Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.08.2020 21:10 | Šport | Futbal
Video

Spartak začal v lige na výbornú, Nitra zaskočila rozbehnutú Žilinu

Futbalisti Spartaka Trnava zvíťazili v utorňajšom 2. kole Fortuna ligy 2020/2021 na domácom štadióne nad MFK Ružomberok 3:1 a po úvodnom víťazstve v Michalovciach 2:0 majú na konte šesť bodov.

Pred stretnutím odovzdal riaditeľ Spartaka Milan Cuninka Jánovi Vlaskovi dres s číslom 100, pretože tento zápas bol jeho jubilejný v trnavských farbách.

V úvode začali lepšie Ružomberčania, ale v 6. minúte fauloval Múdry perenikajúceho domáceho hráča a z nariadenej jedenástky Vlasko v 7. minúte dostal domácich do vedenia. Gól domácich povzbudil, hra sa vyrovnala, no snaha útočníkov na oboch stranách končila na dobre hrajúcich obranách. V 15. minúte po prieniku donútil Cabral zasahovať Macíka, o chvíľu na opačnej strane centrovanú loptu Gereca kryl Ruskov. V 20. minúte ružomberský brankár zneškodnil zakončenie Yaa a vzápätí krížna strela Cabrala minula ružomberskú bránu. V 25. minúte priamy kop Kostadinova kryl na dvakrát domáci kapitán Rusov a päť minút pred koncom polčasu trnavský gólman vyboxoval priamy kop hosťujúceho kapitána Masla.

V druhom polčase najskôr po centri z ľavej strany prestrelil Kružliak a na opačnej strane strelu Pačindu kryl Macík. V 55. minúte domáci zvýšili na 2:0 zásluhou Griča, ktorý premenil centrovanú loptu do päťky na druhý domáci gól. V ďalšom priebehu sa hostia snažili znížiť, no trnavská obrana, na čele so stopérom Anthonym a brankárom Rusovom, dlho odolávala. V 79. minúte po centri Yaa prudkou strelou zakončil Benovič. V 80. minúte posúdil rozhodca zákrok na ružomberského hráča ako nedovolený, nariadil penaltu a z nej Maslo s prehľadom znížil na 1:2. Ružomberčania v závere dvakrát prestriedali a vrhli všetky sily do útoku v snahe vyrovnať. Už v nadstavenom čase zahrávali rohový kop, do  šestnástky sa presunul i brankár Macík, no Trnavčania loptu so svojho pokutového územia odvrátili, vyšprintoval za ňou Pačinda a prešiel s ňou až do pokutového územia Ružomberka a definitívne tretím gólom spečatil zaslúžené trnavské víťazstvo.

 

FC Spartak Trnava - MFK Ružomberok 3:1 (1:0)
Góly: 7. Vlasko (z 11 m), 55. Grič, 90.+ Pačinda - 81. Maslo (z 11 m). Rozhodovali: Smolák – Pozor, Roszbeck, ŽK: Vlasko, Pačinda, Mihálek - Ďungel, Kmeť, Macík, 3346 divákov.
Trnava: Rusov – Tumma, Anthony, Václav – Cabral (72. Mihálek), Jakúbek (61. Benovič), Vlasko (82. Kóša), Grič, Yao – Mikovič (82. Nsumoh), Pačinda
Ružomberok:      Macík – Čurma, Maslo, Mojžiš – Ďungel (58. Kmeť), Zsigmund (84. Takáč), Brenkus (84. Mrva), Múdry (58. Kochan) - Kostadinov – Gerec, Regáli (28. Kružliak)


 

Nitra zaskočila rozbehnutú Žilinu

 

Futbalisti MŠK Žilina prehrali v utorok v 2. kole Fortuna ligy 2020/2021 doma nečakane s Nitrou 1:2 a nenadviazali na predchádzajúci triumf 4:0 zo Senice. Nitra naopak nechala zabudnúť na domáci debakel 0:5 od majstrovského Slovana Bratislava.

Opatrný úvod stretnutia Žilina - Nitra nepriniesol výraznejšiu šancu na gól. Prvýkrát musel hosťujúci gólman zasahovať v úvode 11. minúty po Gonovej umiestnenej strele k žrdi, vytesnil ju však na roh. Hostia sa pokúšali hroziť najmä z protiútokov, dravý prienik Záhumenského v 15. minúte stihla v poslednom momente odraziť obrana domácich. V úvode 21. minúty sa Šefčíkovi nepodarilo preniknúť cez obranu hostí, prihral však Vrábelovi, ktorý spoza pokutového územia napálil loptu do brvna Petrášovej brány. Ďalší rýchly protiútok Nitry v 28. minúte zakončil Šefčík technickou strelou vedľa a o minútu neskôr to skúsil z diaľky na druhej strane Bičchčjan. Šípoš skvelým zákrokom vyrazil. V 33. minúte sa z rohu šestnástky pokúsil o technickú strelu Vrábel, pokus mieriaci do horného rohu brány zvládol Petráš vyraziť. Veľkú šancu po centri Faška hasil na poslednú chvíľu odkopom Sluka, inak by Kuník strieľal zblízka do prázdnej brány. Hostia sa v 43. minúte tešilii z gólu, nanešťastie pre nich ho strelili z ofsajdovej pozície. Prvýkrát sa menilo skóre v nadstavenom čase prvého polčasu. Kurminowski si zasekol obrancu, tiesnený prihral Bičachčjanovi a ten trafil presne k pravej žrdi.

