Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.06.2021 20:06 | Šport | Hokej
Foto

Z Detvy sa stal Prešov: Tipos extraliga bude mať od novej sezóny staronového účastníka

Novovzniknutý hokejový klub HC 21 Prešov nahradí v Tipos extralige Detvu.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

V pozícii hlavného trénera bude Ernest Bokroš a základ tímu by mali tvoriť hráči z Detvy.
      
Majiteľ detvianskeho klubu Róbert Ľupták sa rozhodol presťahovať extraligovú licenciu do Prešova. "V priebehu mesiaca sa určité veci vyvinuli. Pred mesiacom som nevedel, či budem robiť hokej v Detve, v Prešove alebo v Banskej Bystrici. Dnes som v Prešove a teším sa na novú výzvu. Milujem hokej a viem preň veľa obetovať. Chcem ho robiť dokedy budem vládať. Zatiaľ som jediný majiteľ klubu, mesto mi bude pomáhať, no nebránim sa spolupráci s inými subjektami. Chcem profesionálnejší klub," povedal Ľupták, ktorému je ľúto za detvianskymi fanúšikmi. "Mali sme skalných fanúšikov a verím, že v Prešove ich získame päťkrát toľko. Chcem, aby sa Detva dostala znovu hokejovo hore a rád jej podám pomocnú ruku. Viem si predstaviť, že by v budúcnosti mohla byť farma Prešova. Na nižšiu súťaž je do dobré prostredie. Je mi ľúto za fanúšikmi Detvy, ktorí nás podporovali, ale hokej je aj o financiách. Prešov je pre mňa nová výzva. Hrať budeme na vynovenom štadióne, v novom prostredí a pred fanúšikmi, ktorí budú náš šiesty hráč. Nejdem hrať o posledné miesto. Moje ciele sú minimálne play off," povedal Ľupták.
      
V novom pôsobisku bude opäť spolupracovať s trénerom Bokrošom, ktorý viedol Detvu v sezóne 2020/2021. "Je to pre mňa premiéra, na východe som ešte netrénoval. Prišiel som do Prešova odviesť maximálnu robotu a robiť radosť všetkým v meste a v regióne," povedal hlavný tréner Prešova. Z Detvy do Prešova sa nesťahuje iba on, ale aj viacero ďalších hráčov vrátane útočníka Jána Sýkoru. "Mužstvo budeme postupne predstavovať, no základ tím bude z Detvy. Nie je jednoduché narýchlo vybudovať mužstvo. Ja ako tréner musím najskôr vidieť, aké mužstvo budeme mať, preto až potom budem môcť povedať o ambíciách," uviedol Bokroš.
      
Definitívnu bodku za sťahovaním detvianskeho klubu do Prešova dá Slovenský zväz ľadového hokeja, no malo by ísť iba o formalitu. "Definitívnu pečiatku spraví až licenčné konanie, ale je právo každého majiteľa klubu presťahovať ho do iného mesta. Sú určité podmienky, ktoré treba splniť, trebárs dohoda s mládežníckym klubom. Tú pán Ľupták už podpísal. Súčasťou licenčného konania je aj vyplatenie všetkých záväzkov voči hráčom a trénerom. To bude predmet licenčného konania, no od pána Ľuptáka mám avízo, že by to malo byť v poriadku. V takom prípade by nič nemalo brániť tomu, aby Výkonný výbor a Ligová rada mohli dať licenciu pre HC 21 Prešov," uviedol prezident SZĽH Miroslav Šatan.
      
V pozícii asistenta trénera Ernesta Bokroša bude pravdepodobne pôsobiť Dušan Brincko. Kapitán tímu bude prešovský odchovanec Marek Zagrapan, ktorý v uplynulej sezóne pôsobil v Poprade. Okrem neho je zatiaľ známy iba príchod útočníka Jána Sýkoru.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Foto
Pôvabná dcéra Pavla Nedvěda sa pochválila: Otec a mama opäť spolu!
Vyhlásenie šéfredaktorov denníkov Plus JEDEN DEŇ, Nový Čas a týždenníka PLUS 7 DNÍ
Dara Rolins niesla záplavy veľmi ťažko.
Dara Rolins v centre šialených záplav v Dubaji: Taký EXTRÉM ešte nezažila
Útok ruskej armády na mesto Dnipro.
Foto
Krvavý útok na Ukrajine: Rusi udreli smrtiacou silou! FOTO zo zasiahnutého mesta
Rodinka vo chvíľach šťastia. Tie sú nenávratne preč...
Váš Tip
Janka bola zdravá mladá žena, po pôrode synčeka zomrela: Čo sa stalo v osudný deň?
(ilustračné foto).
Hrôzostrašná nehoda na D1: Auto narazilo do zvodidiel! Zasahovali hasiči
Hikers on the Haiku stairs, otherwise known as Stairway to Heaven, on Oahu, Hawaii.
Počuli ste o Schodoch do neba? S ich návštevou sa môžete rozlúčiť: Za všetko môže bezohľadnosť turistov
 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Ukrajina vyšla s pravdou von: Zničili ruský bombardér! Súvisí to s nedávnou nehodou?
Ilustračné foto
Cestujúci si toto letisko nevedia vynachváliť: Najlepšie na svete! Skončili naši susedia aspoň v TOP 10?
Jana pustila do sveta nový album Obyčajnosti.
Foto
Úspech Jany Kirschner za hranicami: O takomto niečom môžu mnohí umelci len snívať!
Vodič na Pezinskej Babe prekročil rýchlosť o 67 kilometrov za hodinu
Foto
Vodič išiel na Pezinskej babe ako šialený! Príde vám zle, akú rýchlosť mu namerali
Ilustračné foto
V Liptovskom Hrádku zrušili tento priechod pre chodcov: Je za tým tragédia