Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.07.2020 07:25 | Šport | Hokej

Vedenie NHL a hráčska asociácia sa dohodli: Je známy dátum reštartu!

Vedenie zámorskej hokejovej NHL a hráčska asociácia NHLPA sa dohodli na predĺžení kolektívnej zmluvy o ďalšie štyri roky.

Ratifikovať ju ešte musí Rada guvernérov NHL, ako i všetci členovia NHLPA. Obe strany sa zároveň dohodli o tretej a štvrtej fáze reštartu sezóny 2019/2020, profiliga sa opätovne spustí 1. augusta.

Podľa TSN by mala byť súčasťou dohody aj účasť hráčov z NHL na ZOH 2022 v Pekingu a ZOH 2026 v Miláne a Cortine d'Ampezzo.

Ročník bude pokračovať za účasti 24 tímov iba v dvoch mestách, tzv. hub cities, podľa agentúry AP a stanice TSN to budú Edmonton a Toronto, predstavitelia NHL to zatiaľ oficiálne nepotvrdili.

Dohoda o novej kolektívnej zmluve bola kľúčová v snahe o obnovenie zápasového diania po koronavírusovej pauze. Ligu stopli pre pandémiu 12. marca, momentálne prebieha v zámorí druhá fáza pred reštartom ligy (od 8. júna). Hráči môžu v tréningových centrách svojich klubov dobrovoľne trénovať na ľade v malých skupinách, pričom pravidelne absolvujú testy na ochorenie COVID-19. Komisár NHL Gary Bettman už dávnejšie uviedol, že ani niekoľko pozitívnych testov medzi hráčmi nemusí nutne zmariť plány reštartu. Na základe dohody tréningové kempy klubov odštartujú v pondelok 13. júla, tímy zamieria do dvoch centralizovaných dejísk záveru sezóny o dva týždne neskôr 26. júla. Hrať sa začne bez divákov 1. augusta. Základná časť sa už nebude dohrávať a ročník bude pokračovať rovno vyraďovacou časťou za účasti 24 mužstiev.

 

Štyri najlepšie tímy v každej konferencii odohrajú medzi sebou miniturnaj o čo najlepšie nasadenie v play off, zostávajúcich osem mužstiev v každej konferencii sa o miestenku v 1. kole vyraďovačky pobije v predkole na tri víťazné zápasy. Od 1. kola bude pokračovať play off klasickým spôsobom na štyri víťazné zápasy. Finále Stanleyho pohára by sa podľa TSN malo uskutočniť v Edmontone. Sedem najhorších tímov po základnej časti už v sezóne nepokračuje.

Tímy môžu nahlásiť na súpisku a zobrať so sebou do dejiska play off maximálne 30 korčuliarov a neobmedzený počet brankárov. Kluby musia dodať ich zoznamy do 9. júla, hokejisti majú právo odmietnuť svoju účasť bez sankcie. Každý tím si môže do dejiska zobrať maximálne 52 ľudí vrátane členov manažmentu. K hráčovi s pozitívnym testom na koronavírus sa v súvislosti s kolektívnou zmluvou bude pristupovať, ako keby utrpel zranenie. Pred začiatkom play off budú účastníci izolovaní, môžu sa pohybovať iba v "bezpečnostných zónach", no od konferečného finále zrejme bude umožnená návšteva rodinných príslušníkov. Hráči, personál i zamestnanci hotelov a služieb, ktorí budú v kontakte s hokejistami, absolvujú pravidelné testy na dennej báze, prípadne každý druhý deň.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: juk, tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!