Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.08.2021 13:00 | Šport | Šport mix
Foto

Zuzana Rehák-Štefečeková toho po prílete veľa nenaspala: Zlato budem dlho spracúvať!

Zlaté momenty si stále pamätá a dušuje sa, že na ne nikdy nezabudne. Olympijská víťazka Zuzana Rehák-Štefečeková (37) po prílete toho veľa nenaspala. Na svedomí to nemal časový posun, ale ratolesti, ktoré sa maminy nevedia nasýtiť.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Sympatická športovkyňa aj na stretnutí s fanúšikmi na Olympijskom festivale v Šamoríne presvedčila, že súťaž, v ktorej jej do zbierky pribudol tretí - najcennejší - kov spod piatich kruhov a zároveň aj svetový rekord, si pamätá do posledného detailu.

„Do dnešného dňa som to úplne nespracovala. Veľmi sa teším z toho, čo sa mi podarilo, veď mi to stále dokola niekto pripomína. Tie gratulácie sú ale krásne,“ spustila držiteľka troch olympijských medailí, jednej zlatej (Tokio 2020) a dvoch strieborných (Peking 2008 a Londýn 2012) v Šamoríne a hneď pokračovala:

„Tam na strelnici som si uvedomila, že nech už to dopadne akokoľvek, tých 125 mi nik nevezme. Prvýkrát som v Tokiu minula až terč číslo 130. V tej chvíli bol vo mne na jednej strane pokojný človek, na druhej strane mi čert hovoril, že nechceš byť tretia ani druhá. Verím, že som týmto úspechom urobila radosť nielen mojim deťom, bez ktorých som musela stráviť tri týždne, ale aj celému Slovensku.“

Aj s odstupom času priznala, že ju stále viac mrzí, že do svojej zbierky nepridala aj ďalší olympijský kov. Najmä však to, že medailovú radosť nedožičila aj svojmu parťákovi v mix trape Erikovi Vargovi, s ktorým skončili na tej najhoršej priečke pre športovca - 4. mieste.

„Erik si vo finále robil svoju robotu, ja som ten záver nezvládla. Snažím sa tých posledných päť terčov vymazať zo života a teším sa zo štvrtého miesta. Pozitívne emócie treba dávať von, kým sú čerstvé, veď o dva mesiace tento úspech už nebude aktuálna téma,“ pripomenula zlatá šampiónka, ktorá sa teraz chce venovať len a len svojej rodine, hoci vie, že najbližšie dni budú v jej kalendári plné oficialít a rôznych prijatí a besied.

Všetko si však chce zariadiť tak, aby bola s deťmi a chvíľu aj s manželom Martinom. S ním naozaj len chvíľu, lebo on ju čoskoro vystrieda v Tokiu. Martin Rehák letí do japonskej metropoly na paralympijské hry, kde bude vo výprave Slovenska covidovým manažérom a vedúcim stolnotenisovej časti.

Žiadna poverčivosť!

Zuzanu po triumfe potešili všetky gratulácie, ale tá od švajčiarskej tenistky so slovenskými koreňmi Belindy Benčičovej ju milo prekvapila. Belindu priateľ a kondičný tréner Martin Hromkovič vyzýval, aby sa jej z poverčivosti nedotýkala a pripomínal hokejistov a Stanley Cup. Belinda však vyhlásila, že na takéto povery neverí a Zuzanino zlato si poťažkala a obzrela z každej strany. „Asi sa jej zapáčilo, keď si ho potom o dva dni neskôr sama vybojovala,“ prezradila v utorok v Šamoríne slovenská olympijská šampiónka.

Viac k téme:
Diskusia /
Autor: © Nový Čas, mb, uka

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Peter Nagy
Foto
Peter Nagy má NOVÚ priateľku! V 65-ke našiel lásku u TEJTO krásnej fitnes trénerky
Na snímke zľava ruský prezident Vladimir Putin a čínsky prezident Si Ťin-pching.
Čína prelomila mlčanie: TAKÁTO je pravda o našej podpore Ruska vo vojne!
V Nitre absolvovala výmenu hlavice stehnovej kosti 105-ročná pacientka.
V Nitre podstúpila zákrok 105-ročná pacientka: Pani Helenu čakajú doma desiatky príbuzných
Nemocnice by mohli získať peniaze na nové CT a MR prístroje. Kvalitná diagnostika je totiž drahá, pomoc od štátu sa preto zíde.
Foto
Rezort zdravotníctva rozdelí milióny eur: Čo kritizujú lekári a o čo požiadali nemocnice?
An unknown criminal's hands dressed in black with tools of the trade and cash
Početné krádeže v Prešove: Za všetkými stojí jeden Bratislavčan! Ako mu v rukách skončili tisíce eur?
Veža budovy sa zrútila.
AktualizovanéFoto
Horiace inferno v Kodani: Historická budova v plameňoch, časť už ľahla popolom! FOTO z miesta činu
Mzdy rastú, ale rastú aj výdavky.
Rebríček prosperity v EÚ: Takto dopadlo Slovensko a aha, kde skončila Česká republika!
Roof lights of polish police (Policja) car on the street
Ľudí v Poľsku mali tajne sledovať: Znepokojivé, ako nenápadne to robili
Drone no copyright in a soybean field,
Ministerstvo obrany vyzýva ľudí: TOTO s dronmi neskúšajte! Hrozí vám mastná pokuta
2009. Dvojicu hercov milovali všetky deti.
Spomínate si na reláciu Elá hop? Takto vyzerá legendárne duo dnes! Čo po rokoch s hrdosťou priznali
Foto
Odišiel priskoro: V mladom veku zomrel majster Slovenska († 39)
Zrazenému cyklistovi letel na pomoc záchranársky vrtuľník (ilustračné foto).
Seniora zrazil v Kútoch autobus: Vážne zranenia! Na pomoc mu letel záchranársky vrtuľník