Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.07.2020 17:37 | Šport | Hokej
Video

Ramsay sa rozhovoril o svojej budúcnosti: V slovenskom hokeji túži po tejto funkcii

Craigovi Ramsaymu doma na Floride chýba hokej a tiež Slovensko. Nevylučuje, že sa na Slovensko v budúcnosti ešte vráti a nejakým spôsobom pomôže hokeju pod Tatrami.

Zmluva 69-ročného trénerského barda, pôvodne uzatvorená do augustového kvalifikačného turnaja o postup na zimné olympijské hry do Pekingu 2022, je v súčasnosti zmrazená.

Po dohode s členmi vedenia SZĽH sa Craig Ramsay vzdal platu v prospech akútnych potrieb slovenského hokeja v krízovom období. Medzitým Medzinárodná hokejová federácia preložila finálový turnaj olympijskej kvalifikácie na august 2021. Do konca platnosti súčasnej zmluvy už Ramsay slovenskú reprezentáciu nepovedie, ale záujem o jeho služby zo strany SZĽH naďalej pretrváva. Prezident SZĽH Miroslav Šatan pred časom naznačil, že s kanadským trénerom o potenciálom predĺžení spolupráce ešte nerokoval. Potvrdil však záujem o jeho služby.

"Predpokladám, že s Mirom Šatanom ešte budeme diskutovať. Prisľúbil som, že Slovensku pomôžem prebojovať sa z kvalifikácie na zimné olympijské hry. Stále mám svoj sľub na mysli. Som otvorený rôznym návrhom na spoluprácu. Ochotne by som sa vrátil na Slovensko a bol možno asistent alebo pracoval ako pomocník. Keďže vždy som si užíval čas strávený na Slovensku, bol by som otvorený takejto diskusii,“ uviedol Craig Ramsay v exkluzívnom videu pre hockeyslovakia.sk z pohodlia svojho domova v Tampe. "Ak sa mám vrátiť ešte do diania a urobiť niečo v hokejovom svete, tak iba po návrate na Slovensko,“ dodal.

V závere februára, krátko po Kaufland Cupe v Poprade, odišiel Ramsay za rodinou do Spojených štátov amerických načerpať silu pred vrcholmi sezóny 2019/2020. Na Slovensko sa už nevrátil. Pandémia koronavírusu uväznila Craiga Ramsayho doma v Tampe a predbežne mu znemožnila dokončiť misiu, ktorú si predsavzal v pozícii hlavného trénera slovenskej reprezentácie.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

🤔🏒💪 V závere februára, krátko po Kaufland Cupe v Poprade, odišiel za rodinou do Spojených štátov amerických načerpať silu pred vrcholmi sezóny 2019/20. Na Slovensko sa už nevrátil. Pandémia koronavírusu uväznila Craiga Ramsayho doma v Tampe. Nateraz mu zároveň znemožnila dokončiť misiu, ktorú si predsavzal v pozícii hlavného trénera slovenskej reprezentácie. Zmluva 69-ročného trénerského barda, pôvodne uzatvorená do augustového kvalifikačného turnaja o postup na zimné olympijské hry do Pekingu 2022, je v súčasnosti zmrazená. Po dohode s členmi vedenia SZĽH sa Craig Ramsay vzdal platu v prospech akútnych potrieb slovenského hokeja v krízovom období. Medzitým Medzinárodná hokejová federácia preložila finálový turnaj olympijskej kvalifikácie na august 2021, čo znamená, že do konca platnosti súčasného kontraktu už Ramsay slovenskú reprezentáciu nepovedie. Prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslav Šatan pred časom naznačil, že s kanadským trénerom o potenciálom predĺžení spolupráce ešte nerokoval. Potvrdil však záujem o Craigove služby. „Predpokladám, že s Mirom ešte budeme diskutovať. Prisľúbil som, že Slovensku pomôžem prebojovať sa z kvalifikácie na zimné olympijské hry. Stále mám svoj sľub na mysli. Som otvorený rôznym návrhom na spoluprácu. Ochotne by som sa vrátil na Slovensku a bol možno asistent alebo pracoval ako pomocník. Keďže vždy som si užíval čas strávený na Slovensku, bol by som otvorený takejto diskusii,“ rozhovoril sa Craig Ramsay v exkluzívnom videu pre hockeyslovakia.sk z pohodlia svojho domova v Tampe. #hockey #hockeyslovakia #ramsay #craigramsay #kvalifikacia #olympic

Príspevok, ktorý zdieľa Slovak Ice Hockey Federation (@hockeyslovakia),

Charizmatický kanadský kormidelník priznal, že hokej mu chýba rovnako ako čas strávený na Slovensku. "Som v kontakte s niekoľkými priateľmi i kolegami a tiež kamarátmi, ktorých som si na Slovensku našiel. Všetci títo ľudia mi chýbajú. Chýbajú mi tiež prechádzky, vyhliadky v Bratislave, možnosť cestovať po krajine, stretávanie sa s ľuďmi a objavovanie krásnych miest, ktoré máte. Videl som mnoho videí, ktoré ste mi poslali z vášho okolia, napríklad z Vysokých Tatier, čo je skvelé," dodal Ramsay vo videu pre hockeyslovakia.sk.
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto)
Ruský bombardér dokončil bojovú misiu a... Zrútil sa! Spustila sa záchranná akcia
Judge holding gavel in courtroom
V Nemecku takmer došlo k najhoršiemu: Extrémisti plánovali únos ministra a zvrhnutie vlády!
Foto
Tréner Kozák v deň 70. narodenín rozprával o hriechoch minulosti: TOTO Weissovi ml. nikdy nezabudne
Herec si z toho ťažkú hlavu nerobí.
Milo Kráľ prezradil, koľko mu zarobí hudba: Za TOTO by máloktorý muzikant hral
Na snímke starosta Kyjeva Vitalij Kličko
Prehrá Ukrajina vojnu už tento rok?! Znepokojivé varovanie z USA: To znie zle
(ilustračné foto)
Lekári sú v stave vysokej pohotovosti: Šíri sa záhadná choroba! Hrozivé, čo robí s ľuďmi
(ilustračné foto).
Ďalšia krajina požiadala o vstup do NATO! Budete prekvapení, ktorá to je
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Donald Trump šokoval: Výzva pre Európu! Týka sa to Ukrajiny
ilustračné foto
Mimoriadne! Izrael zaútočil na Irán: Výbuchy v blízkosti jadrového zariadenia
Jaroslava pred sudcom uviedla, že deti sú z Milana v strese.
Váš Tip
Mama z domu hrôzy hádže zverstvá na otca: Čo odhalil výsluch Jaroslavy a lekárska správa!
Boris Kollár mal v Dubaji na mále.
Foto
Boris Kollár v strachu o život v zaplavenom Dubaji: Zachránilo ho osudové rozhodnutie!
B. Zurian s M. Šutajom Eštokom informovali o policajnej inšpekcii.
Šéf policajnej inšpekcie Branislav Zurian: Generál Lučanský nebol zabitý