Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.07.2020 06:00 | Správy | Domáce správy

Smrť prišla, keď bol Daniel († 17) najšťastnejší: Pri slovách jeho užialenej rodiny sa tisnú slzy do očí

Láska k horám a prírode ho stála život... Neveľká obec Petrovice neďaleko Bytče sa utápa v slzách.

Nielen najbližšia rodina, ale aj susedia spomínajú na Daniela († 17), ktorého v utorok dopoludnia v lesoch nad obcou Zliechov (okr. Ilava) smrteľne zranil strom. Mladík aj napriek rýchlemu zásahu a prevozu leteckou záchrannou službou do nemocnice v Martine skonal. Najhoršiu správu v živote musel rodine oznámiť užialený otec Richard, ktorému milovaný syn zomieral pred očami. Daniel zahynul v období, keď bol podľa rodiny nesmierne šťastný a prežíval prvú lásku...

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Nepredstaviteľná tragédia, ktorá si vyžiadala život jedného z piatich súrodencov, sa stala v utorok predpoludním pri ťažbe dreva hlboko v lesoch nad obcou Zliechov. V náročnom teréne tínedžera Daniela († 17) smrteľne zranil strom valiaci sa dolu svahom. Podľa svedkov ho zasiahol do brucha a chlapec silno krvácal. Záchranári a lekári robili, čo bolo v ich silách, žiaľ, chlapca sa už zachrániť nepodarilo.

Pri spomienke na šikovného a vždy usmiateho mladíka sa všetkým susedom v neveľkej obci Petrovice tisli slzy do očí. „Každý ho mal rád. Bol veľmi dobrý chlapec, vždy, keď sme sa stretli, usmial sa a pozdravil,“ prezradili susedia s tým, že nemôžu uveriť tomu, čo sa stalo. S hroznou správou sa nedokáže zmieriť ani najbližšia rodina, ktorá ho nadovšetko ľúbila. Pri srdci ich aj napriek neopísateľnému žiaľu a bolesti hreje množstvo krásnych spomienok.

 

„Staral sa o zajačikov, raz prišiel domov, niečo ukryté pod mikinou, spýtal sa, či je doma mama, že našiel malé mača a priniesol si ho domov,“ prezradila sestra mŕtveho chlapca jedno zo šibalstiev, ktorým Daniel často prekvapoval svojich blízkych. „Bol taký šibal, ak si niečo zaumienil, tak si za tým išiel. Od mamy stále pýtal drobné, lebo miloval horalky a chodil si ich stále kupovať. Ak mama nemala, chodil za všetkými ostatnými,“ pousmiala sa pri spomienke na brata.

Miloval hory

Ako priznala Danielova mama Danka, smrť si už na jej milovaného syna raz brúsila zuby, ešte keď bol malý chlapec. „V štyroch rokoch ochorel na klieštovú encefalitídu. Zachránili ho vďaka rodinnému známemu v žilinskej nemocnici o 5 minút 12,“ rozprávala o hrozivých chvíľach z minulosti. Daniel podľa nej ľúbil hory a zvieratá. „Chodil na ryby či na huby,“ dodala s tým, že v osudný deň sa práve rozhodol ísť s otcom kvôli hubám.

„Povedal, oci, pôjdem s tebou na huby,“ opisovala okamihy pred rodinnou tragédiou mama mladíka. „Manžel spolu s Danielovým starším bratom pracovali v lese a Danko sa rozhodol ísť s nimi,“ povedala so slzami v očiach. Zber húb sa však v sek­unde zvrtol na obrovskú drámu s tým najhorším koncom. „Či bol v nesprávnom čase na nesprávnom mieste, nevieme, domov sa nám však už nevráti,“ vzlykajúc povedala Danielova sestra.

Prvá láska

Daniel bol nielen milovníkom hôr, ale odmalička sa motal aj starému otcovi v dielni. „Je automechanik a s dedkom bol stále. Dedko mu hovoril Danielko, anjelko. Bol veľký pedant, dedko hovoril, že mal veľkú trpezlivosť a bol by skvelý mechanik, rozobral, rozložil si a poskladal všetko naspäť, bol veľký puntičkár,“ prezradila sestra s tým, že dokonca študoval strojárstvo na strednej škole v Považskej Bystrici.

„Našiel si aj priateľku, hovoril, že to nie je frajerka, ale priateľka. Bol veľmi zaľúbený, každú chvíľu chodil za mnou, aby som ho za ňou zaviezla. Boli spolu už takmer dva roky. Aj si potrpel, aby dobre vyzeral, vždy sa vedel dobre ob­liecť, mal výborný vkus, chodil so mnou na nákupy, vedel však, čo chce, tak po chvíli prišiel a povedal: mami, ja už mám, môžeme ísť,“ opísala milovaného syna užialená mama. Spolu s jeho sestrou aj dcérou dodali, že veľmi rád varil. „Hostil celú rodinu, rád robil sendviče a bol veľmi rád, že nám chutilo,“ uzavrela užialená rodina. „V danej veci bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia,“ informoval trenčiansky krajský policajný hovorca Pavol Kudlička.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Marián Michalko, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Aby mohla prísť veľká zmena, najprv musia nastať malé zmeny v každom z nás.
Horoskop od veštkyne Zany: HÁDKY s polovičkou i šéfom! Jedno znamenie čaká prekvapenie
Geneva, Switzerland - April 15, 2019: United Nations sign located outside the United Nations Office in Geneva - image
OSN varuje: Hrozí nám vznik nového frontu?
(ilustračná fotografia).
Severná Kórea otestovala superveľkú hlavicu: Odpálila aj nový typ protilietadlovej strely
Na snímke nový tréner MFK Zemplín Michalovce František Straka.
František Straka chce zažiť novú výzvu: Z Michaloviec do Afriky?
Niekoľkodňové zrážky mierne zvýšili hladiny všetkých tokov na východnom Slovensku. Najviac sa dažde prejavili na prietokoch rieky Hornád.
Tragédia v Keni: Záplavy a silné lejaky si vyžiadali desiatky životov
The dead body is seen lying on the ground behind a cordon tape.
Telo mladej ženy († 22) našli v opustenom kostole: Hrozivé, v akom stave bola! Svedok doteraz nevie spať
Herectvo je Milkinou veľkou vášňou.
Foto
Úprimné priznanie Emílie Vášáryovej: Bez TEJTO veci si nevie predstaviť život!
(ilustračné foto)
Rusi terčom útoku: Zahynuli dvaja ľudia!
Foto
Už to nevydržala! Krištofova manželka sa zastala hráčov z KHL: Odkaz všetkým neprajníkom
Bomb in Kobane in Syria
Útok na vojenskú základňu v strednom Iraku: Je to odveta Izraelu?
K tragédii za dverami bytu na Bieloruskej ulici došlo ešte vlani v januári.
Foto
Byt hrôzy, kde Stanislav († 53) zabil seba i rodinu: Bojí sa tam vstúpiť aj právnička! Sused prehovoril
Ondrej Kandráč patrí k najvyťaženejším hudobníkom.
Foto
Skončí Ondrej Kandráč nadobro v Bratislave? Odkaz pre východniarov: Chvíľa, v ktorej sme si všetci rovní!