či odbúravanie byrokratickej náročnosti: Minister poľnohospodárstva privítal novelu zákona
Hersh Goldberg-Polin sa objavil na videu Hamasu.
Hamas zverejnil video s rukojemníkom: Hrozivé slová 6 mesiacov po únose
Dentist working in dental clinic with patient in the chair.
Bojíte sa zubára ako čerta? Všetko začína už doma: Dodržiavajte tieto rady a budete mať pokoj