Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.10.2021 00:00 | PR články
PR článok

Môžu umelé rastliny zútulniť novostavbu?

Dať dokopy slová útulný-umelý, znie ako absolútny protiklad. Pravdou však je, že moderné, profesionálne imitácie rastlín už našťastie vôbec nepripomínajú nepekné plastové veci, ktoré sa u nás po revolúcii začali vo veľkom objavovať. Súčasné výrobky dokážu zmiasť zrak aj hmat.

Moderné technológie výroby dokážu skutočne oklamať zmysly tak, že na ich umelosť prídete naozaj až po chvíli. Vyrobené z hodvábu a polyuretánu, potiahnuté silikónom, dokonca aj na dotyk  dokážu vyvolať dojem živej rastlinky. Nie je však jednoduchšie a správnejšie mať rastliny živé? Samozrejme, vždy bude živá príroda príjemnejšia. Až kým neprídu obmedzenia. Tmavý, zle vetraný kút, zafajčený priestor, slnko priamo za veľkými sklenými tabuľami… Toto sú umiestnenia, kde by ste živé rastlinky trápili. A pri výbere by ste museli riešiť množstvo kompromisov. Vyberať nie také, ktoré sa vám naozaj páčia, ale iba tie, ktoré by boli schopné v týchto podmienkach prežiť. A v neposlednom rade sú tu rôzne alergie na kvety.

Otvoriť galériu
Zdroj: HK green

Pre všetky podobné dôvody sú profesionálne umelé náhrady stále žiadanejšie. Navyše, majú mnohé, nečakané výhody: nevyžadujú pôdu, zalievanie, starostlivosť. Môžete ísť na dovolenku na akúkoľvek dlhú dobu, nemusíte nikomu nechávať kľúče, aby vaše rastliny polieval. Odolajú mrazu, kvitnú celoročne. Moderné novostavby premenia na priestor, kde sa možno cítiť naozaj dobre. Strohé interiéry sú dnes v kurze. Moderné sadrokartónové priestory a čistý betónový dizajn vyzerá na pohľad veľmi pekne, ale chladne. Umelý strom, alebo umelé kvety dokážu oživiť akúkoľvek kanceláriu, či izbu priam zázračným spôsobom. Ani neviete prečo, zrazu v nej trávite čas produktívne a radi. Najlepšie výsledky dosahujeme v prostredí, kde sa cítime dobre. Moderný pojem “hygge” typický pre škandinávske krajiny, začína stále viac prenikať aj ku nám. Predstavuje súhrn všetkého, čo zlepšuje pobyt človeka v priestore. Dizajn, kvalitné jedlo, pekné prostredie, vyrovnaná psychika. Priestor na život v nás musí vyvolávať príjemné pocity. Vkusné, profesionálne, umelé rastlinky nám zlepšujú náladu tým, že v nás evokujú živú prírodu.

Otvoriť galériu
Zdroj: HK green

Vedci, ktorí skúmajú podvedomie človeka, neustále prichádzajú k novým poznatkom. Stačí malý umelý kvietok, ktorý počas práce na počítači periférne vnímame a naša nálada je lepšia, hoci nevieme presne povedať prečo. Veľmi dlho sa tejto problematike venujú v škandinávskych štátoch a majú bohaté skúsenosti s materiálmi, ktoré nás denne obklopujú. A nám sa ich interiéry podvedome páčia. Veď bez ohľadu na odlišný miestny vkus je IKEA je rozšírená po celom svete. Niečo na tom bude.

Otvoriť galériu
Zdroj: HK green

Je až prekvapujúce, čo všetko si môžete dnes kúpiť. Výber je naozaj obrovský a samozrejme, rôzna je kvalita, aj ceny. Možnosti sú však nekonečné. Jedným z portálov, kde môžete prezeraním a výberom stráviť aj pár hodín, je hk-green.sk. Komplexné riešenia interiérov a záhrad, ale aj úplne základné rastlinky za pár drobných. Profesionálne náhrady stromkov, umelé kvety, kríky, vertikálne záhrady. Moderné technológie prinášajú neobmedzené možnosti.

Otvoriť galériu
Zdroj: HK green

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Slováci sa zapojili do zbierky pre Ukrajinu: Silný odkaz vojakov priamo z línie!
Ilustračné foto
Dočkáme sa poklesu cien benzínu? Analytik reaguje: Takto to bude vyzerať najbližšie týždne!
Ilustračné foto
Aktualizované
Iránsky konzulát obkľúčila polícia: Zadržali muža, ktorý tam mal vstúpiť s výbušninami!
(ilustračná foto)
Dostane Ukrajina potrebnú pomoc? G7 okrem vojnového konfliktu riešila aj ďalšie problémy
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
Rezort zdravotníctva hľadá nového riaditeľa nemocnice: Vyhlásili aj výberové konanie na tento post!
passenger ferry on the Mediterranean Sea
Vážna nehoda v milovanej turistickej destinácii: 30 ľudí je ranených!
Lela Ceterová chce vraj už skoncovať s plastikami.
VYTOČENÁ Lela Vémola: Deň na ho*no a ešte ma zastavia policajti! Sťažuje sa, že za TOTO dostala pokutu
20th June 2020: Rear view of two male Police Scotland officers on duty in Edinburgh, during a Black Lives Matter demonstration in St Andrew Square, during the Coronavirus pandemic. One officer is wearing protective rubber gloves. Both officers are wearing high visibility jackets with their police uniforms, with the police logo on the back. They are standing looking down the street, keeping surveillance of the crowds. They have handheld radios attached to their jackets to communicate with colleagues.
Manžel expremiérky sa zmieta v problémoch: Polícia ho obvinila zo sprenevery
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov
Lavrov si servítku pred ústa neberie: Jasné oznámenie od Ruska! KOMU ho adresovali?
Že mu nebolo hanby spraviť niečo také (ilustračné foto)
Polícia zastavila dvoch mužov: Ani vo sne by im nenapadlo, čo u nich objavia!
 Herečka Jiřina Bohdalová.
Herečka Bohdalová v 92 rokoch sekla so závislosťou: Nezlákal ju ani exprezident!
(ilustračné foto).
Zlé správy! Ceny benzínov opäť narástli, stúpla aj nafta: O koľko?