Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Kde sa u nás šíri nákaza: Korona vo firme na výrobu bagiet aj na pôrodníckom oddelení

Poplach vo firme na výrobu bagiet v Sládkovičove! Do stredy tam bolo pozitívne testovaných na COVID-19 až 21 zamestnancov a traja ľudia, ktorí s nimi boli v kontakte.

Ide o Slovákov, ale aj zahraničných pracovníkov, ktorí bývajú v ubytovniach. Okresné mesto Galanta zvolalo krízový štáb. Chystá sa testovanie veľkých rozmerov.

V utorok pribudlo na Slovensku 75 prípadov nákazy na COVID-19. Až 21 má byť z firmy na výrobu bagiet v Sládkovičove (okr. Galanta), pričom ďalší traja nakazení boli s nimi v úzkom kontakte. „Všetky potvrdené prípady pochádzajú z jednej firmy. Spoločnosť sa rozhodla nárazovo otestovať svojich zamestnancov a zistila tento pozitívny výsledok,“ informovala regionálna hygienička v Galante Iveta Šuleková. Podľa zdroja Nového Času sa COVID-19 najskôr objavil u jedného agentúrneho pracovníka a následne dala firma otestovať 500 zamestnancov.

Otvoriť galériu
V prípade nakazených pracovníkov ide o Slovákov i cudzincov, ktorí bývajú na ubytovni. Tá skončila v karanténe. „Zvolali sme krízový štáb. Budú prijaté prísne opatrenia a testovať budeme každého, kto s týmito ľuďmi prišiel do styku,“ povedal primátor Galanty Peter Paška. Aj traja pozitívne testovaní ľudia z Dunajskej Stredy a Trnavy mali prísť do styku so zamestnancami firmy zo Sládkovičova.

 

Pozitívneho pacienta mali aj v nemocnici v Skalici a podľa nášho zdroja tam testujú 35 ďalších ľudí, ktorí s ním prišli do kontaktu. Tamojšie neurologické oddelenie zatiaľ uzavreté nie je, aj keď na ňom prebiehajú prísne hygienické opatrenia. Pacientka pozitívna na COVID-19 bola hospitalizovaná aj na pôrodníckom oddelení nemocnice v Liptovskom Mikuláši, kde museli zakázať návštevy.

 

Stanovisko spoločnosti

„Vzhľadom na aktuálnu epidemiologickú situáciu na Slovensku a nakoľko naša spoločnosť zamestnáva aj externých pracovníkov, sme sa rozhodli z vlastnej iniciatívy a na vlastné náklady otestovať všetkých zamestnancov. Identifikovali sme nízke percento pozitívnych prípadov, ktoré RÚVZ Galanta umiestnil spolu s ich úzkymi kontaktmi do povinnej izolácie. Ako prvá firma na Slovensku vieme garantovať, že naše výrobky vyrábajú len ľudia s negatívnym výsledkom testu na COVID-19, ktorí neboli v úzkom kontakte s pozitívne testovanými osobami na COVID-19,“ informoval marketingový a PR manažér spoločnosti Fekollini Andrej Gerstner.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ver, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Donald Trump.
Trumpovi ide o veľa: Najvyšší súd rozhoduje o jeho osude! Verdikt môže mať ďalekosiahle dôsledky
Vodička nafúkala takmer 3 promile.
Kamošky sa stretli za mrežami: Policajti takú KURIOZITU už dlho nezažili
Pre doktora si kolegovia pripravili nádherné prekvapenie
Záchranári sa po 32 rokoch lúčili s kolegom Liborom: Obrovské PREKVAPENIE, nezmohol sa na slovo
Ilustračné foto
Taliansko sa búri: Ostro odsúdilo trest smrti pre iránskeho rappera!
Hanychová krátko po pôrode milionára opustila.
Spor medzi Hanychovou a Soukupom sa vyostruje: Keď TOTO urobíš, vytrhnem ti... Drsné VYHÁŽKY!
Pilot dal vyskúšať svojim deťom riadenie. (Ilustračné foto)
Smrteľný pád lietadla po príšernej chybe pilota: Nechal riadiť deti? Desivé POSLEDNÉ slová a detaily tragédie!
Ilustračné foto
Čína si predvolala na koberček nemeckú veľvyslankyňu: Pozrite sa, ako na to zareagovala
ilustračné foto
Rusko pení: Tvrdí, že zaútočí na Poľsko! Prezradilo, kedy by k tomu mohlo dôjsť
Príspevok na zvýšenú splátku úveru na bývanie je stanovený na 75 % zo zvýšenia mesačnej splátky, maximálne v sume 150 eur
Zadlžení Slováci špekulujú s hypotékami: Dianie okolo úverov mnohých prekvapí
Primátor hlavného mesta má ambíciu  sprístupniť ročne 200 nájomných bytov.
Mapa Bratislavy sa zmení: Toto pribudne v Petržalke
Ilustračné foto
Žena bojovala o život po tom, ako sa napila z kávy na letisku: ŠOKUJÚCI dôvod! Môže sa to stať aj vám
Richard Sulík
Sulík sa chce dostať do europarlamentu: Ochraňujme prírodu, ale nezničme si európsky priemysel, tvrdí