Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.12.2008 09:00 | Správy | Zaujímavosti

Orgazmy, orgazmy prichádzajú (Šťastné a veselé...)

Niektoré z nás si ho musia vydrieť, ďalšie ho majú kedykoľvek, keď si zmyslia, a veľa žien ho nezažije nikdy. Iba Zakázané strany však o ňom vedia všetko.

Ak máte 18+, dá sa predpokladať, že o svojom tele už čo-to viete. Minimálne aspoň to, do ktorej zo spomínaných kategórií patríte. Taký alebo onaký, každý orgazmus je jedinečný, a či ho máte raz za čas, alebo aj sedemkrát za sebou, je to úplne normálne. Takisto, ak vám pre hlasný krik trieska sused na radiátor, alebo ste ticho ako kapor, prípadne máte závrat hraničiaci s bezvedomím. To, či orgazmus zažijeme, máme v genetickej výbave. 25 % žien si ho užije pri každom sexe aj niekoľkokrát, absolútna väčšina patrí do známeho: niekedy áno, niekedy nie, a údajne 5 % žien ho nemá nikdy, aj keď pocity pri sexe môže mať príjemné. Posledné spomínané číslo čelí v poslednom období obvineniam z nedôveryhodnosti a je údajne omnoho vyššie.

Vagína vs. klitoris.

Boj medzi názormi, ktorý z týchto orgazmov je ozajstnejší a jediný pravý, je rovnako plamenný ako televízny duel amerických prezidentských kandidátov tesne pred voľbami. Na základe „odborníkov“, ktorí tvrdili, že plnohodnotný orgazmus sa rodí len vo vagíne, podstupovali ženy drahé liečby na špecializovaných klinikách, aby sa potom aj tak cítili až do konca života neplnohodnotné. A pritom len 6 % žien vraj dosiahne pri milovaní vaginálny orgazmus bez toho, aby im partner dráždil aj inú erotogénnu zónu, najčastejšie klitoris. Klitoriálny, vaginálny, kombinovaný... Je to napokon jedno. Ak ho vieme dosiahnuť bez problémov, tešíme sa z každého rovnako. Nehovoriac o orgazmoch vyvolaných predstavami či len dráždením bradaviek! Ak nájdete akýkoľvek spôsob, ktorý vám robí dobre, držte sa ho ako kliešť a neriešte, či ste alebo nie ste štatistická vzorka.

Keď to nejde, tak to nejde.

Ak ste nedosiahli orgazmus na párty pri rýchlovke za plentou, nečudujeme sa. Ani vtedy, ak ste si zobrali Karola, ktorý je milý a pozorný, no v posteli mu to trvá štyri minúty aj s predohrou, pri ktorej vám oblíže ucho. Ženský orgazmus chce čas, poznanie a uvoľnenie, no môžu pri ňom byť aj iné prekážky. Problémom môžu byť chronické zápaly pohlavných orgánov, gynekologické operácie, zmenené anatomické pomery po pôrode aj samovoľný únik moču. V krvi potrebujete dostatočné množstvo hormónu testosterónu a veci neprospieva ani zvýšená hladina prolaktínu, čo je hormón, ktorý produkujeme pri dojčení alebo dlhodobom strese. Tieto hodnoty vám ľahko vyšetria z krvi a nasadia vám účinnú liečbu. To isté platí o špeciálnych cvikoch, ktoré robia zázraky, a ak máte blok v hlave, nech už ho spôsobilo čokoľvek, navštívte sexuológa. Za život s orgazmom to určite stojí. Fajčenie, pitie alkoholu, priveľký emocionálny stres, menopauza a lieky narúšajú orgazmus až u 37 % žien. Inak vedci prišli na to, že ženy potrebujú počas milovania dospieť k orgazmu, lebo by po niekoľkých rokoch mohli mať problémy s krvou a krvným tlakom. Podľa sexuálnych terapeutov je autoerotika často jediný spôsob, akým sme schopné ho dosiahnuť. Masturbácia je neprekonateľnou pomôckou, ako zistíte, čo sa vám páči a čo vás vzrušuje. Kde je vôľa, tam je cesta, a aj keď vás niekedy vydesia prípady rôznych stratených predmetov v pošve, nebojte sa experimentov. Zo žien, ktoré nemajú problém s masturbáciou, môže až 95 % dosiahnuť orgazmus. A len čo sa ocitnete v hre, bude úplne jedno, ako ste sa do nej dostali.

Čo je orgazmus?

 

V princípe ide o škálu príjemných svalových kontrakcií, ktoré na vrchole vzrušenia stiahnu tkanivo obklopujúce vnútornú časť pošvy. Rytmus kontrakcií počas ženského a mužského orgazmu je rovnaký, ako uvádzajú sexuológovia Masters a Johnsová, dochádza k nim v intervaloch štyri pätiny sekundy. Počet kontrakcií sa pohybuje najčastejšie od troch do dvanásť, pri intenzívnych ohňostrojoch však pokojne zažijete aj dvadsaťpäť počas niekoľkých sekúnd. Zdravá žena, ak sa práve nevrátila z trojročného vyhnanstva na opustenom ostrove, potrebuje na dosiahnutie orgazmu 20 až 30 minút dráždenia. Orgazmus je zdravotná bomba, znižuje vnímanie bolesti, odbúrava stres a uvoľňuje psychiku. Počas orgazmu sa produkuje hormón oxytocín, ktorý vyvoláva kontrakcie maternice a vlastne urýchľuje transport spermie k vajíčku. Takže vyvrcholenie nie je len márnivá slasť, ale aj praktická pomôcka, ak ste sa rozhodli počať potomka. Počas orgazmu vás zaleje teplo, rozbúši sa vám srdce (pozor, nemýliť si s láskou) a telo na chvíľu stuhne. Niektorým ženám môže stŕpnuť končatina, dokonca môžu dostať do ruky alebo nohy kŕč, alebo sa im zatmie pred očami. Pomerne často sa orgazmus končí slzami, a nie je to pre žalostné výkony milenca alebo ľútosť nad okyckanou plachtou. Silný orgazmus totiž môže spustiť aj takúto emočnú reakciu, ktorá však odznie rovnako rýchlo ako prišla.

G ako GO!

Či mysteriózny spúšťač orgazmov, bod G, existuje, alebo nie, je polemika, na ktorú má každý vlastný, ultraradikálny názor. Ak si myslíte, že ste ho objavili, blahoželáme, ak si myslíte, že nič také vo svojej vagíne nevlastníte, aj tak dobre. Z tisíc vykonaných výskumov na túto tému polovica bod G presne opisuje a polovica jeho existenciu odsúva do kategórie mýtus. Mimochodom, okrem bodu G sme vraj dostali do vienka aj body U, A atď. Aj keď to už trochu zaváňa rovnicou o dvoch neznámych namiesto bezuzdného milovania. V každom prípade poctivým bádaním na vlastnú päsť istotne neprehlúpite, maximálne sa dobre niekoľko večerov zabavíte. Ak sa vám počas obetavého partnerovho prirážania bude zdať, že si nutne potrebujete odskočiť, to by malo byť ono! Za bodom G je totiž žľaza vedúca k močovému mechúru. Na stimuláciu bodu G sa osvedčili aj špeciálne zatočené vibrátory. Toto nervové tkanivo by sa malo nachádzať asi 5 centimetrov od vchodu, na prednej strane pošvy. Poproste ho, aby použil prostredník, tak dočiahne najďalej. Pri všetkej úcte ho upodozrievame, že si tento úkon bude vyžadovať aj dlho po tom, ako pátranie po bode G, úspešne či neúspešne, ukončíte. Apropo, mužský bod G je vraj prostata! Chce to trochu jemného pátrania v análnom otvore, ale ak má túto techniku rád, vďačne vás usmerní. Nebojte sa, nemá skryté homosexuálne sklony. Stimulácia prostaty je skrátka pre niektorých mužov okamžitou zaručenou bránou k orgazmu.

STÁLE NIČ?

Ak spávate s mužom, s ktorým spávať chcete, ak je vnímavý, chápavý, orálne zdatný a nemýli si klitoris s achilovkou, máte dobrý základ. Orgazmus zrejme niekde v softvére máte, len ho nájsť. Takmer 90 % žien má počas milovania celkom jasné sexuálne fantázie, ako by to malo celé vyzerať. Len tretina z nich však dokáže so svojím partnerom na túto tému vôbec hovoriť a len 12 % prejde rovno k činom. Je to zúfalo málo! Ak je to ten pravý, na vašom orgazme mu záleží ešte viac ako na svojom a bude vďačný za akúkoľvek „nápovedu“. V prípade, že cítite pri súloži bolesť a príčinou nie je anatomická anomália vaša ani partnerova, pomôžte si. Môže ísť napr. o nedoliečený zápal, dôsledky liečby antibiotikami alebo menopauzy. Používajte na intímnu hygienu prípravky obsahujúce acidofilný laktobacil, experimentujte s polohami a kúpte si riadnu zásobu dobrého lubrikantu. „Kto maže, ten ide“, podpíše sto žien zo sto, ktoré mali predtým problém užiť si sex pre suchú sliznicu. Ako ho vidia vedecké kapacity 1. Polovicu našej schopnosti dosiahnuť orgazmus majú v réžii gény. Druhá polovica súvisí s prostredím, v ktorom k aktu prichádza, naším momentálnym fyzickým stavom, a až potom so šikovnosťou partnera.

2. Drvivej väčšine žien vyhovuje penis od desať do pätnásť centimetrov. Len dve percentá potrebujú na uspokojenie veľkosť XXL. Zaveste túto informáciu na chladničku.

3. Priemerná Nemka vraj zažíva 12 orgazmov mesačne. V Amerike dosiahne orgazmus bez problémov len približne 30 % žien.

4. Podľa držania tela, chôdze a dĺžky kroku je možné odhadnúť potenciál orgazmov ženy. Ženy s vaginálnym orgazmom sa pohybujú prirodzene, spojenie pohybu ich nôh, panvy a chrbtice je uvoľnené, pretože nemajú zablokované panvové svalstvo. Pozor, platí to len o ženách bez podpätkov, lebo tie držanie tela deformujú.

5. Ženská ejakulácia existuje. Vyteká pri nej číra, až mliečna tekutina a zažíva ju len hŕstka vyvolených.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Bratislava (ilustračné foto)
Slovenské národné múzeum predstavilo novú publikáciu: Sledujte, čoho sa týka!
Fire in an old wooden house
Tragický výbuch v Budapešti: Vyžiadal si život a mnoho zranení
(ilustračná fotografia).
Izraelský útok v sýrskej provincii si vyžiadal desiatky životov: Medzi nimi aj 6 militantov z hnutia Hizballáh
(ilustračné foto)
Ukrajina hlási úspech: Zostreliť mala desiatky striel
Zuzana Smatanová na premiére pokračovania filmu Gump.
Foto
Premiéra filmu GUMP2: Čo Zuzane Smatanovej vyčarilo široký úsmev? Speváčka dorazila s veľkou oporou
Group of cyclist at professional race, cyclists in a road race stage. Climbing the hill
Váš Tip
V Žiari nad Hronom pribudli prístrešky na bicykle: Takto chceme podporiť zdravý životný štýl!
Šošovicový eintopf s klobásou
Foto
Chcete nasýtiť celú rodinu, no bez zbytočného neporiadku? Skúste TENTO recept! Potrebujete len hrniec a...
Martin Fenin si obliekal aj dres pražskej Slavie.
Tvrdý pád českej futbalovej hviezdy: Skončil na protialkoholickom liečení!
(ilustračné foto).
Čo sa stane ak člen NATO vyšle vojakov na Ukrajinu? Vysvetlenie odborníkov: Toto to bude znamenať pre členské štáty
Eva Pavláková
Foto
Eva Pavlíková otvorene: Okrem manžela je roky verná ešte jednej veci! Neuveríte, o čo ide
Man in prison hands of behind hold Steel cage jail bars. offender criminal locked in jail.
Sviatky budú sláviť aj odsúdení väzni: Stovky z nich ich budú môcť stráviť s rodinou
(ilustr. foto)
Váš Tip
Neobyčajné sčítanie v Strážskom: Počítali všetky stromy v meste a taký je výsledok!