Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Týraná mamička Andrea melie z posledného: S dcérkou musím vyžiť z necelej stovky!

Život sa s ňou vôbec nemazná! Osud pred ťažko skúšanú Andreu (41) kladie toľko prekážok, že je obdivuhodné, ako ich zvláda. Prešovčanka sa už totiž dvakrát pokúsila založiť si rodinu, ale vždy to dopadlo tak, že manželia ju fyzicky aj psychicky týrali a doslova musela od nich utiecť.

Teraz prežíva s dcérkou v krízovom centre a musí vyžiť z necelých 100 € na mesiac. Prvýkrát v živote sa Andrea zamilovala pred vyše 10 rokmi a verila, že našla správneho otca pre svoje detičky, po ktorých vždy túžila. Lenže vytriezvenie zo sna prišlo, keď sa im narodila dcérka Michaela (14).

„Exmanžel trikrát skončil v base za neplatenie výživného predchádzajúcej partnerke. Keď ho pustili, zneužíval, že ja som pracovala. On sa odmietal zamestnať, bral mi peniaze a prepíjal ich v krčme,“ rozpráva smutný životný príbeh Andrea. „Fyzicky na mňa útočil. Najviac mi však ubližoval tým, že nerobil a stále skončil vo väzení. Tak som od neho utiekla k svojej mame,“ vraví nešťastná Andrea, ktorej dcérku súd zveril do výchovy exmanželovi, lebo mal na rozdiel od nej bývanie.

Tak sa uchýlila k mame. Do maličkého bytíku, kde žila aj s otcom po dvoch mozgových príhodách. U mamy bývala niekoľko mesiacov. Tá jej chcela pomôcť, tak Andrei našla nového partnera. „S ním sa mi narodila Alenka (7). Ale život s ním bol ešte horší. Bil ma často. Mala som modriny po celom tele aj na tvári. Na ošetrenie som nikdy nešla, lebo som sa hanbila, aj zo strachu, že ma zase zbije,“ vraví Andrea, ktorá svojho tyranského muža dokázala opustiť až na štvrtýkrát. Pre neho prišla aj o zamestnanie.

 

„Upratovala som v dvoch firmách, ale môj opitý manžel tam chodieval a vykrikoval, že sa nestarám o rodinu. Vyrobil taký cirkus, až ma prepustili. Keď som sa rozviedla, bývalých zamestnávateľov som prosila, aby ma vzali späť, ale už mi neverili,” vysvetľuje Prešovčanka. Potom sa k jej problému pridružila koronakríza. Teraz sú prázdniny a nemala by kde nechávať dcérku. „Po lete sa určite chcem zamestnať, lebo teraz mám príjem iba 174 €. Priznali mi len polovičný invalidný dôchodok, hoci mám hydrocefalus, problémy s platničkami, epilepsiu, poškodenú achilovku i zápal nosových dutín. Z tohto príjmu platím 70 € za krízové centrum, pôžičku a výživné by som mala hradiť 50 €, ale to už nezvládam, tak sa snažím dávať na staršiu dcérku aspoň 10 € mesačne. Viac si dovoliť nemôžem,“ uzavrela nešťastná Andrea.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: nov, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Ruský bombardér dokončil bojovú misiu a... Zrútil sa! Spustila sa záchranná akcia
Judge holding gavel in courtroom
V Nemecku takmer došlo k najhoršiemu: Extrémisti plánovali únos ministra a zvrhnutie vlády!
Foto
Tréner Kozák v deň 70. narodenín rozprával o hriechoch minulosti: TOTO Weissovi ml. nikdy nezabudne
Herec si z toho ťažkú hlavu nerobí.
Milo Kráľ prezradil, koľko mu zarobí hudba: Za TOTO by máloktorý muzikant hral
Na snímke starosta Kyjeva Vitalij Kličko
Prehrá Ukrajina vojnu už tento rok?! Znepokojivé varovanie z USA: To znie zle
(ilustračné foto)
Lekári sú v stave vysokej pohotovosti: Šíri sa záhadná choroba! Hrozivé, čo robí s ľuďmi
(ilustračné foto).
Ďalšia krajina požiadala o vstup do NATO! Budete prekvapení, ktorá to je
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Donald Trump šokoval: Výzva pre Európu! Týka sa to Ukrajiny
ilustračné foto
Mimoriadne! Izrael zaútočil na Irán: Výbuchy v blízkosti jadrového zariadenia
Jaroslava pred sudcom uviedla, že deti sú z Milana v strese.
Váš Tip
Mama z domu hrôzy hádže zverstvá na otca: Čo odhalil výsluch Jaroslavy a lekárska správa!
Boris Kollár mal v Dubaji na mále.
Foto
Boris Kollár v strachu o život v zaplavenom Dubaji: Zachránilo ho osudové rozhodnutie!
B. Zurian s M. Šutajom Eštokom informovali o policajnej inšpekcii.
Šéf policajnej inšpekcie Branislav Zurian: Generál Lučanský nebol zabitý