Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.08.2020 09:59 | Správy | Domáce správy
Foto

Majský po dlhých rokoch v putách: Ide do väzby na Pankráci! Prepadnutia obrovského majetku sa báť nemusí

Konečne v putách! Po týždni od rozsudku nad tunelárom Jozefom Majským (74) ho zadržala polícia v Prahe v psychiatrickej nemocnici.

Mestský súd v českom hlavnom meste vo štvrtok rozhodol, že ide do väzby, napriek tomu, že sa sťažuje na chorobu a jeho rodina hovorí o jeho vážnom stave. Podnikateľ je na Slovensku odsúdený za tunelovanie nebankoviek, v ktorých sa dopustil sprenevery 15 miliónov eur a o úspory obral 170-tisíc podvedených ľudí. Minulý týždeň v stredu potvrdil Najvyšší súd pre Jozefa Majského 9-ročný trest v kauze podvodu na nebankovky Horizont Slovakia a BMG Invest.

Fotogaléria
14
fotiek v galérii

Po 18 rokoch od začiatku prípadu tak padol definitívny verdikt. Odsúdený veľkopodnikateľ si ho nevypočul, lebo sa už dlhšie nachádzal v Českej republike. Najskôr bol hospitalizovaný v nemocnici v Šumperku, odkiaľ ho pustili do domácej liečby a mal sa zotavavovať v neznámom byte v Ostrave. Po vyhlásení pátrania však našli českí kriminalisti Majského niekde inde - na psychiatrii v Prahe. „Môžeme potvrdiť, že Jozef Majský bol zadržaný v pražskej nemocnici. To, čo bude nasledovať, je v plnej kompetencii českých orgánov,“ informovala polícia.

 

Môže sa odvolať

Do pojednávacej miestnosti Mestského súdu v Prahe Majského eskortovali muži zákona v putách. Odsúdený podvodník nebol v najlepšej forme - výrazne vychudnutý so strapatými vlasmi a v domácej mikine pôsobil unaveným dojmom. Súd po vyše hodine napokon rozhdol o predbežnej väzbe pre Majského.

Otvoriť galériu

Ten sa voči verdiktu odvolal, ale kedže sťažnosť nemá odkladný účinok, odsúdený tunelár putoval do väznice na Pankráci. O odvolaní bude rozhodovať Vrchný súd v Prahe a mestské štátne zastupiteľstvo teraz bude mať 60 dní na to, aby urobilo takzvané predbežné šetrenie. „Dovtedy by mal štátny zástupca podať návrh buď na vydanie do členského štátu EÚ, to znamená na Slovensko, alebo nevydanie,“ vysvetlila hovorkyňa Mestského súdu v Prahe Markéta Puci.

Majského dŕžavy

Aj keď Jozef Majský mal na Slovensku obrovské majetky, ich prepadnutia sa báť nemusí. Celé impérium - s výnimkou rodinného domu pod Slavínom, ktorý je zaistený Krajskou prokuratúrou v Košiciach - totiž prepísal na svoje deti. Na papieri teda patrí najviac statkov rodiny jeho dcére Eve. Do portfólia Majských patrí priemyslený park v Bánovciach nad Bebravou a v Trnave i areál v Petržalke.

Otvoriť galériu
Nemalé príjmy im plynú z prenájmu nehnuteľností, len v Bratislave vlastnia administratívne budovy na Cintorínskej a Dunajskej ulici, ako aj budovu Sipoxu na Červeňovej ulici. Synovi Jozefovi Majskému mladšiemu formálne patrí vila pod Bôrikom či rozsiahle horské sídlo v Obyciach. Deti majú rovnako ako otec tiež slabosť na nadupané luxusné autá. Eva jazdí na luxusnom BMW, Jozef na červenom Porsche.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: fsz, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Doktor prezradil, aké to naozaj je, keď človek zomiera: Slová vojnového veterána či malého dievčatka vám stisnú srdce
David bol naštvaný na celý svet. Chcel zomrieť a zanechať čo najviac bolesti...
Trpel strelec z Prahy David († 24) duševnou poruchou? Čo vyšetrovatelia prezradili o motíve činu
Slovenský windsurfista Robert Kubín.
Fantastická správa pre Slovensko: V tomto športe budeme mať na OH zastúpenie po 16 rokoch!
Verí, že do poroty v Let’s Dance v nedeľu zasadne.
Foto
Do porotcovského kresla Let´s Dance mieri spevácka legenda: Neuveríte, o koho ide!
Donald Trump.
Trumpovi ide o veľa: Najvyšší súd rozhoduje o jeho osude! Verdikt môže mať ďalekosiahle dôsledky
Pre doktora si kolegovia pripravili nádherné prekvapenie
Záchranári sa po 32 rokoch lúčili s kolegom Liborom: Obrovské PREKVAPENIE, nezmohol sa na slovo
Ilustračné foto
Taliansko sa búri: Ostro odsúdilo trest smrti pre iránskeho rappera!
Hanychová krátko po pôrode milionára opustila.
Spor medzi Hanychovou a Soukupom sa vyostruje: Keď TOTO urobíš, vytrhnem ti... Drsné VYHÁŽKY!
Pilot dal vyskúšať svojim deťom riadenie. (Ilustračné foto)
Smrteľný pád lietadla po príšernej chybe pilota: Nechal riadiť deti? Desivé POSLEDNÉ slová a detaily tragédie!
Ilustračné foto
Čína si predvolala na koberček nemeckú veľvyslankyňu: Pozrite sa, ako na to zareagovala
ilustračné foto
Rusko pení: Tvrdí, že zaútočí na Poľsko! Prezradilo, kedy by k tomu mohlo dôjsť
Ilustračné foto
Žena bojovala o život po tom, ako sa napila z kávy na letisku: ŠOKUJÚCI dôvod! Môže sa to stať aj vám