Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.07.2020 14:30 | Tip od Vás | Kuriozity
Video

Bizarné video čitateľa Mareka vám pripomenie známy horor: Agresívna vrana ho prenasledovala a útočila mu na hlavu!

Skúsenosť ako z hororu Vtáky od Alfreda Hitchcocka. Marek sa začal báť obyčajnej vrany. Uvidíte jeho video, veľmi rýchlo pochopíte!

Do redakcie Nového Času sa ozval čitateľ Marek z Podunajských Biskupíc, ktorý má za sebou naozaj nevídaný zážitok. Strach mu nahnala vrana, ktorá ho prenasledovala počas chôdze po ulici vyše pol kilometra a napádala ho, no to zďaleka nie je všetko. 

Marek si tento bizarný útok nakrútil a z videa budete mať zmiešané pocity aj vy. Na druhý deň sa čitateľ vybral rovnakou trasou znova. Myslel si, že vrana už stratí chuť na človečinu. Bohužiaľ, mýlil sa. Po druhýkrát ho na mieste čakala dokonca dvojica agresívnych vtákov. "Zbavil som sa ich až na zastávke, kde už našťastie nešli," povedal Marek, ktorý pre istotu zmenil trasu.

Muž si myslel, že za incidentom by mohol byť fakt, že vrany v tomto období vynášajú mláďatá z hniezd, oslovili sme preto odborníka s otázkou, čo môže stáť za bizarným správaním zvieraťa. Na počudovanie, podľa odborníka za tým rozhodne nie sú mláďatá vrany. "To vylučujem. Nikdy som sa s tým nestretol a ani o tom nečítal" uistil hovorca Národnej ZOO Bojnice Jaroslav Slašťan. 

 

Odborník uviedol dve možnosti, ktorými by sa správanie vrán dalo odôvodníť. "Prvým dôvodom je, že vrana mohla mať v minulosti traumatizujúci zážitok s človekom a keďže krkavce vo všeobecnosti majú dobrú pamäť a vedia rozoznávať tváre, tak ten človek, aj keď jej neublížil, mohol sa jej podobať na toho, s ktorým ten traumatizujúci zážitok mala. Takže tohto čitateľa mohla považovať za svoju hrozbu, a preto ho napadla. Alebo si mohla chrániť nejaký svoj priestor," prekvapuje Slašťan.

V súvislosti s druhou možnosoťu by mal byť človek ešte opatrnejší. "Ďalším dôvodom, ktorý by mohol pripadať do úvahy je, že bola socializovaná človekom a brala človeka, ktorého napadla, ako svojho partnera alebo chovateľa, ktorý sa o ňu staral a vyžadovala si potravu. Takéto jedince však môžu byť nebezpečné v prírode. Vrany sú totiž sociálne vtáky a oni dokážu aj to, že keby ten váš čitateľ jej dal potravu, tak by na neho prestala útočiť, ale naučila by ostatné vrany v okolí, že takýmto spôsobom sa dá zohnať potrava," vysvetlil Jaroslav Slašťan.

Hovorca zoologickej záhrady Bojnice tiež povedal, že v takýchto prípadoch sa môžu ľudia obrátiť práve na nich. Vedia totiž zabezpečiť odchyt nebezpečných vtákov a dokonca vtáky prevychovať. "Máme rehabilitačnú stanicu, kde sa venujem osirelým alebo zraneným vtákom a taktiež niektoré vtáky v budúcnosti plánujeme telemetricky označiť vysielačkami, aby sme mali predstavu o ich aktivitách a pohybe. Niektoré jedince vtákov zároveň vieme využívať na edukačne účely sokoliarske," zakončil Slašťan.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: dus

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Hororová lúpež v Štítniku: Traja ozbrojenci vtrhli do domu, ľuďom dali na hlavy kukly a...
(ilustračné foto)
WHO má strach: Hrozí svetu ďalšia pandémia?! Úmrtnosť je mimoriadne vysoká
Doktor Kubiš sa môže pochváliť 80-percentnou úspešnosťou liečby.
Sexuológ Ivan Kubiš má po covide oveľa viac práce: Impotentných mužov lieči vlnami!
(ilustračné foto)
Slováci, to tu už dlho nebolo: Príde to v noci a platí výstraha prvého stupňa!
Požiar zničil 9 obydlí a o strechu nad hlavou prišlo takmer 50 ľudí.
Foto
Strašná spúšť v Stropkove: Postavia v osade byty? Takmer 50 ľudí nemá strechu nad hlavou
Vladimir Putin, Volodymyr Zelenskyj.
Pre Ameriku má drsný odkaz Rusko aj Zelenskyj: Prichádza pomoc príliš neskoro?!
Slováková zostala zhrozená po tom, ako zbadala izbu.
Nela Slováková ZHROZENÁ po ubytovaní v luxusnom hoteli: Ty p*čo, povraciam sa! Za TOTO zaplatila 800 eur na noc
Vodič vošiel do protismeru a spôsobil nehodu.
Foto
Z auta ostala kopa šrotu: O tom, čo sa stalo, nemohol vodič tušiť! Môže sa to stať každému
(ilustračné foto)
Chráňte svojich psíkov! Šíri sa NÁKAZA srdcovým červom: Desivé, čo parazit spôsobuje
(ilustračné foto)
Tínedžerka na východe mala chlapcovi zaplatiť za sex: Láska za 3 eurá so šokujúcim záverom!
Magda Šebestová (38).
FotoVáš Tip
Desivá NEHODA missky Šebestovej: Chvíľa nepozornosti ju stála veľa! S TÝMTO sa môže rozlúčiť
(ilustračné foto).
Špecializovaný trestný v kauze Rapid Life: Oslobodil spod obžaloby exšéfa odboru NBS Barriho?