Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.08.2020 11:00 | Správy | Domáce správy

Kaliňák po vyhadzove Dominika Dána z ministerstva pení, Mikulec to obhajuje: Prečo dostal padáka!

Hádka o vyhadzov prominentného spisovateľa. Minister vnútra Roman Mikulec (48) tento týždeň oznámil, že robia na pracoviskách kontroly efektívnosti ich zamestnancov.

Po jednej z takýchto kontrol musel prostredie rezortu opustiť Dominik Dán, ktorý sa preslávil najmä písaním detektívok. Zatiaľ čo Mikulec tvrdí, že Dán tam desať rokov len „vyzdvihoval výplatnú pásku“, exminister Robert Kaliňák (49) odmieta, že by Dána zamestnával len naoko.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Ministerstvo vnútra sa v strede týždňa chcelo pochváliť tým, že dávajú dokopy „neporiadok“ po smeráckych predchodcoch. V správe z kontroly efektívnosti na pracoviskách podľa nich našli aj niekoľko kuriozít. „Priamo na ministerstve bol už viac ako 10 rokov zaradený policajt, ktorého pracovná náplň bola raz mesačne si vyzdvihnúť výplatnú pásku,“ napísali z ministerstva. Práve týmto človekom je slávny spisovateľ kníh o vyšetrovaní vrážd Dominik Dán.

O ňom sa už dlhšie vie, že pracuje ako policajt a že inšpirovaný svojou prácou začal písať detektívky. Teraz vyšlo najavo, že na ministerstve pracoval na tlačovom odbore a zarábal 2 000 € mesačne, no nemal ani svoj pracovný stôl. „Ja som toho človeka nevidel. Ten človek nechodil do práce. Keď je jeho práca písanie kníh, dokonca v domácom prostredí, tak nevidím dôvod na to, aby taký človek pracoval na ministerstve,“ vysvetľoval minister Mikulec dôvod svojho rozhodnutia pre TV Markíza. Dán tak po vyhadzove odišiel do policajného výsluhového dôchodku.

Kaliňák reaguje

Bývalý minister vnútra Kaliňák, ktorý Dána na ministerstvo prijal, tvrdí, že je to obrovská hanba súčasného vedenia rezortu. „Chodieval som po rôznych útvaroch a viacero prípadov bolo takých, že ste našli ľudí, ktorí dokážu niektoré veci rýchlo a dobre zhodnotiť. Majú dobrú analýzu. Dal som mu teda ponuku na presun na ministerstvo, lebo je mimoriadne skúsený. Jedna z jeho úloh bola konzultovať so mnou zmeny v rezorte, úpravy zákona o služobnom pomere, organizačné zmeny a ďalšie,“ vysvetľoval Novému Času Kaliňák.

 

Tvrdí, že Dánove skúsenosti využíval aj v prípadoch, keď bolo ťažké dopátrať sa pravdy. „Každý občas niečo zatlčie a rozhodovanie nemôže byť len na základe jedného zdroja, takže som mal k dispozícii nezávislý názor od takéhoto človeka. Je prekvapivé, čo urobili, lebo sami ten rezort nepoznajú, ale nechať si odísť z ministerstva človeka, ktorý odslúžil 35 rokov, prešiel všetkými stupňami riadenia, nemaľoval med okolo úst a nie je to politicky angažovaný človek,“ dodal Kaliňák.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mač, Nový Čas Nedeľa

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Americká vlajka a čínska vlajka (ilustračná fotografia).
Veľký krok medzi USA a Čínou: Stalo sa to po vyše roku! Ako dopadol rozhovor ministrov?
Speváčka a vášnivá astrologička Marcela Laiferová
Úprimná rada astrologičky Marcely Laiferovej: Chcete byť ŠŤASTNÍ? Viem, ako na to
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj pristúpil k razantnému kroku: Vyvolal vlnu rozhorčenia! Čaká Ukrajinu ďalšia mobilizácia?
Siamské dvojičky Daisy a Violet Hiltonové.
Krutý osud siamských dvojičiek: Violet žila s mŕtvou sestrou niekoľko dní! Matka ich predala a... Trpké detaily ich života
Janko dal zbohom svojej legendárnej ofine.
Foto
Vypadnutie Jána Tribulu z Let’s Dance: Redaktor prišiel o ofinu aj o všetky nervy!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Putin hovorí o katastrofálnych následkoch: Stretol sa s prezidentom Iránu a... Takto to dopadlo!
Ilustračné foto
Najnebezpečnejší ostrov na Zemi? Cudzincov tam čaká SMRŤ! Desivé, čo sa o ňom hovorí
Michal Šimečka a Robert Fico
Progresívne Slovensko kritizuje Fica: Premiér hovorí a koná ako geopolitický analfabet
42-ročná kameramanka Halyna Hutchinsová a americký herec Alec Baldwin.
Foto
Padol rozsudok v prípade zastrelenia kameramanky († 42): ZLÁ správa pre Aleca Baldwina!
(ilustračné foto)
Úplný zákaz fajčenia? Krajina plánuje zaviesť prelomovú vec! Pozrite sa, o čo ide
Obyvatelia Karlovej Vsi budú mať k dispozícii participatívny rozpočet
Nenormálne, čo sa deje v hlavnom meste! Výzva pre obyvateľov
ilustračné foto
Vážne varovanie Iránu: Odpoveď bude tvrdá, rozsiahla a BOLESTIVÁ! To sa Izraelu páčiť nebude