Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
31.07.2020 18:39 | Správy | Krimi | Domáce krimi
Foto

Záverečná reč plná zvratov: Zsuzsová na plné ústa povedala, kto si objednal Kuciakovu vraždu

Vraždu novinára Jána Kuciaka si objednal, podieľal sa na nej a aj na nej zarobil peniaze odsúdený Zoltán Andruskó. Uviedla to v piatok vo svojej záverečnej reči pred senátom Špecializovaného trestného súdu v Pezinku obžalovaná Alena Zsuzsová.

Fotogaléria
9
fotiek v galérii

Andruskó, ktorý v tejto kauze vystupoval ako svedok, sa podľa Aleny Zsuzsovej v minulosti dopúšťal podvodov, krátenia daní, falšovania dokladov a ďalšej trestnej činnosti. Takisto sa podľa nej stýkal s príslušníkmi podsvetia zo Slovenska, ako aj z Maďarska, Ruska alebo Srbska.

Andruskó si podľa Aleny Zsuzsovej vraždu objednal buď sám, keďže práca Kuciaka ohrozovala jeho aktivity, prípadne mu objednávku zadal niekto ďalší. Po svojom zadržaní podľa nej následne uzavrel dohodu s orgánmi činnými v trestnom konaní s cieľom zničiť Mariana Kočnera. Ona sama podľa vlastných slov zažila po svojom zadržaní nátlak zo strany polície, aby svedčila proti Marianovi Kočnerovi a vyhla sa tak doživotnému trestu. Celý proces Alena Zsuzsová označila ako "akt pomsty voči pánovi K.".

"Skutočný objednávateľ je vonku, celý proces sleduje a náramne sa baví," povedala. Obžalovaná takisto poprela, že by s Marianom Kočnerom komunikovala o vražde v šifrách v podobe diskusií o snehu alebo vypadávaní zubov. Objednávku vraždy by jej navyše neumožňovala jej panická porucha, ktorá je podľa jej slov charakterizovaná strachom zo smrti. "Je vylúčené, aby človek trpiaci panickou poruchou si objednal akúkoľvek vraždu," vyhlásila obžalovaná.

 

Záverečná reč Aleny Zsuzsovej trvala pred súdom skoro tri hodiny. Obžalovanými v kauze vraždy Jána Kuciaka, Martiny Kušnírovej a v prípade ďalších skutkov sú podnikateľ Marian Kočner, jeho známa Alena Zsuzsová a bývalý policajt Tomáš Szabó. Podľa prokuratúry zadala objednávku vraždy Kuciaka Alena Zsuzsová Zoltánovi Andruskóvi, ktorý objednávku zadal Tomášovi Szabóovi a Miroslavovi Marčekovi. Ten priznal, že zastrelil Kuciaka aj jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú. Taktiež sa priznal k vražde podnikateľa Petra Molnára z roku 2016.

Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú zastrelili 21. februára 2018 v ich dome v obci Veľká Mača v okrese Galanta. Kuciak bol investigatívnym novinárom portálu Aktuality.sk a okrem iného sa zaoberal kauzami podnikateľa Mariana Kočnera.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Verí, že do poroty v Let’s Dance v nedeľu zasadne.
Foto
Do porotcovského kresla Let´s Dance mieri spevácka legenda: Neuveríte, o koho ide!
Donald Trump.
Trumpovi ide o veľa: Najvyšší súd rozhoduje o jeho osude! Verdikt môže mať ďalekosiahle dôsledky
Vodička nafúkala takmer 3 promile.
Kamošky sa stretli za mrežami: Policajti takú KURIOZITU už dlho nezažili
Pre doktora si kolegovia pripravili nádherné prekvapenie
Záchranári sa po 32 rokoch lúčili s kolegom Liborom: Obrovské PREKVAPENIE, nezmohol sa na slovo
Ilustračné foto
Taliansko sa búri: Ostro odsúdilo trest smrti pre iránskeho rappera!
Hanychová krátko po pôrode milionára opustila.
Spor medzi Hanychovou a Soukupom sa vyostruje: Keď TOTO urobíš, vytrhnem ti... Drsné VYHÁŽKY!
Pilot dal vyskúšať svojim deťom riadenie. (Ilustračné foto)
Smrteľný pád lietadla po príšernej chybe pilota: Nechal riadiť deti? Desivé POSLEDNÉ slová a detaily tragédie!
Ilustračné foto
Čína si predvolala na koberček nemeckú veľvyslankyňu: Pozrite sa, ako na to zareagovala
ilustračné foto
Rusko pení: Tvrdí, že zaútočí na Poľsko! Prezradilo, kedy by k tomu mohlo dôjsť
Príspevok na zvýšenú splátku úveru na bývanie je stanovený na 75 % zo zvýšenia mesačnej splátky, maximálne v sume 150 eur
Zadlžení Slováci špekulujú s hypotékami: Dianie okolo úverov mnohých prekvapí
Primátor hlavného mesta má ambíciu  sprístupniť ročne 200 nájomných bytov.
Mapa Bratislavy sa zmení: Toto pribudne v Petržalke
Ilustračné foto
Žena bojovala o život po tom, ako sa napila z kávy na letisku: ŠOKUJÚCI dôvod! Môže sa to stať aj vám