Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.07.2020 20:01 | Šport | Futbal

UEFA potvrdila dejiská dohrávky Ligy majstrov: Padla definitíva ohľadom divákov

Európska futbalová únia (UEFA) vo štvrtok potvrdila, že zostávajúce odvety osemfinále Ligy majstrov a Európskej ligy môžu usporiadať domáce tímy na svojich štadiónoch

Rozhodla tiež, že finálové turnaje súťaží v Lisabone a v štyroch nemeckých mestách sa odohrajú bez divákov.

UEFA doteraz uvažovala nad tým, že štyri zostávajúce zápasy osemfinále LM - Manchester City - Real Madrid (prvý zápas 2:1), Bayern Mníchov - FC Chelsea (3:0), Juventus Turín - Olympique Lyon (0:1) a FC Barcelona - SSC Neapol (1:1) sa dohrajú na neutrálnej pôde v Portugalsku. Vo štvrtok však potvrdila, že sa uskutočnia na ihriskách domácich tímov. UEFA uviedla, že dostala povolenie na odohratie týchto duelov od verejných orgánov v Španielsku, Taliansku, Nemecku a Anglicku. Na štadiónoch pritom bude povolený len malý počet fanúšikov, alebo sa bude hrať pred prázdnymi tribúnami.

V EL musia dohrať osem duelov osemfinále (od 5. augusta), z toho šesť odviet: Manchester United - LASK Linz (prvý zápas 5:0), FC Bazilej - Eintracht Frankfurt (3:0), FC Kodaň - Basaksehir Istanbul (0:1), Šachtar Doneck - VfL Wolfsburg (2:1), Bayer Leverkusen - Glagow Rangers (3:1), Wolverhampton Wanderers - Olympiakos Pireus (1:1). Aj tieto zápasy sa budú hrať na štadiónoch domácich tímov. "V súlade so zásadou športovej spravodlivosti a so zreteľom na súčasne podmienky rozhodol Výkonný výbor UEFA, že zostávajúce odvety osemfinále LM a EL sa budú hrať na štadiónoch domácich tímov," uvádza sa na oficiálnej stránke UEFA.

 

Osemfinálové stretnutia EL Interu Miláno s FC Getafe a AS Rím s FC Sevilla odložili ešte pred prvým duelom a uskutočnia sa iba na jeden zápas v auguste v Nemecku.

UEFA vo štvrtok rozhodla, že finálové turnaje súťaží v Lisabone a v štyroch nemeckých mestách sa odohrajú bez divákov. "Vo svetle súčasnej situácie považoval Výkonný výbor UEFA za rozumné, že zápasy by sa mali konať až do odvolania za zatvorenými dverami.

Sezóna LM sa dohrá od 12. do 23. augusta finálovým turnajom za účasti ôsmich klubov v Lisabone. Žreb záverečnej fázy sa uskutoční v piatok 10. júla, 7. a 8. augusta sú na programe štyri zostávajúce odvety osemfinále. Účasť vo vyvrcholení najvýznamnejšej klubovej súťaže UEFA už majú istú Paríž St. Germain, Atalanta Bergamo, Atletico Madrid a RB Lipsko. Portugalská metropola bude v domovských stánkoch Benficy a Sportingu v rámci finálového turnaja hostiť štvrťfinále, semifinále i finále.

Záver Európskej ligy sa od štvrťfinále (od 10. augusta) dohrá podobným formátom v štyroch nemeckých mestách - Kolíne nad Rýnom, Duisburgu, Düsseldorfe a Gelsenkirchene. Finále je na programe 21. augusta v Kolíne.

Všetky zostávajúce zápasy LM aj EL budú mať úvodný výkop o 21.00 SELČ s výnimkou osemfinálových dohrávok Európskej ligy, z ktorých niektoré sa začnú aj o 18.55 SELČ. Víťazi týchto dvoch súťaží sa stretnú 24. septembra v Budapešti o trofej Superpohár UEFA.

Európsku futbalovú sezónu prerušili pre pandémiu nového koronavírusu v marci.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