Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.07.2020 14:54 | Správy | Domáce správy

Kollár prehovoril o pocitoch pri zostavovaní vlády: S jednou z koaličných strán vládnuť nechcel

Predseda Národnej rady (NR) SR a šéf hnutia Sme rodina Boris Kollár nechcel moc vstupovať do vlády so stranou Za ľudí, ale ako tvrdí, nevyberá si.

Vyhlásil to v relácii Na telo plus zverejnenej na tvnoviny.sk s tým, že je dobré mať veľkú koalíciu s 95 hlasmi poslancov, keďže sa budú prijímať aj ústavné zákony. Kollár si želá zotrvanie súčasnej štvorkoalície OĽaNO, Sme rodina, SaS a Za ľudí. Zároveň v relácii deklaroval, že vláda premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) vydrží celé štyri roky.

Opozičný poslanec NR SR Juraj Blanár (Smer-SD) fungovanie Matovičovej vlády označil za tragikomické. "Sto dní máme za sebou a pozrite, ako sa medzi sebou hádajú. Aká má byť potom dôvera ľudí v to, že táto vláda dokáže čeliť prichádzajúcej ekonomickej kríze a tomu, aby nevznikla nezamestnanosť dvojciferného čísla," skonštatoval. Tvrdí, že je tu veľké ohrozenie toho, čo sa v štáte za posledné roky dokázalo urobiť, napríklad hľadiska sociálnych opatrení. Blanár vyčíta koalícii aj to, že pre kauzu Kollárovej diplomovej práce bol paralyzovaný parlament a nemohli sa prijímať opatrenia pre ľudí.

Predseda parlamentu súhlasí, že sa koalícia 14 dní zaoberala jeho diplomovkou namiesto toho, aby riešila podstatné veci, pre ktoré ich poslali ľudia do politiky. "Je pravdou, že sme sa venovali hlúpostiam. Mohli sme prijímať ďalšie zákony. Som rád, že táto kauza je už uzatvorená a môžeme robiť ďalej," povedal Kollár. V relácii deklaroval, že urobí všetko pre naplnenie 13. dôchodku. Avizoval tiež, že sa budú stavať nájomné byty. V tejto veci sa už podľa jeho slov pripravuje legislatíva, zmena stavebného zákona. "Od premiéra máme zelenú na výstavbu nájomných bytov," povedal Kollár.

 

Blanár sa vyjadril aj k väzobnému stíhaniu nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra. Toho zadržala Národná kriminálna agentúra (NAKA) začiatkom júla v rámci akcie Dobytkár. Blanár poznamenal, že je dôležité, aby si orgány činné v trestnom konaní robili svoju prácu bez toho, aby do nej zasahovali politici. "Ak niekto urobil niečo zlé, tak tí, čo majú, nech konajú a vyšetria to," uviedol.

Na margo toho, že sa Norbert Bödör má poznať s predsedom Smeru-SD Robertom Ficom a majú si aj tykať, poslanec povedal, že Fico ako niekdajší predseda vlády poznal mnoho ľudí a veľa ľudí sa na neho odvolávalo. "Ctime si aj prezumpciu neviny. Nech sa to vyšetrí. To čo sa robí dnes, je zasahovanie politikov do činnosti orgánov činných v trestnom konaní," skonštatoval.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Malému Timkovi diagnostikovali akútnu leukémiu, vlani v júli nastúpil na dvojročnú liečbu.
Foto
Syn herca Dobríka bojuje s rakovinou, manželka má SKVELÚ správu: Plačem a usmievam sa zároveň
Bojový dron
Irán aktivoval protivzdušnú obranu: Tieto tvrdenia z USA však zaryto odmieta!
Ilustračné foto
Obrovský nesúhlas Číny: Sú rázne proti deštruktívnemu konaniu! A nie sú jediní
Foto
Niečo sa deje so Schumacherom? Kroky rodiny vás prekvapia
Moderátor sníva o ceste do Bhutánu.
Foto
TRAPAS Martina Nikodýma: On o ničom nevedel, no keď to zistil... Ja vás zabijem!
Opitý vodič sa zranil pri náraze vozidla do stĺpa v Prešove.
Foto
Opitý vodič to napálil rovno do stĺpa! Nenormálne, koľko nafúkal: FOTO z nehody
Útok ruskej armády na mesto Dnipro.
Foto
Strašné následky po útoku ruskej armády: Medzi obeťami je aj dieťa! Zelenskyj sa vyjadril k nešťastiu
Podnikateľ bojuje s rakovinou lymfatických uzlín.
Chorého Fedora Flašíka previezli do cudziny: Zachránia ho na klinike prominentov?!
Alexej Navaľnyj († 47)
Zadržali podozrivých z útoku na ruského opozičníka: Bol blízkym spojencom Navaľného († 47)
(ilustračné foto)
Slováci, pozerajte na oblohu! Uvidíte tam niečo nezvyčajné
(ilustračné foto)
Zúrivý pes v Čechách napadol seniorku: Prišla o nohu, bojuje o život!
Bratislavské módne dni.
Foto
FOTOGALÉRIA z Bratislavských módnych dní: Nahodená Šimkovičová prišla s dcérou a aha, kto ukázal ZADOK!