Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.08.2020 17:36 | Šport | Futbal

Hancko o náročných rokovaniach: Ostať bolo jedno z mojich najväčších prianí

Pred dvoma rokmi odišiel zo Žiliny do talianskej Florencie, no v miestnom tíme AC Fiorentina si Dávid Hancko pripísal iba päť štartov a po roku zamieril do hosťovanie do Sparty Praha.

Tam sa síce v jesennej časti pomalšie rozbiehal, no v jari pred aj po pauze spôsobenej pandémiou koronavírusu sa stal nedeliteľnou súčasťou obrany pražského tímu. S krajanom Lukášom Štetinom vytvoril stopérsku dvojicu, s ktorou mali súperi veľké problémy. Niet divu, že klub aj hráč mali záujem o pokračovanie v spolupráci. Sparta však chcela s talianskym tímom vyrokovať lepšie podmienky ako zaplatenie opcie 5 miliónov eur. Podarilo sa, Hancko zostáva v Sparte ďalší rok, opäť na hosťovanie.

"Rokovania boli ťažké a som rád, že to dospelo k záveru, že ostávam v Sparte. Bolo to jedno z mojich najväčších prianí. Som veľmi šťastný, že môžem pokračovať v tomto klube, čaká nás veľké množstvo výziev. Druhá vec, ktorá ma teší, je, že Sparte môžem byť k dispozícii hneď od úvodu, že nebudem naskakovať do rozbehnutého vlaku. S chalanmi cestujem aj na sústredenie do Rakúska, kde budeme makať, aby sme dosiahli naše ciele,“ prezradil slovenský reprezentant Hancko v rozhovore pre oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ).
Slovenský bek verí, že sa mu v Sparte podarí nadviazať na záver sezóny 2019/2020. "Všetci dúfame, že opäť budeme oslavovať nejakú trofej. Najšťastnejší by sme boli, keby sme spravili ľuďom radosť aj na úvod sezóny a postúpili do základnej skupiny Európskej ligy. Môj osobný cieľ je, aby som na sebe pracoval a futbalovo sa posúval na vyššiu úroveň,“ pokračoval Hancko a priznal, že zotrvanie v Sparte bolo pre neho prioritou. "Po tom, aká dobrá bola uplynulá sezóna v Sparte, tak som cítil, že to bude pre mňa najlepší krok. Je to veľký klub a všetci sme šťastní, že sa nám po šiestich rokoch podarilo získať trofej, keď sme triumfovali v Českom pohári. Naši úžasní fanúšikovia si tento úspech zaslúžili. Verím, že im opäť budeme prinášať radosť,“ poznamenal.

 

V ostatných dňoch mal Hancko problémy s kolenom a podstúpil aj liečbu injekciami. "Teraz čakám, kým sa mi dá do poriadku, ale trénujem na jeho zosilnení. Dôležité je, že sa cítim celkom dobre a verím, že o pár dní už budem na sto percent fit a na sústredení v Rakúsku budem naplno zaberať,“ prezradil.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Na snímke českí policajti náhodne kontrolujú osobné motorové vozidlá na česko-slovenskej hranici.
Obnovia sa kontroly na hraniciach Česka a Slovenska? Rakušan podotkol jednu vec
Ilustračné foto
Ukrajina o havárii ruského bombardéra: Slová o POMSTE! Mal ostreľovať tieto mestá
Close up of seatbelt with damaged webbing in door frame of crashed car.  Broken auto glass on rain soaked roadway and inside car.
Desivá nehoda cestou do školy: Auto s maturantkami sa prevrátilo! Zasahovali záchranári
Félix (22) sa dočká nového a omnoho väčšieho výbehu.
Váš Tip
Dojaté chovateľky aj návštevníci: Medveď Félix z bratislavskej ZOO spravil prvé krôčiky v novom výbehu! Sledujte to
(ilustračné foto)
Akého najvyššieho veku sa dokážeme dožiť? Tak toto číslo by ste neuhádli!
Biely dom (ilustračná fotografia).
Vedeli USA o Izraelskom útoku na Irán? Šéf americkej diplomacie sa odmietol vyjadriť
Český prezident Petr Pavel.
Petrovi Pavlovi pribudlo na tvári krvavé zranenie! Ako sa to stalo? Strohá odpoveď hlavy štátu
Nehoda na bratislavskej D2: Tunel Sitina sa uzatvára! Tvoria sa kolóny
Bývalí partneri sa stále majú v zuboch.
Soukup a Hanychová: Drsná HÁDKA na ulici! Keď vyšiel Agátin muž, milionár sa nezdržal a... Fúha!
Ilustračné foto
Na Slovensko zavíta svetoznámy reťazec: Môžete sa tešiť na TIETO dobroty! To však nie je všetko
Predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová.
Von der Leyenová sa obula do Ruských manévrov: Na toto využívajú Putin a jeho spojenci migrantov!
Spojenými arabskými emirátmi sa prehnali silné búrky.
Foto
Zúfalá situácia v Dubaji: Z masívnych záplav sa stále spamätávajú! Čo si letisko nachystalo pre cestujúcich?