Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.08.2020 17:15 | Správy | Zahraničné správy

Prehovorila o smrti otca na koronavírus, takú reakciu ľudí nečakala: Chcú ju vidieť obesenú!

Smútiaca dcéra muža, obete koronavírusu, sa rozrozprávala o tom, ako jej neprajníci na internete píšu, že ochorenie COVID-19 je iba hoax.

Hannah Brady (24) priznala, že po tom, ako porozprávala o strate svojho otca, musela čeliť kyberšikane. Jej otec Shaun († 55) zomrel na koronavírus v máji po vyše šiestich týždňoch v nemocnici, z toho 42 dní strávil na jednotke intenzívnej starostlivosti. Tam ho nemohli navštevovať ani jeho dcéry, informuje Mirror.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Britka povedala, že jej otec bol zdravý a netrpel žiadnymi chorobami. Vírus mal zničiť jeho pľúca, čo viedlo k zlyhaniu obličiek a srdca, pankreatitíde a podozreniu na poškodenie mozgu. Hannah sa taktiež vyjadrila kriticky na adresu vlády, ktorá podľa nej zareagovala na pandémiu príliš pomaly.

Mladú ženu za jej výroky ľudia nešetria. Píšu jej, že COVID-19 je iba výmyslom, klamstvom, a že Hannah by za spochybňovanie vlády mala byť obesená. "Máme bohaté skúsenosti s nočnou morou nákazy, boja, zomierania a smútenia kvôli koronavírusu," hovorí. 

 

Žena žiadala taktiež o podporu pre smútiacich ľudí. Spojené kráľovstvo podľa nej riskuje krízu ohľadom duševného zdravia, ak neponúkne ľuďom nejakú pomoc s ich smútkom. Momentálne sú ľudia odkázaní na online smútenie - kde sú často vystavovaní šikane. "Všetko, s čím sa podelíme, každý príspevok, ktorý zazdieľame na sociálnych médiach, vždy, keď niečo povieme, tak nás niekto napadne. Klameme. Je to výmysel. Ako tomu môžeme veriť? Je to len chrípka. Musíme smútiť na internete, no nanešťastie nás to vystavuje tomuto všetkému," tvrdí Hannah. Podľa nej pre to mnohí členovia skupiny čelili rasizmu, sexizmu aj antisemitizmu.

"Písali mi ľudia, ktorí tvrdili, že sú zdravotnými sestrami - ale viem, že nie sú - podľa ktorých Národná zdravotná služba Spojeného kráľovstva zabíja ľudí a všetko je to len vládne sprisahanie." Poukázala aj na to, že britský premiér sa neozaoberá smútiacimi rodinami. "Vláda udáva tón, ako sa ostatní správajú k týmto rodinám. Udáva tón, aby ľudia ignorovali náš smútok, aby ho bagatelizovali a zosmiešňovali."

"Je to príšerné, že smútiace rodiny musia čeliť takejto traumatizujcej šikane na internete," povedala liberálna demokratka Layla Moran. "Sociálne média musia rázne zakročiť voči tomuto opovrhnutiahodnému správaniu."

Jo Goodman, spoluzakladateľka skupiny smútiacich rodín vo Veľkej Británii, taktiež prišla pre koronavírus o svojho otca Stuarta († 72). Priznala, že viackrát napísali premiérovi Borisovi Johnsonovi alebo Mattovi Hancockovi, no vždy dostali odpoveď, že politici nemajú čas sa s nimi stretnúť. Podľa nej sa politici musia začať zaoberať týmto problémom. "Máme množstvo informácií o tom, čo podľa nás viedlo k smrti našich milovaných," hovorí. Nerozumie, prečo si ministri nájdu čas na iné skupiny obyvateľov, napríklad cyklistov, a nie na nich.

"Nikto z nás nemá podporu vlády. Písali sme im viackrát," hovorí Charlie Williams, ktorej otec zomrel v apríli. "Vláda nám nevyjadrila úprimnú sústrasť. Dúfame, že nás vypočujú." 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ivt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Lykožrút trápi oblasť už dlhší čas.
Mimoriadna situácia na Horehroní: Nevyzerá to priaznivo! Znepokojivé správy o lykožrútoch
Do lavíc zasadnú aj obvinení poslanci či spolupracovník ŠTB.
Fond na podporu kultúry národnostných menšín: Príspevok by sa mal zvýšiť
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Vláda sa bude venovať členstvu Slovenska v EÚ: Premiér objasnil, o čo ide
Na snímke ekonomický expert za Kresťanskodemokratické hnutie Jozef Hajko.
KDH o RTVS: Zmeny znamenajú násilné ovládnutie média úzkou skupinou ľudí
Speváčka trpela v bolestiach dva týždne.
Foto
Desivé dni Veroniky Nízlovej: Slzy a neutíchajúca bolesť! Twiinske zistili nepríjemné ochorenie
Bývalého mafiánskeho bossa Černáka čaká súd, ktorý rozhodne o jeho prepustení z basy.
Foto
Bývalý kulturista Reichel má pre Černáka drsnú výzvu: Ak bossa mafie prepustia, chce s ním bojovať!
Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky.
Dlh v zdravotníctve vyrástol na 817 miliónov eur: Mohol byť ešte vyšší
 Nitrianski colníci zadržali falzifikáty riflí za 1,69 milióna eur
Foto
Nitriansky colníci zhabali fejky za 1,69 MILIÓNA! Odhalil ich tento DETAIL
Sydney Sweeney
Foto
Filmová producentka totálne NALOŽILA známej herečke: Nevie hrať a nie je ani PEKNÁ!
Minister označil udalosť za zbytočnú tragédiu.
Boj proti medveďom: Z envirorezortu sa presunie 200.000 eur zásahovým tímom
Budova RTVS
Vláda rozhodla o zákone o Slovenskej televízii a rozhlase! Čo sa mení?
Na snímke poslankyňa NR SR Mária Kolíková (SaS).
Zákony o strategických investíciách a VO sú podľa SaS nebezpečné: Sme zásadne proti