Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.08.2020 16:20 | Správy | Domáce správy

Fico chce navrhnúť odvolávanie Kollára z funkcie šéfa NRSR: Výzva pre prezidentku

Predseda Smeru-SD Robert Fico chce navrhnúť predsedníctvu strany, aby začali zbierať podpisy na odvolávanie Borisa Kollára (Sme rodina) z funkcie šéfa Národnej rady (NR) SR.

Uviedol to na pondelkovej tlačovej konferencii po medializovaní informácií o reklamnej zmluve medzi štátnym Tiposom a firmou vlastniacou Fun rádio spojenou s Kollárom. Fico zároveň vyzval prezidentku SR Zuzanu Čaputovú aj tretí sektor, aby k tomu zaujali stanovisko. Hovorí tiež, že predseda NR SR využíva štátne financie na vlastné obohatenie, pretože hnutie, ktorého je predsedom, platí prenájom za svoje sídlo jeho firme.

Šéf Smeru-SD podotkol, že nemožno rešpektovať, ak štátna firma Tipos, na čele s človekom blízkym premiérovi Igorovi Matovičovi (OĽANO), podpíše ako jednu z prvých zmlúv práve 240 000 eur pre firmu, ktorej konečným užívateľom je predseda parlamentu. "Veď je to výsmech. Ak chcel ísť do politiky a chcel byť predsedom parlamentu, mal sa odstrihnúť od týchto podnikateľských aktivít," uviedol Fico. Dodal, že nie je možné, aby zo štátnych peňazí profitoval jeden z najvyšších predstaviteľov štátu. Podotkol, že ak Tipos mal v minulosti reklamy vo Fun rádiu, Kollár vtedy nebol šéfom parlamentu.

Fico dodal, že Kollár "nehanebne využíva štátne finančné prostriedky na svoje vlastné obohatenie". Štátne inštitúcie a kompetentné orgány by sa podľa neho mali pozrieť na prenajímanie budovy, v ktorej sídli Sme rodina. "Čo to je za nezmysel, že niekto vlastní budovu, prenajíma ju vlastnej strane, a tá strana mu posiela milióny eur naspäť," podotkol s tým, že je to neetické, nemorálne a mali by sa na to pozrieť predstavitelia štátu aj tretí sektor. Šéf Smeru-SD pripomenul odvolávanie Kollára aj pre nedávnu kauzu jeho diplomovej práce. Tvrdí, že poslanci koalície sa následne na stretnutí v hoteli Bôrik dohodli, že to nie je žiadny problém, a že sa medzi nimi "šírila tajomná veta - Všetko si musíme odpustiť, len nás nesmú od tohto koryta odohnať".

 

Kollár v súvislosti s kauzou uviedol, že spoločnosť Tipos je relevantným partnerom Fun rádia už od roku 2005 a už v minulosti v ňom mala reklamu. Rozdiel pri zmluve o reklamnom plnení na tento rok spočíva podľa neho v tom, že v minulosti ju Tipos uzavrel cez reklamnú agentúru a v súčasnosti priamo s relevantnými médiami. Poznamenal, že sa tak neulievajú peniaze. Opozícia podľa neho klamala aj pri sume 240.000 eur, ktorú malo rádio dostať za reklamu.

Smer-SD a mimoparlamentná strana Dobrá voľba v sobotu (8. 8.) poukázali na zmluvu medzi štátom a firmou Kollára. Podľa Smeru-SD ide o zmluvu medzi spoločnosťou, ktorá je vlastníkom Fun rádia, jej jediným vlastníkom je Kollár a spoločnosťou Tipos, ktorej 100-percentným vlastníkom je Ministerstvo financií SR, teda štát. "Zaujímavou nie je len suma 240 000 eur, ale aj to, že doteraz Fun rádio nikdy nedostalo peniaze od spoločnosti Tipos," tvrdí Smer-SD.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


David bol naštvaný na celý svet. Chcel zomrieť a zanechať čo najviac bolesti...
Trpel strelec z Prahy David († 24) duševnou poruchou? Čo vyšetrovatelia prezradili o motíve činu
Slovenský windsurfista Robert Kubín.
Fantastická správa pre Slovensko: V tomto športe budeme mať na OH zastúpenie po 16 rokoch!
Verí, že do poroty v Let’s Dance v nedeľu zasadne.
Foto
Do porotcovského kresla Let´s Dance mieri spevácka legenda: Neuveríte, o koho ide!
Donald Trump.
Trumpovi ide o veľa: Najvyšší súd rozhoduje o jeho osude! Verdikt môže mať ďalekosiahle dôsledky
Pre doktora si kolegovia pripravili nádherné prekvapenie
Záchranári sa po 32 rokoch lúčili s kolegom Liborom: Obrovské PREKVAPENIE, nezmohol sa na slovo
Ilustračné foto
Taliansko sa búri: Ostro odsúdilo trest smrti pre iránskeho rappera!
Hanychová krátko po pôrode milionára opustila.
Spor medzi Hanychovou a Soukupom sa vyostruje: Keď TOTO urobíš, vytrhnem ti... Drsné VYHÁŽKY!
Pilot dal vyskúšať svojim deťom riadenie. (Ilustračné foto)
Smrteľný pád lietadla po príšernej chybe pilota: Nechal riadiť deti? Desivé POSLEDNÉ slová a detaily tragédie!
Ilustračné foto
Čína si predvolala na koberček nemeckú veľvyslankyňu: Pozrite sa, ako na to zareagovala
ilustračné foto
Rusko pení: Tvrdí, že zaútočí na Poľsko! Prezradilo, kedy by k tomu mohlo dôjsť
Ilustračné foto
Žena bojovala o život po tom, ako sa napila z kávy na letisku: ŠOKUJÚCI dôvod! Môže sa to stať aj vám
vojak
Je rozhodnuté: Krajina prispeje vojakmi do síl NATO! Takto to súvisí s vojnou na Ukrajine