Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.07.2020 00:00 | PR články
Sponzorované

Luxusné SUV do mesta, aké nemá páru

Nedávny prírastok v stajni japonského producenta prémiových áut, model Lexus UX, prišiel do segmentu kompaktných crossoverov s niekoľkými novinkami a nespornými prvenstvami. Na prvý pohľad SUV je obohatené o športovú siluetu dynamického kupé.

A ako je už v prípade tejto značky zvykom, základom nadštandardného komfortu spojenej s ekonomikou a ekológiou jazdy je zabudovaná hybridná technológia pod kapotou.

Kompaktné SUV ponúka pocit z jazdy dva v jednom. Je nadizajnované s vyvýšeným sedením ako crossover, no zároveň s ním dokážete v „mestskej džungli“ manévrovať svižne a obratne ako s hatchbackom. Výrobca sa netají tým, že chce týmto modelom zaujať najmä moderné mladé rodiny, v ktorých si sadá za volant často mama.

Otvoriť galériu
Zdroj: Lexus

Ticho a úsporne

Model UX 250h dokáže predĺžiť čas využívania čisto elektrického, maximálne tichého pohonu až na takmer 80 % jazdy po meste. To zaručuje výraznú úsporu. Počas celej doby totiž jazdíte s nulovou spotrebou a emisiami. Keď sme pri emisiách CO2, Lexus UX so štvrtou generáciou hybridnej sústavy ich produkuje najnižšie vo svojej triede.

Otvoriť galériu
Zdroj: Lexus

Pri zrýchlení sa za stálej podpory elektromotora zapája do práce benzínový motor, vďaka čomu si môžete užiť dynamickú jazdu a pritom mať spotrebu stále pod kontrolou. Skvelým benefitom je, že auto netreba nikdy dobíjať. Funguje na samonabíjacom princípe a na batériu garantuje výrobca celoživotnú záruku. Zaujímavé sú aj výsledky testov, ktoré ukázali, že použité technológie majú pozitívny vplyv na menšie opotrebovávanie bŕzd aj pneumatík, vďaka čomu môžu majitelia UX bez pochyby ušetriť na servise.

Prvenstvo aj v otázke bezpečnosti

Model UX sa môže pochváliť novým podporným systémom pri parkovaní, ktorý dokáže zaregistrovať nielen auto stojace za vami, ale aj pred vami a autá križujúce zboku. Všetko máte pod kontrolou na veľkom centrálnom displeji. Samozrejmosťou sú aj bezpečnostné technológie v balíku Lexus Safety System+, ktoré sú schopné automaticky núdzovo zabrzdiť a zamedziť nárazu, majú pod kontrolou dráhu vozidla či rozpoznávajú značky.

Otvoriť galériu
Zdroj: Lexus

Lexus UX dosiahol v testoch Euro NCAP zverejnených za rok 2019 maximálne - päťhviezdičkové hodnotenie. Tento crossover teda patrí k najbezpečnejším vozidlám vo svojej kategórii v oblasti ochrany vodiča, posádky, ale aj chodcov a cyklistov. Model sa môže okrem toho pochváliť i výraznými parametrami pasívnej bezpečnosti vďaka mimoriadne tuhej podvozkovej platforme GA-C a ôsmim airbagom už v štandardnej výbave.

Iný pohľad na dizajn

Pri pohľade na robustný exteriér si auto hneď zaradíte do kategórie SUV. Je však výrazne iné, než to, čo vidieť na cestách. Jeho tvary pôsobia viac dynamicky, strecha pripomína skôr športové kupé. Dizajnéri do tohto modelu zapracovali po prvýkrát úplne nové inovácie v oblasti aerodynamiky – či už ide o dizajn prepojených zadných LED svetiel v tvare „plutvy“, alebo o špeciálne upravené oblúkové výlisky nad kolesami.

Otvoriť galériu
Zdroj: Lexus

Atraktívna výbava Limited Edition teraz so zľavou 9 000 eur

Model UX 250h s hybridnou motorizáciou a pohonom predných kolies je aktuálne dostupný v špeciálnej, novo-vytvorenej výbave Limited Edition. Nové vozidlo vyskladané z vybraných praktických a luxusných prvkov výbavy získate počas júla a augusta výrazne výhodnejšie - s akciovou zľavou zo štandardnej ceny vo výške až 9 000 eur. Táto špeciálna edícia Lexus UX obsahuje v rámci svojej atraktívnej výbavy napríklad systém inteligentného kľúča Smart Entry & Start, inteligentné parkovacie senzory, systémy monitorovania mŕtveho uhla a automatickej brzdy pri cúvaní, špeciálne pigmentované sklo „privacy glass“ a tiež 18“ zliatinové disky. Akciová cena 33 990 EUR pre túto výbavu platí do 31. augusta.

Otvoriť galériu
Zdroj: Lexus

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu