Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.07.2020 17:42 | Správy | Domáce správy

Je rozhodnuté: Komisia ponúkne vláde štyri mená do Rady Úradu pre verejné obstarávanie

Komisia ponúkne vláde SR na vymenovanie štyroch kandidátov na členov Rady Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO). Sú nimi Peter Kubovič (hodnotenie 92,78 %), Miroslav Cák (81,13 %), Jozef Bálint (80,89 %) a Ivan Pudiš (75,89 %), ktorí získali najvyššie bodové hodnotenie.

Uviedol to v piatok na brífingu po skončení verejného vypočutia kandidátov na členov Rady ÚVO vedúci Úradu vlády (ÚV) SR Július Jakab, za účasti členov hodnotiacej komisie. Vládny kabinet by podľa Jakaba mal vymenovať dvoch členov Rady ÚVO na svojom rokovaní budúci týždeň.

"Po dohode s vládou komisia predloží vláde SR na vymenovanie štyroch najlepších uchádzačov, z ktorých vymenuje dvoch do Rady Úradu pre verejné obstarávanie. Hodnotenie spočívalo v dvoch častiach. Prvou bol projekt, ktorý predstavoval 30 bodov. Druhá bola odbornosť, ktorú sme hodnotili aj na základe projektov, aj na základe verejného vypočutia. V druhej časti bolo možné získať 70 bodov, teda celkom uchádzač mohol získať maximálne 100 bodov," priblížil Jakab.

Od štvrtka (9. 7.) dopoludnia do piatka (10. 7.) popoludnia trval dvojdňový "maratón" vypočúvania uchádzačov, ktorí sa prihlásili do verejného výberového konania na dvoch chýbajúcich členov Rady ÚVO. Verejné vypočutie sa uskutočnilo na Úrade vlády SR.

 

Na verejnom vypočutí, ktoré podľa Jakaba trvalo takmer 12 hodín, sa zúčastnilo celkom 16 uchádzačov. Kompletný zoznam uchádzačov vrátane ich životopisov a predložených projektov je zverejnený na internetovej adrese úradu vlády.

Okrem hodnotiacej komisie mohla klásť uchádzačom o kandidatúru o členstvo v Rade ÚVO svoje otázky aj verejnosť prostredníctvom aplikácie Slido a verejné vypočutie mohla sledovať naživo alebo prostredníctvom live streamu na facebookovom profile ÚV SR.

Hodnotiaca komisia mala podľa ÚV SR deväť členov, boli nimi vedúci Úradu vlády SR Július Jakab, Matej Stuška (Iniciatíva za vládu zákona), Pavol Kováčik (Zväz stavebných podnikateľov Slovenska), Štefan Gregor (Združenie miest a obcí Slovenska), Jozef Viskupič (Združenie samosprávnych krajov SK8), Ján Kovalčík (Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy), Gabriel Šípoš (Transparency International Slovensko), Matej Kurian (Útvar hodnoty za peniaze) a Ivan Šramko (Rada pre rozpočtovú zodpovednosť).

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!