Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.07.2020 14:15 | Správy | Domáce správy

Do Kollára sa pustil aj Fico, najviac však skritizoval Matoviča: Obvinili celé Slovensko

Opozičný Smer-SD zrejme nebude pre kauzu diplomovej práce iniciovať odvolávanie predsedu Národnej rady (NR) SR Borisa Kolára (Sme rodina) z funkcie.

Podstatnejšie pre stranu je, čo v tejto súvislosti robí vládna koalícia. Skonštatoval to predseda Smeru-SD Robert Fico na štvrtkovej tlačovej konferencii.

Kritizoval návrh koaličného hnutia OĽaNO kontrolovať spätne všetky záverečné práce. "Je to nemožné, je to neslušné, je to protiústavné, je to retroaktívne a treba to odmietnuť. Nech si problém s Borisom Kollárom riešia sami," povedal Fico.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Predsedu Smeru-SD podľa vlastných slov viac ako samotná kauza trápi to, čo predvádza premiér Igor Matovič (OĽaNO). "Ak sa vôbec máme o niečom baviť v NR SR, tak by sme privítali bod programu, kde by sme sa začali rozprávať o šialenstvách, ktoré navrhuje vláda," povedal. Pripomenul, že strana Smer-SD v minulosti nehlasovala proti vtedajšiemu šéfovi parlamentu a SNS Andrejovi Dankovi, ktorý podobne ako Kollár čelil podozreniam z plagiátorstva. "Bolo by veľmi nekorektné, keby sme sa teraz správali úplne inak," poznamenal.

Šéf Smeru-SD poukázal na viaceré kauzy Kollára z minulosti, ako aj na jeho kontakty s mafiánmi. Tvrdí, že už od začiatku hovoril o Kollárovi ako o probléme v tejto funkcii. Kauzu diplomovej práce považuje za problém koalície. "Namiesto toho, aby povedali, že sa správa Boris Kollár ako lekvár na polici, tak obvinili celé Slovensko," podotkol Fico.

 

Odvolávanie Kollára nebude iniciovať ani opozičná ĽSNS. Podľa slov hovorcu strany Ondreja Ďuricu sa budú o tom ešte baviť na klube, ale čakajú na vývoj v koalícii a kroky samotného predsedu parlamentu. "Považujeme to za problém koalície a ako aj problém a zodpovednosť premiéra," povedal.

Kollára na odchod z funkcie vyzvala koaličná SaS a strana Za ľudí. OĽaNO jeho odchod nežiada. Navrhli, aby minister školstva Branislav Gröhling (SaS) a ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) pripravili zákon, ktorý by umožňoval spätné preverovanie záverečných prác. Kolíková sľúbila právnu analýzu k odoberaniu titulov. Gröhling sa vyjadril, že nie je možné spätne odoberať tituly. Kollár vyhlásil, že svoj magisterský titul získal legálne. V politike ho však viac nemieni používať. Pripustil, že ak by mal odísť z funkcie, hnutie Sme rodina by mohlo opustiť aj vládnu koalíciu.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Jana pustila do sveta nový album Obyčajnosti.
Foto
Úspech Jany Kirschner za hranicami: O takomto niečom môžu mnohí umelci len snívať!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izraelské besnenie zasiahlo ďalšiu krajinu: Toto nevyzerá dobre! Čo chcú dosiahnuť?
(ilustračné foto)
Ruský bombardér dokončil bojovú misiu a... Zrútil sa! Spustila sa záchranná akcia
Judge holding gavel in courtroom
V Nemecku takmer došlo k najhoršiemu: Extrémisti plánovali únos ministra a zvrhnutie vlády!
Foto
Tréner Kozák v deň 70. narodenín rozprával o hriechoch minulosti: TOTO Weissovi ml. nikdy nezabudne
Herec si z toho ťažkú hlavu nerobí.
Milo Kráľ prezradil, koľko mu zarobí hudba: Za TOTO by máloktorý muzikant hral
Na snímke starosta Kyjeva Vitalij Kličko
Prehrá Ukrajina vojnu už tento rok?! Znepokojivé varovanie z USA: To znie zle
(ilustračné foto)
Lekári sú v stave vysokej pohotovosti: Šíri sa záhadná choroba! Hrozivé, čo robí s ľuďmi
(ilustračné foto).
Ďalšia krajina požiadala o vstup do NATO! Budete prekvapení, ktorá to je
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Donald Trump šokoval: Výzva pre Európu! Týka sa to Ukrajiny
ilustračné foto
Mimoriadne! Izrael zaútočil na Irán: Výbuchy v blízkosti jadrového zariadenia
Boris Kollár mal v Dubaji na mále.
Foto
Boris Kollár v strachu o život v zaplavenom Dubaji: Zachránilo ho osudové rozhodnutie!