Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.07.2020 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Martin Malachovský trpí sklerózou multiplex, z choroby sa zotavuje v kúpeľoch: Tajná oslava na liečení!

Bolestivé zistenie, že operný spevák Martin Malachovský (52) má sklerózu multiplex, zasiahlo nielen jeho, ale celú rodinu.

Inokedy vitálnemu a vždy usmiatemu umelcovi, ktorý nás dlhé roky tešil svojím krásnym hlasom na doskách Slovenského národného divadla, sa život obrátil o 180 stupňov. Skleróza multiplex mu postupne berie sily, ale on sa nevzdáva a kvôli zmierneniu príznakov sa rozhodol liečiť v kúpeľoch v Piešťanoch. Jeho najväčšia životná opora, manželka Iveta (55), s ním trávi každú voľnú chvíľu a ako sa zdá, za milovaným mužom neváhala presťahovať celú rodinu, aby spoločne oslávili jej narodeniny.

Fotogaléria
15
fotiek v galérii

Iveta a Martin Malachovský patria dlhé roky k harmonickým a najstabilnejším párom slovenského šoubiznisu. Ich láska prekvitá aj po rokoch a preto, keď približne pred dvoma rokmi prišla zdrvujúca správa, že spevák trpí autoimunitným ochorením - sklerózou multiplex - spojilo ich to ešte viac. „S Ivkou sme si tým prechádzali už dlho, vedela o každom jednom vyšetrení. Celý život sa vo všetkom radíme. Takže to vedela ako prvá. Je to úžasná, tolerantná žena, stojí pri mne a pomáha mi. Priznám sa, že súčasťou choroby je aj to, že človek si prestane veriť, začne o sebe pochybovať. Vtedy musí mať pri sebe niekoho, kto ho chápe. A Ivka a naša dcéra Kika sú pre mňa veľkou oporou,“ priznal otvorene Malachovský, ktorého správa o chorobe zložila na kolená.

 

„Mám za sebou niekoľko bezsenných nocí, keď som rozmýšľal a všetko zvažoval, kým som pripustil, čo to bude znamenať v praxi. Snažím sa čo najlepšie fungovať, lebo choroba ma na každom kroku hendikepuje. Zobral som to zle, veľmi zle. Šokovalo ma to. Aj som si poplakal. Pýtal som sa: Prečo? Musel som to najprv absorbovať, ani neviem, ako som tie prvé dni, týždne aj mesiace prežil. Snažil som sa to prekonať, vytesniť z hlavy, no nešlo to,“ povedal spevák o najťažších chvíľach svojho života.

Snaží sa bojovať

Malachovský sa však napriek obrovským zmenám, ktoré vstúpili do jeho života, snaží s chorobou bojovať. Ako sa nám totiž podarilo zistiť, pred časom nastúpil na kúpeľnú liečbu do Piešťan, kde sa venujú hlavne jeho pohybovému aparátu. Operný spevák totiž priznal, že viac ako hlavu mu choroba ochromuje pohyb. „V bežných úkonoch mám problém zaviazať si šnúrku na topánke. Okrem toho, že sa cítim pohybovo neistý, bývam veľmi unavený. Napríklad, keď sedím a idem vstať, musím si chvíľu zvyknúť, kým to ustojím a urobím prvý krok. Tá neistota je v každom pohybe.“ Aj keď je choroba nevyliečiteľná, správnou liečbou sa dá jej priebeh výrazne spomaliť. A práve to je to, o čo sa Malachovský v kúpeľoch snaží.

Dlhé týždne však rozhodne netrávi sám. Po jeho boku stojí oddane jeho manželka Iveta, ktorá za ním cestuje vždy, keď je to možné. Inak to nebolo ani uplynulú sobotu, keď známa tvár verejnoprávnej televízie oslavovala 55 rokov. „Cestovali sme za manželom do Piešťan, aby sme oslávili moje narodeniny. Hotel mi pripravil krásne prekvapenie v podobe torty a môj muž mi daroval nádhernú kyticu kvetov. Martin bol vždy veľký džentlmen, nikdy nezabudol. Celý deň sme si spolu ako rodina veľmi užili. Vždy, keď za ním prídeme, tak kávičkujeme, chodíme na prechádzky a užívame si slniečko,“ priznala Novému Času Iveta. Tá však prezradila, že aj keď to bol pre ňu krásne strávený deň, predsa len boli momenty, keď ju prepadol obrovský smútok. „Mám splnené asi všetky sny a túžby, krásnu rodinu, skvelého manžela, neskutočne šikovnú dcérku, milovanú sestru Táničku a jej rodinu, jediné, čo mi však chýba, je moja skvelá, výnimočná mamička. Dnes sa mi chce smiať aj plakať, veľmi mi chýba,“ dodala Ivetka, ktorej smiech a pozitívny pohľad na život sú nesmierne nákazlivé.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mimi, ms, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?