Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.05.2021 18:00 | Tip od Vás | Slovensko
FotoVáš Tip

Zdravotníci mu zachránili život! Ján opísal neľahký boj s covidom: Počul som, ako sa zapína zips na mŕtvolách

Prežil len vďaka profesionalite a obrovskému nasadeniu lekárov! Ján (68) z Dolného Srnia (okr. Nové Mesto nad Váhom) si vytrpel viac ako dosť, keď sa nakazil koronavírusom.

Potrápil aj Vás ťažší priebeh covidu? Chceli by ste sa za pomoc pri liečbe niekomu poďakovať? Ozvite sa na tip@novycas.sk


Jeho priebeh bol mimoriadne ťažký a do poslednej chvíle ani neveril, že prežije. Vďaka enormnej snahe lekárov na jednotke intenzívnej starostlivosti sa však mohol vrátiť späť k rodine domov. Napriek tomu, že je stále slabý a má problémy s pľúcami, je nesmierne rád, že prežil. Lekárom chce poďakovať za to, čo pre neho urobili...

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Dôchodca Ján (68) nebol nikdy chorý a celých 30 rokov nemal ani horúčku. Prekvapil ho preto fakt, že ho začalo bolieť hrdlo. Neprikladal tomu však vážnosť. „Keď ma hrdlo neprestávalo bolieť a pridružila sa i teplota, išiel som k lekárovi, kde mi dali antibiotiká. Tie však tri dni vôbec nezaberali, a tak som išiel k lekárovi znova. Zmenili mi antibiotiká, no všetko sa opakovalo,“ začína rozprávať o svojom najťažšom boji sympatický dôchodca. Keď sa mu však už aj horšie dýchalo, tak ho lekári poslali na test. Ján bol covid pozitívny, jeho stav sa mimoriadne zhoršoval.
„Hneď som išiel na röntgen a okamžite ma v nemocnici v Novom Meste nad Váhom hospitalizovali. Veľmi ťažko sa mi dýchalo, bol som na kyslíku a bolo to mimoriadne ťažké. Neprajem to ani najväčšiemu nepriateľovi,“ spomína na desivé okamihy. To však nebolo ani zďaleka všetko... 


Zomierali vedľa neho
Na jednotke intenzívnej starostlivosti v Novom Meste nad Váhom ležal dôchodca celých 7 dní, ďalších 8 bol na oddelení, kde sa doliečoval. „Neskutočne to bolo náročné, hlavne na psychiku. Každú chvíľku tam vedľa mňa zomrel človek. To ste neustále počuli, ako sa zapína zips na mŕtvolách. Bolo to niečo strašné. Bol som úplne na dne. Celých sedem dní som vôbec nič nezjedol. Jedol som len obrovské množstvo liekov,“ vraví s hrôzou v hlase Ján, ktorý dnes vie, že bez profesionálov by to nezvládol.

„Lekári, ktorí sa o mňa starali, boli na vysokej úrovni. Boli to špičkoví odborníci, ktorí boli nesmierne milí. Oni ma zachránili a vrátili ma do života. Vďaka nim som sa mohol vrátiť k svojej milovanej rodine a manželke,“ hovorí dôchodca. Ten odborníkom, ktorí ho dostali hrobárovi z lopaty, nikdy neprestane byť vďačný. „Keďže od rána do večera chodil celý presonál len v skafandroch rozpoznával som lekárov len podľa toho, či majú fonendoskop,“ smeje sa dôchodca.

Toho ešte čaká dlhá cesta k uzdra„Musel som si aj domov kúpiť kyslík, lebo sa dosť často zadýchavam.veniu. Verím však, že to bude už len lepšie a z celého srdca prajem lekárom len to najlepšie,“ uzavrel Ján, ktorý sa vďaka profíkom z novomestského špitálu druhýkrát narodil.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, ver

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu
Ilustračné foto
Muž s výbušninami na iránskom konzuláte: Polícia odhalila nové detaily! Strašné, čo zistili
Tunel Sitina
Nezabudnite na víkendové dopravné obmedzenia: Polícia pripomína, kde sa s nimi stretnete
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Občianska zbierka na muníciu pre Ukrajinu: Podporuje ju aj prezidentka! Aha, čo povedala
Takto si Kramár prišiel po svoju novopečenú dcérku.
Aké sú (ne)výhody otcovstva po 60-ke: Kto vie, či o tomto vedel čerstvý tato Maroš Kramár!
Ilustračné foto
Aktualizované
Veľké nešťastie: Postrelený muž v Rohožníku! Na miesto leteli záchranári
Hokejisti Spišskej Novej Vsi v piatom zápase semifinále play-off Tipos Extraligy hostili Košice.
Sp. Nová Ves - Nitra ONLINE: Sledujte prvý finálový zápas hokejovej extraligy