Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info
POSLAŤ TIP
28.02.2015
Zlatica
Odporučiť na Facebooku 0

Mimoriadne chutná súťaž v Hrabkove: Za deň zjedli 2 500 pirohov

Mimoriadne chutná súťaž v Hrabkove: Za deň zjedli 2 500 pirohov Členky najkrajšieho družstva síce nevyhrali ale, aj tak zožali potlesk.Autor: nov, Nový Čas
19.08.2012, 08:00 | Najväčší jedáci sa stretli na východe Slovenska na súťaži nazvanej Pirohy o tri rohy. Dobrota plnená zemiakovo-bryndzovou plnkou má totiž trojuholníkový tvar.

To, čo v Hrabkove (okr. Prešov) predviedli niektorí súťažiaci, sa tak často nevidí. Cestoviny mnohí ani neprežúvali, ale hádzali ich rovno do žalúdka. Zvíťazili domáci, ktorí vo finále skonzumovali 40 pirohov za 1 minútu a 8 sekúnd. Súťažili aj ženy a hoci mohutným chlapom nedokázali konkurovať, zožali veľký potlesk.

Víťazným Hrabkovčanom neprekážalo ani to, že mali ústa zamastené smotanou.
Ďalších 10 fotografií v galérii.
Víťazným Hrabkovčanom neprekážalo ani to, že mali ústa zamastené smotanou.Autor: nov, Nový Čas

Organizátori zvolili systém play off, to znamená, že vždy si oproti sebe sadli dve družstvá. To, ktoré plnú misu skonzumovalo skôr, postupovalo ďalej, pomalší tím vypadával. Súťažiaci mali podmienky sťažené tým, že im zviazali prsty tak, aby mohli používať len tri z nich. Víťazi museli preukázať najväčší apetít až v troch po sebe idúcich kolách. Počet pirohov v spoločnej mise vždy stúpal. Najväčší jedák víťazov Martin Lipták (30) dohromady skonzumoval 45 pirohov. „Ešte by som niečo zjedol,“ povedal so smiechom, keď vstával od stola. Prezradil, že sa špeciálne na súťaž nepripravoval. „Keď vám pirohy chutia, tak nie je problém dostať ich do seba rýchlo,“ dodal M. Lipták.

Družstvá pirohy jedli zo spoločnej misy.
Ďalších 10 fotografií v galérii.
Družstvá pirohy jedli zo spoločnej misy.Autor: nov, Nový Čas

Jedlo niekoľko žien pripravovalo už od šiestej rána, aby sa súťaž mohla o pol jedenástej začať. Viedol ich kuchár Ľubomír Brza. „Spotrebovali sme 60 kg múky, 50 vajec, 0,5 l vody, 0,2 kg soli, 5 kg bryndze a 30 kg zemiakov. Základom je vláčne cesto a chutná plnka. Spolu sme navarili 2 500 kusov pirohov a všetky zmizli,“ zakončil Ľ. Brza.

dnes 09:00 Život Nápoj bohov spod oblakov: Špičkové vína dorábajú v nepredstaviteľne ťažkom teréne

Michal Behún (37) je someliér a znalec nemeckého vinárskeho regiónu Mosel-Saar-Ruwer. Vznikajú tam biele vína svetovej kvality. Vinári sa však musia do svojich viníc na kopcoch voziť zubačkou.

Nápoj bohov spod oblakov: Špičkové vína dorábajú v nepredstaviteľne ťažkom teréne
Riaditeľ PSA Peugeot po článku v Novom Čase: Zamestnancom napísal list, ktorý hovorí za všetko!

Zamestnanci trnavského PSA Peugeot na začiatku týždňa protestovali pred závodom.

Niekdajší lámač dievčenských sŕdc sa za roky zmenil na nepoznanie: Čoho sa v živote bál?

Čas je neúprosný! Kedysi lámač dievčenských sŕdc (67) už len matne spomína na doby, kedy sa ženám pri pohľade na neho podlamovali kolená. Spoznávate ho?

NAJNOVŠIE Z RUBRIKY
Do regiónov Slovenska smeruje 1,75 miliardy eur z eurofondov: Čo sa vďaka ním zlepší?

Zlepšenie kvality života v regiónoch Slovenska podporí EÚ sumou 1,75 miliardy eur v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).

Slovenské národné divadlo prináša kultúrne zážitky už 95 rokov

Premiérou opery Bedřicha Smetanu "Hubička" začalo 1. marca pred 95 rokmi svoju činnosť Slovenské národné divadlo (SND) v Bratislave.

Keď Rómovia pomáhajú Rómom

O pomoci chudobným Rómom sa veľa hovorí, ale výsledky vidieť zriedka. Jedným z programov, ktorý začína prinášať ovocie, je...