Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.08.2020 08:00 | Správy
Špeciálny projektSponzorované

OD ZAČIATKU ROKA PRIBUDLO NA SLOVENSKU PÄŤ MILIONÁROV. VĎAKA VÝHRAM

TIPOS vyplatil na výhrach z číselných lotérií a žrebov viac ako 90 miliónov eur.

Prvý polrok 2020 bol v mnohých ohľadoch viac než náročný a zložitý. I napriek tomu sa na viacerých Slovákov usmialo šťastie. Štátna lotériová spoločnosť TIPOS od začiatku roka vyplatila na výhrach z číselných lotérií a žrebov sumu vyššiu ako 90 miliónov eur¹. Viac ako 100 šťastlivcov si dokonca pripísalo na účet potešujúcu finančnú výhru od 10 000 eur až po takmer 9 miliónov eur. Piati z nich sa k tomu dostali aj do „klubu“ milionárov.

Úspešný začiatok roka

Nástup tohto kalendárneho roka, v oblasti číselných výhier a žrebov spoločnosti TIPOS, sa začal optimisticky. Za prvých desať týždňov tohto roka bol zaznamenaný medziročný nárast tipovania v lotériách. „Zatvorenie väčšiny kamenných prevádzok a situácia počas korona pandémie sa odrazili v takmer úplnom zastavení predaja žrebov a opatrnosť ľudí sa ukázala aj v tipovaní číselných lotérií. Pružne sme zareagovali a presunuli sme zábavu do online priestoru, kde sme aj vďaka novým technológiám posilnili hráčsku základňu. Postupným uvoľňovaním opatrení sme aktívne podporili predaj a investovali do kampaní, ktoré tiež pomohli vrátiť späť hráčsky ‚offline‛ apetít Slovákov,“ hovorí Marek Kaňka, generálny riaditeľ spoločnosti TIPOS.

Vedeli ste, že…

Za 15 eur 1,5 mil. eur

Za sedem mesiacov vyplatil TIPOS už viac ako 90 mil. eur na výhrach v žreboch a číselných lotériách. Z toho výhry v číselných lotériách dosiahli 71,2 mil. eur. Hneď v januári padol jackpot v hre Euromilióny vo výške skoro 9 mil. eur a urobil radosť výhercovi z Bratislavského kraja. Nemenej potešili výhry z hry LOTO – celkovo tvorili takmer 19 mil. eur, z toho takmer 6 mil. eur pripadlo na výhru pre hráča, ktorý si vo februári stavil na svoje čísla prostredníctvom internetu. Začiatkom júla v hre LOTO odštartoval viac než krásne leto tipujúci z Bratislavského kraja, a to sumou skoro 1,5 mil. eur. Do hry pritom vložil len 15 eur. Apríl bol zas v znamení hry Eurojackpot, v horizonte jedného týždňa totiž padli dve výhry v druhom výhernom poradí – 7,3 mil. eur získal hráč tipujúci v Banskobystrickom kraji a 5,2 mil. eur vyhral hráč so stávkou uzatvorenou v Prešovskom kraji.

TIPOS ponúka široké portfólio žrebov

Od začiatku roka vyplatil TIPOS takmer 5 miliónov výhier prostredníctvom žrebov, z ktorých si výhercovia zotreli krásnu sumu – dokopy v hodnote viac ako 21,4 mil. eur. Dokonca 204 Slovákov potešili žreby s výhrami vo výške niekoľkých tisíc až stotisíc eur. Medzi tých najúspešnejších patrili kupujúci žrebov z Nitrianskeho, Prešovského a zo Žilinského kraja. „Tipos v júni uviedol na trh žreb Vysoká hra, ktorým prvýkrát vstúpil do segmentu prémiových žrebov s vysokou výhrou. Táto novinka vyvolala za prvé dva mesiace neočakávane vysoký záujem, ktorý nás utvrdil v dobre zvolenej stratégií. V nej budeme určite pokračovať,“ uviedol Marek Kaňka.

Tipovanie v číselných lotériách a stieranie žrebov patrí medzi zábavy Slovákov už niekoľko desaťročí, pri žreboch dokonca viac ako storočie.² „To, že šťastie sa naozaj môže usmiať na každého hráča, hovoria aj spomínané štatistiky. Ešte väčšiu atraktivitu a vyššie možnosti výhier by mohli priniesť nielen prémiové žreby, z ktorých prvý sme uviedli v júni do predaja, ale tiež plánované investície do online platforiem a posilnenie predajných sietí,“ dodáva na záver Marek Kaňka.

1. TIPOS štatistiky: celkové výhry v žreboch a číselných lotériách spoločnosti TIPOS ku 31. 7. 2020
2. V roku 1874 bola zavedená prvá žrebová emisia, ktorá mala podporiť výstavbu gymnázia v Revúcej. V roku 1957 vznikla Československá štátna lotéria.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Foto
Prezidentka má na východe skutočne nabitý program: Aha, aké miesta sa jej podarilo navštíviť
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!
Developing programmer Development Website design and coding technologies working in software company office
V rodovej rovnosti máme ešte stále resty: V tomto Slovensko zaostáva za priemerom
Policajti pomohli mužovi v núdzi.
Váš Tip
Mužovi z Trnavy išlo o život, nikto nevedel, kde ho hľadať: Pomoc v hodine dvanástej!
(ilustračné foto).
Europol rozbil veľký gang, ktorý kradol vzácne knihy: Pozrite sa, ako to mali vymyslené
Ilustračné foto
Doktor prezradil, aké to naozaj je, keď človek zomiera: Slová vojnového veterána či malého dievčatka vám stisnú srdce
Roman Malatinec (Hlas-SD)
Malatinec k novele o medveďoch: Ľudia na Slovensku na tento zákon čakajú
David bol naštvaný na celý svet. Chcel zomrieť a zanechať čo najviac bolesti...
Trpel strelec z Prahy David († 24) duševnou poruchou? Čo vyšetrovatelia prezradili o motíve činu
Slovenský windsurfista Robert Kubín.
Fantastická správa pre Slovensko: V tomto športe budeme mať na OH zastúpenie po 16 rokoch!