Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.08.2020 17:15 | Správy | Zahraničné správy

Prehovorila o smrti otca na koronavírus, takú reakciu ľudí nečakala: Chcú ju vidieť obesenú!

Smútiaca dcéra muža, obete koronavírusu, sa rozrozprávala o tom, ako jej neprajníci na internete píšu, že ochorenie COVID-19 je iba hoax.

Hannah Brady (24) priznala, že po tom, ako porozprávala o strate svojho otca, musela čeliť kyberšikane. Jej otec Shaun († 55) zomrel na koronavírus v máji po vyše šiestich týždňoch v nemocnici, z toho 42 dní strávil na jednotke intenzívnej starostlivosti. Tam ho nemohli navštevovať ani jeho dcéry, informuje Mirror.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Britka povedala, že jej otec bol zdravý a netrpel žiadnymi chorobami. Vírus mal zničiť jeho pľúca, čo viedlo k zlyhaniu obličiek a srdca, pankreatitíde a podozreniu na poškodenie mozgu. Hannah sa taktiež vyjadrila kriticky na adresu vlády, ktorá podľa nej zareagovala na pandémiu príliš pomaly.

Mladú ženu za jej výroky ľudia nešetria. Píšu jej, že COVID-19 je iba výmyslom, klamstvom, a že Hannah by za spochybňovanie vlády mala byť obesená. "Máme bohaté skúsenosti s nočnou morou nákazy, boja, zomierania a smútenia kvôli koronavírusu," hovorí. 

 

Žena žiadala taktiež o podporu pre smútiacich ľudí. Spojené kráľovstvo podľa nej riskuje krízu ohľadom duševného zdravia, ak neponúkne ľuďom nejakú pomoc s ich smútkom. Momentálne sú ľudia odkázaní na online smútenie - kde sú často vystavovaní šikane. "Všetko, s čím sa podelíme, každý príspevok, ktorý zazdieľame na sociálnych médiach, vždy, keď niečo povieme, tak nás niekto napadne. Klameme. Je to výmysel. Ako tomu môžeme veriť? Je to len chrípka. Musíme smútiť na internete, no nanešťastie nás to vystavuje tomuto všetkému," tvrdí Hannah. Podľa nej pre to mnohí členovia skupiny čelili rasizmu, sexizmu aj antisemitizmu.

"Písali mi ľudia, ktorí tvrdili, že sú zdravotnými sestrami - ale viem, že nie sú - podľa ktorých Národná zdravotná služba Spojeného kráľovstva zabíja ľudí a všetko je to len vládne sprisahanie." Poukázala aj na to, že britský premiér sa neozaoberá smútiacimi rodinami. "Vláda udáva tón, ako sa ostatní správajú k týmto rodinám. Udáva tón, aby ľudia ignorovali náš smútok, aby ho bagatelizovali a zosmiešňovali."

"Je to príšerné, že smútiace rodiny musia čeliť takejto traumatizujcej šikane na internete," povedala liberálna demokratka Layla Moran. "Sociálne média musia rázne zakročiť voči tomuto opovrhnutiahodnému správaniu."

Jo Goodman, spoluzakladateľka skupiny smútiacich rodín vo Veľkej Británii, taktiež prišla pre koronavírus o svojho otca Stuarta († 72). Priznala, že viackrát napísali premiérovi Borisovi Johnsonovi alebo Mattovi Hancockovi, no vždy dostali odpoveď, že politici nemajú čas sa s nimi stretnúť. Podľa nej sa politici musia začať zaoberať týmto problémom. "Máme množstvo informácií o tom, čo podľa nás viedlo k smrti našich milovaných," hovorí. Nerozumie, prečo si ministri nájdu čas na iné skupiny obyvateľov, napríklad cyklistov, a nie na nich.

"Nikto z nás nemá podporu vlády. Písali sme im viackrát," hovorí Charlie Williams, ktorej otec zomrel v apríli. "Vláda nám nevyjadrila úprimnú sústrasť. Dúfame, že nás vypočujú." 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ivt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Lawn crystals water green
Toto má byť aprílové počasie? SHMÚ vydáva výstrahu! Sneženie a nepríjemný mráz potrápia veľkú časť Slovenska
Mária Kolíková
Bezprecedentný zásah do súdnej moci? Exministerka reaguje na Ficovu výzvu kontroly rezortu spravodlivosti!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izrael nemieni ustúpiť: Vojenský útok na mesto Rafah plánujú naďalej
Gólman Spišiakov Marcel Melicherčík sa teší na sériu s Košicami.
Prečo v Nitre nechytal Melicherčík? Spišiaci i samotný brankár odpovedajú vyhýbavo
Keď sa po vyše 2 mesiacoch vynoril z prepájacieho tunela, bol očarený...
FotoVáš Tip
Medveď, ktorý prežil v bratislavskej zoo celý život, dostal oázu: Po 27 rokoch konečne cíti pravú hlinu...