Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.04.2020 19:00 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Mala 11 a takmer 100 kíl: Odpadnete, ako táto sexica kedysi vyzerala

Holly Bolton (18) mala 95 kíl a jedenásť rokov, keď jej dietológ povedal, že bez operácie neschudne. Dnes je už dospelá, o 50 kilogramov ľahšia a všetko to zvládla bez invazívnych zákrokov, informuje portál Daily Mail.

S váhou mala problémy od detstva. V jedenástich rokoch jej preto lekári odporučili návštevu u dietológa. Ten jej oznámil, že bez operácie zrejme nikdy nebude schopná výrazne schudnúť. Holly si spomína, aký bol celý proces pre ňu traumatizujúci. „Varovania ma nenakopli ku chudnutiu, vlastne mali opačný efekt, pretože som sa cítila taká ponížená a zahanbená, že som sa uchýlila k jedeniu na upokojenie a ešte viac som pribrala,“ spomína Holly. „Prišlo to v čase, keď som bola tiež škaredo šikanovaná v škole, takže toho bolo jednoducho priveľa, nevedela som si predstaviť, že by som niekedy mohla schudnúť,“ dodala.

Krátko po varovaniach, ktoré prišli od odborníkov, narazila Hollyina mama na Slimming World – spoločnosť, ktorá pomáha ľuďom chudnúť. Na dverách našla ich leták a navrhla dcére, aby sa tam obe prihlásili. Už v takom mladom veku vyskúšala Holly množstvo diét, nikdy však nefungovali, pretože boli príliš obmedzujúce. V Slimming Worlde to však bolo o inom.

Holly dodržiavala jedálniček zostavený špeciálne pre mladých ľudí vo veku 11 až 15 rokov, ktorý obsahuje veľa ovocia, zeleniny, chudého mäsa, hydiny, cestovín, zemiakov a ryže. Bolo pre ňu prekvapením, že toho stále môže dosť zjesť, a aj tak chudnúť. Na nový jedálniček prešli jej rodičia aj obaja bratia. „Celá moja rodina ma veľmi podporovala a jedla to isté, čo ja a mama – naše obľúbené jedlá ako bolonské špagety a domáce karí boli stále povolené, takže to bolo pre všetkých jednoduchšie,“ hovorí Holly.

 

V priebehu šiestich rokov schudla zo 120 kíl na 63 a cíti sa zdravšie ako kedykoľvek predtým. Začala dokonca chodiť do fitka, čo bolo predtým nepredstaviteľné. Predtým mala také nízke sebavedomie, že aj nakupovanie oblečenia bolo pre ňu hrozné. Z veľkosti 50 však klesla na 36. „Teraz môžem experimentovať s rôznymi štýlmi a vymieňať si oblečenie s kamarátkami. Mám veľkosť 36 a stále mi to trochu nejde do hlavy!“ priznala Holly.

Tínedžerka si svoj nový vzhľad užíva. Jej premenu ocenila aj spoločnosť, ktorá jej ju pomohla dosiahnuť – získala ocenenie Chudnúca mladá osobnosť roka 2020, ktorú odovzdáva Slimming World. Hoci je teraz obmedzenie stretávania sa, Holly sa svojmu tréningovému plánu venuje aj naďalej. Každý týždeň má virtuálne stretnutie so svojím konzultantom a už sa nevie dočkať, kedy sa bude môcť opäť stretnúť so svojou podpornou skupinou.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: nif

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Foto
Slováci rozhodli o triumfe už v úvodných minútach, Poliaci sa presadili iba raz
Generálna prokuratúra
Generálna prokuratúra si posvieti na reedukačné centrá: Vážne podozrenia! Čo sa tam malo diať?
66-ročná Mária Kyselová.
Foto
Mária odišla od dcéry a už jej niet: Nevideli ste ju? Akákoľvek informácia má cenu zlata
M. R. Štefánik
Spomienka na Milana Rastislava Štefánika je živá aj dnes: V týchto obciach si pripomínajú 105. výročie od jeho smrti
Polícia vyšetruje okolnosti nehody.
Polícia vyšetruje okolnosti nehody v Nitre: Hľadajú svedkov, pomôcť môžete aj vy
Simona ukázala pozemok, kde bude stáť nový dom.
Foto
Krainová sa poriadne buchla po vrecku: Nová vila v EXOTIKE! Plánuje sa sťahovať?
Foto
Anastasiia má najväčšie líca na svete: Ľudia jej píšu odporné veci! Zarazí vás, čo plánuje
Estónsky politik Kristo Enn Vaga je milovníkom športu.
Foto
Estónsky politik sadol na bicykel a prešiel 1700 kilometrov: Silný odkaz, o čo mu išlo?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Hrozivé varovanie! Rusi hovoria o ničivej odvete: Tento krok Ukrajine a Západu neodpustia
Veronika Vágnerová
FotoVáš Tip
Misska Vágnerová miluje provokovať: Zahodila podprsenku a dala to na voľnobeh!
Marínu v Trogire
vlastní česká firma.
Dovolenkový raj bude opäť o niečo dostupnejší: ZSSK spustila sezónnu linku, plný je takmer celý vlak!
Slovensko – Poľsko ONLINE: Nastúpia aj posily z NHL! Kto bude kapitánom?