Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.08.2020 17:28 | Správy | Domáce správy

Dvaja mŕtvi, 15 zranených: Záchranári mali pri požiari v domove dôchodcov mimoriadne náročný zásah

Po požiari v domove dôchodcov v Zemianskych Kostoľanoch v okrese Prievidza, pri ktorom v sobotu zahynuli dve ženy, ošetrili záchranári 15 osôb.

Podľa hovorkyne Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Aleny Krčovej sa väčšina z nich priotrávila dymom a mala dýchacie ťažkosti. Doplnila, že 13 ľudí previezli do nemocníc v Bojniciach, Partizánskom, Žiari nad Hronom, Topoľčanoch a v Trenčíne.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

"Dvanásť z nich bolo počas transportov pri vedomí, jedna žena bola v kritickom stave. Preživším pomáhalo až sedem posádok záchrannej zdravotnej služby a dve hasičské ambulancie. Rozsahom a počtom ľudí, ktorí potrebovali pomoc záchranárov, išlo o mimoriadne náročný zásah. Ďakujeme všetkým zasahujúcim záchranárom aj kolegom z Krajského operačného strediska v Trenčíne, ktorí zásah riadili," dodala Krčová.

Podľa Kataríny Križanovej z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) privolali hasičov k požiaru krátko po 02.00 h. "Po príchode na miesto udalosti zistili, že požiar vypukol v jednej z izieb. Zasahujúcim hasičom sa požiar podarilo v krátkom čase zlikvidovať a nedošlo k jeho ďalšiemu rozšíreniu. Počas hasenia vykonali prieskum izby, pri ktorom našli dve osoby bez známok života," priblížila Križanová.

 

Doplnila, že zo zariadenia evakuovali 48 osôb, pretože priestory boli silno zadymené. "Hasiči v spolupráci so záchrannou zdravotnou službou transportovali osoby do náhradného ubytovacieho zariadenia. Pri udalosti zasahovalo takmer 40 profesionálnych hasičov z Prievidze, Trenčína, Partizánskeho, Nitry a Bánoviec nad Bebravou, i členovia dobrovoľných hasičských zborov obcí Zemianske Kostoľany a Bystričany," uviedla Križanová.

Policajný vyšetrovateľ začal v súvislosti s požiarom v domove dôchodcov v Zemianskych Kostoľanoch trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!