Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.08.2020 12:00 | Správy | Domáce správy
Foto

Utrpenie rodičov sa naťahuje: Senát nerozhodol o Kočnerovi a spol., kuloárne reči hovoria za všetko

Nečakaný zvrat! Už včera mal padnúť rozsudok v prípade vraždy Jána Kuciaka († 27) a Martiny Kušnírovej († 27). Trojica obžalovaných Marián Kočner, Alena Zsuzsová a Tomáš Szabó, ktorým prokurátor navrhol 25-ročný pobyt za mrežami, si však konečné rozhodnutie vypočujú až 3. septembra. V kuloároch sa špekuluje, že členovia senátu nemali zhodný názor, a tak si dávajú načas.

Doba odkladu je primeraná

Marek Para, advokát Mariána Kočnera

- V zákone je poriadková lehota, ktorá určuje dobu predpokladanú ako nevyhnutnú pre poradu senátu, ale podľa vlastnej úvahy si ju môže predĺžiť, ako sa to stalo aj v tomto prípade. Vzhľadom na okolnosti veci a závažnosť konania je doba do 3. 9. primeraná a nie je neobvyklá.

Členovia senátu majú zrejme iný názor

Otvoriť galériu
Juraj Bizoň
Zdroj: anc

- Po 22 dňoch pojednávania a dvoch dňoch počúvania záverečných rečí podľa môjho názoru sudcovia musia mať asi názor. Myslím si, že členovia senátu majú iný názor ako predsedníčka a bol by to nonsens, keby prehlasovali predsedníčku, tak to radšej odročili, aby vec mohli ďalej konzultovať a zjednotiť si svoje názory. Je to úplne neštandardné. Pri takýchto druhoch pojednávania sudcovia po vyhlásení záverečných rečí a po nejakom dni premyslenia si majú názor. V malých veciach to niekedy robia sudcovia, ale určite nie v takejto exponovanej veci. Na jednej strane mal na tom obrovský podiel mediálny tlak, na druhej strane aj druh kauzy. Jedná o taký typ vraždy, ktorý sa u nás bežne nesúdi.

Považujem to za správny postup

Otvoriť galériu
Ondrej Laciak
Zdroj: anc

- Z informácií od hovorkyne Špecializovaného trestného súdu je zrejmé, že senát potrebuje dlhší čas na tzv. poradu o rozsudku, v rámci ktorej vyhodnocujú dôkazy vykonané na hlavnom pojednávaní. Je vždy lepšie, keď senát objektívne posúdi, že potrebuje pre dôsledné vyhodnotenie dokazovania dlhší čas, akoby sa hodnotenie dôkazov vykonalo pod časovou tiesňou. Čiže ja to považujem za správny postup súdu a určite by som postupoval ako predseda senátu obdobne.

Už sme to chceli mať za sebou

Otvoriť galériu
Jozef Kuciak
Zdroj: anc

- Bolo to pre nás dosť prekvapenie. Najmä preto, že idem do kúpeľov a mám tam byť do 4. septembra. Už sme to chceli mať za sebou. Naťahuje sa to a je to nápor na psychiku. Majú na to právo a možno, že je dobré, že si to dobre premyslia, aby sa nespravila nejaká tá procesná chyba. Lebo odvolanie bude určite, či už padne taký alebo onaký rozsudok.

Mala som čo robiť, aby som nezačala vystrájať

Otvoriť galériu

- Ešte mesiac musím čakať v napätí, aký verdikt padne. Boli sme nastavení, že už padne nejaký rozsudok a trochu sa nám uľaví. Ale bohužiaľ takto rozhodol súd a musíme to akceptovať. Počas celého procesu bolo veľa silných momentov, ktoré ma zraňovali, hlavne keď Marček bez akýchkoľvek emócií vypovedal, ako ich zavraždil. Najviac ma vytočilo, keď na Martinku povedal Kočner, že handra. Mali sme čo robiť, aby sme to ustáli, aby sme tam od nervov nezačali vystrájať, bolo náročné ovládať sa.

Neprepadajme hnevu

Peter Bárdy, šéfredaktor portálu Aktuality

- Prosím, neprepadajme hnevu z toho, že dnes nebudeme počuť verdikt súdu v prípade vraždy Jána a Martiny. Tak, ako by som žil ťažko s pocitom, že súd oslobodil vinného Kočnera, tak ťažko by sa mi žilo, keby ho odsúdili bez dôkazov. Rozsudok na doživotie, na 25 rokov, 20 rokov, akýkoľvek trest – to nie je súťaž krásy a sympatií. Dajme senátu čas na to, aby všetko dobre zvážil a rozhodol spravodlivo.

späť
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: kuk, fsz, tasr, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!