Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.08.2020 15:01 | Správy | Domáce správy

Strana Za ľudí spoznala nástupcu Kisku: Kto z dvojice Remišová a Kollár získal predsednícku stoličku?

Strana Za ľudí si po odchode svojho predsedu Andreja Kisku z politiky v sobotu vyberala nové vedenie.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Svoje vízie o fungovaní strany predstavili Veronika Remišová a Miroslav Kollár. Predsednícke kreslo získala Remišová, informovala o tom strana Za ľudí na tlačovej konferencii. Podpredsedníčke vlády a ministerke investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie odovzdalo svoj hlas 76 delegátov snemu, kým jej protikandidát Miroslav Kolár získal dôveru 33 delegátov. Remišová tak v predsedníckej funkcii nahradí doterajšieho predsedu a zakladateľa strany Andreja Kisku.

Snem sa konal v Trenčianskych Tepliciach s oficiálnym začiatkom o 10:00. Pozvanie na snem dostalo takmer 90 delegátov, ktorých zvolilo 60 okresných snemov strany a delegátmi sú aj 20 členovia predsedníctva Za ľudí. Takmer stovka ďalších členov strany a expertov, s ktorými strana spolupracuje, sa na sneme zúčastnila ako hostia.

Bývalý predseda strany Kiska vyjadril svoju podporu Veronike Remišovej. Za favoritku ju považovali aj stávkové kancelárie či politológ Grigorij Mesežnikov. Podpredseda NR SR Juraj Šeliga, ktorý taktiež zvažoval svoju kandidatúru, zasa vyjadril podporu Miroslavovi Kollárovi.

Remišová chce zo strany Za ľudí spraviť modernú, európsku, stredovú politickú stranu, ktorá bude rozumnou a slušnou alternatívou. „Verím, že s tým odborným potenciálom, ktorý strana má, budeme rásť a budeme silnou stranou. Našou víziou je totiž meniť Slovensko k lepšiemu a na to je dôležité, aby každý prijal zodpovednosť, pretože naša krajina sa nachádza v ťažkej a zložitej situácii," uviedla nová predsedníčka. Za ľudí musí podľa nej popracovať na lepšom marketingu, aby dokázali efektívnejšie prezentovať dosiahnuté výsledky. „Musíme občanom zabezpečiť ekonomické istoty, pretože to Slovensko potrebuje. Z pozície predsedníčky strany a ministerky chcem naplniť všetky sľuby, ktoré som dala voličom pred voľbami," dodala Remišová.

Neúspešný kandidát Miroslav Kollár rešpektuje výsledok voľby. Stranu ešte čaká voľba nových členov predsedníctva. Kollár priblížil, že je v kompetencii Remišovej, akých ľudí navrhne za členov predsedníctva. Potvrdil, že ak by bol zvolený za predsedu on, súčasných podpredsedov by z funkcie neodvolával, len by k nim navrhol Tomáša Valáška za podpredsedu strany pre zahraničie. „Naša strana má všetky predpoklady na to, aby bola úspešnou, len nemá dostatočný politický výtlak. Za týmto účelom preto musíme zlepšiť politický marketing, aby sme svoje výsledky dokázali lepšie predať," ozrejmil. Za ľudí môže podľa jeho slov vyjsť z tohto snemu posilnená.

 

Vládna strana Za ľudí získala vo februárových parlamentných voľbách 5,77 percenta hlasov voličov. Po niekoľkodňových rokovaniach vstúpila do vládnej koalície s hnutiami Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) a Sme rodina a so stranou Sloboda a Solidarita (SaS). Andrej Kiska sa krátko po voľbách z politiky pre zdravotné problémy stiahol a rokovaním o zostavení vlády poveril Veroniku Remišovú.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Mliečna cesta ukrýva ešte mnoho tajomstiev (ilustračné foto).
Astronómom sa podaril veľký objav v Mliečnej ceste: Takéto niečo sa podarí raz za život
Ilustračné foto.
Trpíte bolesťou chrbta? Môže ísť o VÁŽNE ochorenie! Kedy treba okamžite vyhľadať POMOC
Ilustračné foto
Ukrajina zverejnila počet nezvestných: To číslo trhá srdce! Smutné slová Kyjeva
Zarážajúci moment zo Španielska: Fanúšik požiadal hráča o dres, ten si vypýtal peniaze!
Americká vlajka a čínska vlajka (ilustračná fotografia).
Veľký krok medzi USA a Čínou: Stalo sa to po vyše roku! Ako dopadol rozhovor ministrov?
Speváčka a vášnivá astrologička Marcela Laiferová
Úprimná rada astrologičky Marcely Laiferovej: Chcete byť ŠŤASTNÍ? Viem, ako na to
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj pristúpil k razantnému kroku: Vyvolal vlnu rozhorčenia! Čaká Ukrajinu ďalšia mobilizácia?
Siamské dvojičky Daisy a Violet Hiltonové.
Krutý osud siamských dvojičiek: Violet žila s mŕtvou sestrou niekoľko dní! Matka ich predala a... Trpké detaily ich života
Janko dal zbohom svojej legendárnej ofine.
Foto
Vypadnutie Jána Tribulu z Let’s Dance: Redaktor prišiel o ofinu aj o všetky nervy!
Predseda Súdnej rady SR Ján Mazák
Súdna rada rokuje o odvolaní Mazáka: Ten zo zasadnutia odišiel, čo je za tým?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Putin hovorí o katastrofálnych následkoch: Stretol sa s prezidentom Iránu a... Takto to dopadlo!
Ilustračné foto
Najnebezpečnejší ostrov na Zemi? Cudzincov tam čaká SMRŤ! Desivé, čo sa o ňom hovorí