Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.11.2008 09:00 | Správy | Zaujímavosti

Sex? Deti ešte nespia...

Vždy ma pobavia rady sexuológov, ako si spestriť manželský sexuálny život. Spoločné sprchovanie, romantika so sviečkami a šampanským, tlmená hudba, šľahačková predohra... A čo s tínedžermi vo vedľajšej izbe, ktorí do polnoci vysedávajú za počítačom, esemeskujú si s kamarátmi či v lepšom prípade čítajú knihu a počúvajú muziku?

Prečo mi zatváraš dvere? – ozvalo sa do tmy a Peter od ľaku skoro zinfarktoval. Niečo nezrozumiteľné zamrmlal a vrátil sa do postele. „Ja sa na to... Linda ešte nespí,“ precedil pomedzi zuby. Manželka pochopila, že sex sa odkladá. Na neurčito. Pár minút po polnoci je únava silnejšia ako odhodlanie čakať, kým dcéra tvrdo zaspí. Dlho sme sa s priateľmi na tejto historke zabávali. Ale v smiechu sme sa zhodli v jednom – nie je jednoduché užívať si manželské radovánky, keď zaspávame skôr ako naše deti. Do letného tábora, k starým rodičom či na lyžovačku s partiou kamarátov chodia len párkrát do roka... A inokedy? Predstava, ako vyklopkávajú na zamknuté dvere alebo tie staršie nalepené na stene načúvajú, čo sa v spálni deje, vôbec nie je vzrušujúca. Takže čo s tým?

Ranné nežnosti

Vyskúšajte to ráno – radia odborníci. Neviem, aký je váš názor na nežnosti pred raňajkami, ale v okruhu mojich priateliek som veľký ohlas nenašla. Zrejme aj preto, že ráno sa nebudíme v lesklom saténe, vyvoňané, učesané, s dokonalým mejkapom a sviežim dychom ako hlavné hrdinky romantických filmov. Aj keď ten satén by sa dal zabezpečiť... Navyše teraz je nadránom tma ako o polnoci, takže oči rozliepame len silou vôle. Kto by myslel na rozcvičku? Samozrejme, netvrdím, že sme na tom všetky rovnako. Určite sa nájdu ranné vtáčatá, ktorým sa nelení vybehnúť po špičkách aspoň si vyčistiť zuby aj o piatej ráno.

Obedňajšia pauza

Kamarátka Magda s manželom majú overený systém. Pracujú spolu, a tak si z času na čas „odbehnú“ domov, keď majú istotu, že sú synovia v škole. Cítia sa tak trochu ako študenti, ktorí využívajú prázdny byt. Rovnaký adrenalín, aby ich nenachytali. Vtedy rodičia, teraz niektorý z ich školákov, pretože mu prišlo pred písomkou náhle zle. Keďže sa im v biznise darí, občas si doprajú relaxačný víkend v kúpeľoch.

Ideme do kina...

 

... zahlási doma Iva a deti vypraví k susedom. „Sú fajn, postarajú sa. Decká sa dve hodinky pohrajú, a keď sa ,z kina vrátime‘, vyzdvihneme ich.“ Platí to aj naopak – občas sa deti od susedov hrajú u nich. Samozrejme, takto to môže fungovať len dočasne. Dovtedy, kým sa deti neodmietnu spoločne hrať, pretože sa na smrť pohádali alebo sú na hry už priveľké. Vtedy je riešením kúpiť lístky do kina im.

Posteľ je richtár

Vôbec sa nechceme tváriť, že posteľná gymnastika je pre manželský život to jediné najdôležitejšie – ale patrí k nemu. Aj po desiatich, pätnástich, dvadsiatich rokoch... Hoci na moju dotazníkovú otázku, ako to funguje u nich, päťdesiatka Maja pobavene zdvihla obočie a zadúšala sa od smiechu: „Sex? A to je čo, prosím ťa?!“ Neprišla mi na um dosť duchaplná ani utešujúca odpoveď, tak som radšej čušala. Maja ma nepotešila, ale spomenula som si na starú mamu, ktorá vždy hovorievala, že posteľ je richtár medzi manželmi a mnohé vyrieši. Nespomínala, že by tam platila nejaká veková hranica. Takže verím, že niektorý z našich tipov vám pomôže „mnohé vyriešiť“. A keď tak rozmýšľam, porekadlo starej mamy určite tvrdohlavo netrvá na tej posteli...

AKÉ SÚ VAŠE TIPY?

ZAPARKUJEME
Čitateľka (38): Máme dvoch synov a každý je doma inokedy, preto to nie je jednoduché. Takže kedy? Cez víkend ráno, keď ešte spia. Alebo keď ideme nakupovať, zaparkujeme niekde v ústraní. Je to vzrušujúce. Trochu sa bojím, že nás niekto uvidí, ale je to vždy lepšie, ako keby nás videli vlastné deti.

NAŠA ANTIKONCEPCIA
Joja (39): Máme 16-ročnú dcéru. Keď cez víkend zostaneme dlhšie v posteli, sadne si do obývačky vedľa spálne a pozerá televíziu. Hlasitosť na minime (akože z ohľaduplnosti), ale pritom načúva, čo sa deje vedľa. Aj keď sa snažíme byť ticho ako myšky, počuje aj dýchanie. A keď jeden z nás vyjde zo spálne, spustí: „Vy ste sa zasa milovali!“ S manželom ju potajomky voláme Antikoncepcia ☺.

ZOBUDÍM HO BOZKOM
Denisa (33): Mám dve deti – školáka a škôlkara. Keď bol menší v perinke a starší v škole, dalo sa to stihnúť, kým prišiel zo školy. Teraz je nám mladší syn stále za pätami s otázkou „Co lobíte?“ A je po sexe. Neostáva iné, len počkať, kým večer zaspia. Po únavnom dni však často zaspí aj manžel. Tak ho zobudím nežným bozkom...

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Minister práce Erik Tomáš ohlásil skvelé správy.
Odklepnuté: Seniori pred Vianocami dostanú vyše 600 eur! Čo všetko sa mení?
Vajnorská ulica
Bratislava na prahu kolapsu! Veľký PREHĽAD dopravných obmedzení: Dokedy budú zápchy?
Jana sa narodila ako zdravé dievča.
Foto
Janku navždy zmrzačila ruská raketa: Dievčatko bez nôh dokázalo, že nič nie je nemožné!
Prvá hnedo-biela medvedica bola objavená v roku 1985.
Foto
Vedci objavili 12 pánd zvláštnej farby: Po 39 rokoch úvah zistili, odkiaľ sa vzali
V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke