Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.05.2024 07:00 | Prominenti | Nový Čas Víkend
Foto

Ondrej Kandráč otvorene o rodine: Nie som ideálny otec, ale určite milujúci! S manželkou má jednu zásadu

Spevu a hre na husliach sa hudobník Ondrej Kandráč (46) venuje odmalička. Úspech prišiel postupne, no dnes ho s kapelou Kandráčovci pozná celé Slovensko. Z východu, kde býva, cestuje pravidelne do Bratislavy za prácou. V hlavnom meste stavia dom, do ktorého sa možno raz presťahuje. Srdcom však zostane navždy východniar.

Cítite rivalitu medzi západom a východom? Dal vám niekto pocítiť, že ste východniar?

Asi vás sklamem, ale v živote som sa v Bratislave nestretol s negatívnymi poznámkami na to, že som z východu. Keď sme boli v roku 2017 spolu s manželkou na západnom pobreží USA, uvedomil som si, že letecky je to na to východné asi šesť hodín. Ani vzdialenosť v tisíckach míľ v nich nezanechala pachuť, ktorá by ich mala mentálne rozdeľovať. Vždy boli hrdí na svoju krajinu a vlasť, do ktorej spoločne patria. Bol by som rád, keby sme tento pocit zažili na Slovensku aj my. Som východniar, rovnako dobre sa však cítim aj medzi ľuďmi na Záhorí, severe, v strede Slovenska. Kopec priateľov a známych mám na juhu našej republiky a aj medzi inými národnosťami. Som preto horší východniar? Nemyslím si.

A čo negatívne komentáre? Dokážu vám pokaziť deň, alebo sa na nich zasmejete?

Rusíni zo Svidníka hovoria, že človek, ktorý nemá nepriateľa, je čistý blbec. Osobne sa s negatívnymi poznámkami v osobných stretnutiach nestretávam. Mama mi však nedávno zdesená vravela, že čítala nejakú diskusiu pod mojou fotkou a bola smutná z negatívnych komentárov. Tak som jej vysvetlil, že aj toto je súčasť našej práce. Keď vám niekto vynadá a uľaví sa mu, potom má naša robota zmysel. Je to istá forma terapie. (smiech) Raz som čítal, že život je ako facebook. Príbehy o ničom, ale odísť sa ti nechce. Život beriem s nadhľadom a mám už dosť rokov na to, aby ma rozhodili mnohokrát fejkové a vymyslené profily. V každom prípade raz mi jeden štamgast na východe dal zaujímavú radu. „Nikdy nechoď hladný do hypermarketu a opitý na facebook. Myslím, že to trafil parádne. (smiech)

 

Pamätáte sa na vaše prvé vystúpenie pred publikom?

Samozrejme, spomínam si naň dodnes. Bolo to v 80. rokoch. Môj otec bol riaditeľom školy a osvetárom v obci Torysa pri Lipanoch. Keďže potreboval poskladať v kulturáku program do playlistu, zaradil aj moje dve skladby. Na husliach som hral pol roka. Mal som silnú trému a nový ancúg, ktorý bol o dve čísla väčší, aby som ho mal aj na prvé sväté prijímanie. Asi som v divákoch vzbudil súcit, pretože som hral veľmi zle, aj napriek tomu ma však odmenili silným aplauzom, ktorý si pamätám dodnes. Samozrejme, som za túto skúsenosť otcovi veľmi vďačný.

 

Už tá tréma zmizla, či sa občas objaví?

Trému nemávam, je to skôr pocit zodpovednosti, aby diváci zažili to, po čom túžia a za čo obetovali nejaké to euro zo svojho rodinného rozpočtu. Poväčšine aj táto obava rýchlo mizne po tónoch prvej piesne. Užívam si pocit rodinnej atmosféry, ktorý na našich koncertoch zažívam.

Vždy ste inklinovali k ľudovej hudbe? Čo počúvate v súkromí?

Ľudovou hudbou sme v našej rodine žili odmalička. A popravde ani som nemal na výber. Otec bol muzikantom, mama spievala od ranej mladosti. Namiesto kapiel Led Zeppelin, AC/DC, Scorpions, Elánu či Tublatanky som počúval domáce folklórne kapely a interpretov. Výber som mal neobmedzený, keďže doma sme mali celkom slušnú zbierku LP platní. Až neskôr som začal objavovať iné žánre, ktoré mi môj hudobný obzor konečne rozšírili. Možno vás prekvapím, ale v súkromí hudbu veľmi nepočúvam. Mám rád históriu, a preto nepohrdnem dobrými historickými podcastmi, tých je celkom neúrekom.

 

V TV JOJ ste moderovali šou Všetko, čo mám rád a teraz Vtip za stovku. Nemali ste strach byť partnerom ostrieľaných moderátorov ako Števo Skrúcaný alebo Filip Tůma?

Aj Števo, aj Filip sú prirodzení a empatickí ľudia. Strach som nemal, myslím, že sme si sadli profesijne, ale hlavne ľudsky. Hlavne so Števom sme stále v blízkom kontakte a pomerne často aj spolu moderujeme na rôznych ak­ciách.

späť pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas víkend, Karin Kollárová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustr.foto)
Pre inauguráciu prezidenta budú v Bratislave dopravné obmedzenia: Týkať sa budú najmä týchto miest!
Vretenica je jediný jedovatý had žijúci u nás..
V Chorvátsku útočil extrémne JEDOVATÝ had! Chlapčeka uštipol do ruky: Ako na tom je?
(ilustračné foto).
Srbský súd odobril vydanie bieloruského opozičného aktivistu do vlasti: Ten tvrdí, že je to pokus o jeho umlčanie!
Kamzíky neobľubujú prudké slnko, utekajú pred ním medzi skaly.
Foto
V Tatrách napočítali vyše 800 kamzíkov: TOTO ich najviac potešilo pri sčítaní!
Učiteľka schmatla dievčatko na ulici, potom ho ťahala za rúčku...
Váš Tip
Prehovorila mama dievčatka, ktoré učiteľka vliekla po chodníku: Dcérka sa bojí ísť do škôlky!
(ilustračné foto)
Ukrajinské útoky si vyžiadali niekoľko životov: Rusko tvrdí, že obsadili tucet obcí
(ilustračné foto)
Putin prehovoril: Koľko ruských vojakov skutočne bojuje na Ukrajine?
(ilustračná foto)
Bude mať Európska únia nových členov? Tieto krajiny sa dozvedeli o rokovacích rámcoch pre ich prístupové rozhovory!
Inaugurácia Petra Pellegriniho.
Foto
Inaugurácia Pellegriniho bude mať svoje špecifiká: Kde môžete stretnúť nového prezidenta?!
Jana Hospodárová
Foto
Jana Hospodárová o expriateľovi z Anglicka: Zážitku s ním vďačí za vášeň, ktorá trvá dodnes!
Takúto náročnú transplantáciu vykonávali lekári u dieťaťa po prvý raz.
Prelomová operácia v Česku: Niečo také urobili chirurgovia PRVÝKRÁT! Neuveríte, ako pomohli chlapcovi
Kúpalisko v Dunajskej Strede.
Tragédia na kúpalisku: Utopenie Laury († 14) vyšetrujú ako USMRTENIE! Srdcervúci odkaz mladšej sestry