Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.08.2020 15:35 | Správy | Domáce správy

Členovia Klubu 500 sú zo slov ministra Hegera v šoku: Dostávame veľmi vážne verejné vyhrážky

Členovia Klubu 500 sú znepokojení vyjadreniami ministra financií Eduarda Hegera (OĽANO) na adresu predsedu klubu Vladimíra Sotáka. Slovenskí priemyselní zamestnávatelia trvajú na potrebe diskusie s vládou o udržaní zamestnanosti v domácich fabrikách, informoval v utorok Klub 500.

"Je šokujúce, že namiesto konštruktívnej spätnej väzby dostávame veľmi vážne verejné vyhrážky zaváňajúce kriminalizáciou a prenasledovaním," povedal Jozef Dušan Hric, podpredseda Klubu 500. Po kritike Sotáka na adresu predsedu vlády Igora Matoviča (OĽANO), že váha s podporou pracovných miest v slovenských výrobných spoločnostiach, odkázal minister financií v rozhovore pre denník SME šéfovi Klubu 500, že sa "môžu pozrieť bližšie na jeho firmu, môžu sa pozrieť na jeho minulosť a podobne, a povedať si, aká je kredibilita tohto človeka hodnotiť takéto veci".

Slová ministra financií po tlačovej konferencii Klubu 500 znepokojili všetkých jeho členov, ktorými sú tradičné slovenské firmy zamestnávajúce spolu viac ako 32 000 zamestnancov, keďže proti takémuto zneužitiu štátnej moci sa podľa nich v princípe nedá brániť. "Cieľom predsedu Klubu 500 Vladimíra Sotáka bolo upozorniť na to, že je ohrozená až štvrtina pracovných miest v domácom priemysle, keďže vláda opakovane neschválila dostatočné zdroje na udržanie zamestnanosti po koronakríze," uviedli zamestnávatelia.

"Máme strach a obavy zo skutočnosti, že napriek deklaráciám novej vlády podporovať domáci priemysel sa nevieme domôcť priamej diskusie v snahe zachrániť pracovné miesta tisíckam ľudí," povedal Jozef Dušan Hric. Potrebu podpory udržania miest medzičasom vyjadrili aj ďalšie zamestnávateľské a profesijné združenia v obave, že pre koronakrízu môže slovenský priemysel utrpieť fatálne škody. "Nie je čas na boje, je čas na tvrdú prácu na záchrane tisícok slovenských rodín," tvrdia priemyselníci.

 

Plnú podporu medializovanej výzve Klubu 500 adresovanej premiérovi Matovičovi, aby neblokoval opatrenia na záchranu pracovných miest, vyjadrila v pondelok (3. 8.) aj Slovenská obchodná a priemyselná komora. Ministerstvo financií (MF) SR zopakovalo, že podľa dostupných indikátorov sa už ekonomika zotavuje, čo by sa malo dotknúť aj slovenských firiem. "Samozrejme, ak sa situácia obráti a oživenie ekonomiky nebude napredovať očakávaným tempom, vláda sa bude situáciou zaoberať," uviedol pre TASR tlačový odbor MF.

Rezort pripomenul, že pomoc, ktorú vláda poskytla firmám a samostatne zárobkovo činným osobám v súvislosti s pandémiou, stále platí a môžu ju čerpať tí, ktorí zotrvávajú v ekonomických problémoch. "Rezort financií ocení, ak sa Klub 500 po vzore ostatných podnikateľských zväzov vráti k vecnej diskusii a bude komunikovať na odbornej úrovni bez zbytočných emócií," dodalo ministerstvo.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Útok ruskej armády na mesto Dnipro.
Foto
Krvavý útok na Ukrajine: Rusi udreli smrtiacou silou! FOTO zo zasiahnutého mesta
Hikers on the Haiku stairs, otherwise known as Stairway to Heaven, on Oahu, Hawaii.
Počuli ste o Schodoch do neba? S ich návštevou sa môžete rozlúčiť: Za všetko môže bezohľadnosť turistov
 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Ukrajina vyšla s pravdou von: Zničili ruský bombardér! Súvisí to s nedávnou nehodou?
Ilustračné foto
Cestujúci si toto letisko nevedia vynachváliť: Najlepšie na svete! Skončili naši susedia aspoň v TOP 10?
Jana pustila do sveta nový album Obyčajnosti.
Foto
Úspech Jany Kirschner za hranicami: O takomto niečom môžu mnohí umelci len snívať!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izraelské besnenie zasiahlo ďalšiu krajinu: Toto nevyzerá dobre! Čo chcú dosiahnuť?
(ilustračné foto)
Ruský bombardér dokončil bojovú misiu a... Zrútil sa! Spustila sa záchranná akcia
Judge holding gavel in courtroom
V Nemecku takmer došlo k najhoršiemu: Extrémisti plánovali únos ministra a zvrhnutie vlády!
Foto
Tréner Kozák v deň 70. narodenín rozprával o hriechoch minulosti: TOTO Weissovi ml. nikdy nezabudne
Herec si z toho ťažkú hlavu nerobí.
Milo Kráľ prezradil, koľko mu zarobí hudba: Za TOTO by máloktorý muzikant hral
Na snímke starosta Kyjeva Vitalij Kličko
Prehrá Ukrajina vojnu už tento rok?! Znepokojivé varovanie z USA: To znie zle
(ilustračné foto)
Lekári sú v stave vysokej pohotovosti: Šíri sa záhadná choroba! Hrozivé, čo robí s ľuďmi