Domáci využili cez polčas dvojnásobné striedanie a v úvode druhého dejstva si vypracovali súvislejší tlak. Výraznejšiu šancu priniesla 55. minúta, po prudkej prihrávke zľava od Sluku si ešte loptu spracoval Kurminowski, jeho bomba skončila na Šípošovi. V 56. minúte bolo vyrovnané, dobiedzajúci Michal Faško využil hrubú chybu domáceho obrancu Kiwiora a zoči-voči Petrášovi nezaváhal - 1:1. V 66. minúte už to bolo 1:2, Šefčíkov rohový kop poslal hlavou do siete Faško. V 71. minúte skúsil pozornosť gólmana hostí z dobrých 35 metrov Kopas, Šípoš dobrú strelu zvládol vyraziť. V záverečných 10 minútach sa pokúšali domáci zvrátiť stav stretnutia a snažili sa vytvoriť si súvislejší tlak. V 88. minúte dostali domáci výhodu priameho kopu spoza šestanástky, Bernát však len napálil do múra. V 90. minúte sa opäť z diaľky pripomenul domáci Kopas, Šípoš však bol pripravený. V úvode nadstaveného času napálil z hranica vápna do žrde Bernát, Bičachčjanovu dorážku vyrazil Šípoš. O chvíľu neskôr sa rútili na štyria hostia na dvoch domácich obrancov, Hovhannisjan akciu zakončil strelou do Petráša. Skóre sa už nemenilo, Žilina doma podľahla Nitre 1:2.

MŠK Žilina - FC Nitra 1:2 (1:0)

Góly: 45.+ Bičachčjan - 56. a 66. Faško. Rozhodovali: Glova - Ferenc, Vitko, ŽK: Gono, Vallo - Šefčík, Záhumenský, 1705 divákov.

Žilina: Petráš - Vallo, Kopas, Kiwior, Sluka - Myslovič (46. Bernát), Gono, Bičachčjan - Kaprálik (46. Iľko), Kurminowski (57. Paur), Ďuriš (82. Rusnák)

Nitra: Šípoš - Kuník, Podhorin, Kolčák, Záhumenský - Mustafič - Šefčík (89. Fabiš), Vrábel, Adamec, Chobot (90.+ Tancík) - Faško (83. Hovhannisjan)

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Lawn crystals water green
Mrazy budú opäť úradovať: Na chladné počasie sa pripravte najmä v týchto častiach Slovenska
Protest pred úradom vlády.
Foto
Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí: Protestovať prišli proti zásahom do kultúry či životného prostredia
stará veštica
Desivá predpoveď Baby Vangy o osude Európy: Slová, ktoré naháňajú strach!
Žlto-modrý kostým od návrhárky Catherine Walker
Foto
Módne kúsky Diany († 36) idú do dražby: Astronomické ceny! V tejto róbe sa stretla s významným monarchom
Talianska premiérka Giorgia Meloniová
Talianska premiérka sa bude súdiť s profesorom, žiada vysoké odškodné: Aha, čo o nej vyslovil!
Do lavíc zasadnú aj obvinení poslanci či spolupracovník ŠTB.
Rokovanie skončilo diskusiou o financiách pre samosprávy: Kedy príde nový zákon do platnosti?
Hasiči zasahujú počas požiaru historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň.
Požiar budovy burzy v Kodani je pod kontrolou: Starobylú budovu postavia nanovo
Investment theme stockmarket and finance business analysis stockmarket with digital tablet
Nemecká a francúzska ekonomika budú rásť pomalšie, ako sa očakávalo: Odhad rastu eurozóny je zrušený
Mliečna cesta ukrýva ešte mnoho tajomstiev (ilustračné foto).
Astronómom sa podaril veľký objav v Mliečnej ceste: Takéto niečo sa podarí raz za život
(ilustr. foto)
Neuveriteľný nález v Lešti z obdobia II. svetovej vojny: Čo s nimi teraz bude?!
Ilustračné foto.
Trpíte bolesťou chrbta? Môže ísť o VÁŽNE ochorenie! Kedy treba okamžite vyhľadať POMOC
Ilustračné foto
Ukrajina zverejnila počet nezvestných: To číslo trhá srdce! Smutné slová Kyjeva