Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.11.2008 09:00

Mamičkini synáčikovia, mačovia, držgroši...

Predstavujeme vám desať najtypickejších mužských druhov – s ich chybami, kvalitami a tipmi, ako s nimi vychádzať.

AKADEMIK

Môžete si s ním výborne užívať divadlo, literatúru, umenie a múzeá. Na druhej strane, žiaľ, nemá najmenšie pochopenie pre Ordináciu v ružovej záhrade, Nový Čas pre ženy či topánky. Okrem toho tento intelektuál nie je ochotný oddať sa sexu, oženiť či pustiť do umývania riadu „len tak“, bez toho, žeby vopred rozanalyzoval ich hlbší zmysel.

Takto to s ním bude fungovať:
Nedajte sa zastrašiť. Možno sa vyzná v Kantovi, má však výrazné nedostatky v oblasti „život, láska a vzťahy“. Pomôžte mu v ich praktickej aplikácii, napríklad navrhnite: Vezmime sa!

MAČO

Malú potrebu robí zásadne postojačky, kuchyni sa vyhýba ako Superman kryptonitu a rád ženám prenechá celú domácnosť. Ako protislužbu vám ponúka oporu svojich silných ramien. Niekedy vás rozveseľuje vtipmi ako: Prečo majú ženy také malé ruky? Aby sa im pri upratovaní lepšie čistili rohy!

Takto to s ním bude fungovať:
Nechajte mu jeho voľnosť: futbalové mužstvo, stôl v obľúbenej krčme. Tam sa vybúri a doma bude pokojnejší. Ukážte mu, že ste príbuzná duša, napríklad vtipmi ako: Čo urobí žena, keď pred ňou mačo behá horedolu? Dobije mu baterky!

MUDRÁK

Keby to záviselo od neho, problémy ako globálne otepľovanie, kríza na Blízkom východe a korupcia by boli dávno minulosťou. Úprimne sa čuduje, prečo mu ešte nezavolal minimálne prezident Bush a nepovedal: Už len ty to vieš zachrániť!

Takto to s ním bude fungovať:
Namiesto toho, aby ste sa s ním hádali, dajte mu za pravdu: Myslíš, že by si vedel viesť domácnosť lepšie? Prosím, len do toho, od zajtra ju vedieš ty! Alebo mu jednoducho ponúknite „ihrisko“, kde sa môže realizovať. Napríklad bude určite veľmi zodpovedne pomáhať deťom s domácimi úlohami. Rád si na to prenajme aj chemické laboratórium

LENIVEC

Je schopný ležať na pohovke tak dlho bez pohnutia, že mu pre istotu občas podstrčíte pod nos zrkadielko, aby ste zistili, či ešte dýcha. Okná umýva, až keď sú úplne nepriehľadné. Keď ho skúšate nahovoriť na domáce práce, povie len: Keď si taká puntičkárka, tak pokojne upratuj. Mne to takto nevadí. Alebo: Nerob nepohodu! V každom prípade nemá problém stráviť celý víkend v teplákoch.

Takto to s ním bude fungovať:
Zamestnajte upratovačku, ktorú bude platiť on, a schovajte mu diaľkové ovládanie. Alebo občas zahláste: Tvoja mama sa ohlásila na návštevu!

SUPERŠPORTOVEC

Buď nie je doma, lebo musí behať, bicyklovať, plávať, alebo si lieči športové zranenia, takže je nepoužiteľný. Na druhej strane sa môžete kochať jeho božským telom a oddychovať na „tehličkách“ na jeho bruchu.

Využite ho ako osobného trénera. Však v posilňovni nie je táto služba najlacnejšia. Inak sa môžete spokojne spoľahnúť na zub času a tendenciu ľudskej anatómie skôr sa pri nadmernom zaťažení opotrebovať. Užívajte si zatiaľ svoj život „akože slobodnej“ a počkajte si. Čas, keď bude chcieť stráviť deň pred televízorom, príde.

CHVÁLENKÁR

Môj dom, moje auto, moje nové topánky... Chválenkár rád ukazuje, čo má. Jeho fixácia na zovňajšok je znepokojujúca najmä do budúcnosti: Čo bude, keď začneme mať prvé vrásky, ovisnú nám prsia a trochu priberieme?

Takto to s ním bude fungovať:
Chválenkár je mimoriadne veľkorysý a svoju milovanú zasypáva všetkým, čo je dobré a drahé. Ak to s ním plánujete dlhodobo, mali by ste mu ukázať, že ho máte rada takého, aký je a že majetok sa nerovná šťastie. Pozvite ho na „odvykačku“ pod stan, bez mobilu, kreditky a laptopu.

CHOLERIK

Traktor, ktorý sa pred ním vlečie tridsiatkou, „debilný slepec“ na futbalovom ihrisku – žiadna príležitosť nie je taká banálna, aby ho v priebehu troch sekúnd nepremenila zo slušného človeka na zúrivého rotvajlera. Je jasné, že týmto neustálym premenám z Dr. Jekylla na Mr. Hyda padne za obeť zopár sociálnych kontaktov. Cholerik je však veľmi praktický spoločník, keď potrebujete slovnú podporu, alebo vám predavačka nechce vymeniť tričko, hoci máte pokladničný doklad.

Takto to s ním bude fungovať:
Keď nepomôže studená sprcha, nechajte ho, nech sa vyzúri. Tip: Skúste ho zmiasť zmenou témy: Ty máš teda super hlas, spieval si niekedy v zbore?

MAMIČKIN SYNÁČIK

Žiadna žena nevie tak dobre piecť, variť a kupovať mu spodky ako jeho mama. A žiadna žena nespravila nikdy nič také úžasné, ako je – on. Nie je to však len vďačnosť za tento dar, ktorá by vám mala zabrániť v nepeknom vyjadrovaní sa k jej permanentnému miešaniu do vašich záležitostí. On sa jednoducho bojí vety: Moja mama ťa už nemá rada!

Takto to s ním bude fungovať:
Hlavne nebojujte o to, kto vie poskytovať lepšie služby, či vy, alebo jeho matka. Prenechajte jej upratovanie a varenie, sústreďte sa na veci, ktoré preňho mama nemôže urobiť. Napríklad sex.

POČÍTAČOVÝ FANATIK

Slnko nevidel už dlho, keďže trávi všetok svoj čas pri počítači udržiavaním kontaktov s ľuďmi ako diabol66 alebo cicuška83. Od počítača sa vzdiali len preto, aby kúpil nové príslušenstvo.

Takto to s ním bude fungovať:
Keď mu chcete niečo dôležité oznámiť, napríklad, že Jedlo je hotové! alebo Kúp mi niečo na narodeniny!, napíšte mu najlepšie e-mail. Ako šetrič obrazovky nainštalujte svoju fotku, aby ste mu pripomenuli, že večer s vami je krajší ako všetko ostatné.

DRŽGROŠ

Pozná všetky akcie v obchodoch v okolí sto kilometrov. Tam vám potom kupuje darčeky, pri ktorých neviete, či máte plakať, alebo mu jednu vraziť. Samozrejme, šetrí aj inde: na kúrení, cestovaní a na komplimentoch. Ak niekedy musí minúť peniaze na zbytočnosti (napr. reštaurácie), dá také malé prepitné, že sa za neho hanbíte. Zato vám raz za čas prinesie kytičku, ktorú sám natrhal – však bola zadarmo.

Takto to s ním bude fungovať:
Neberte ohľad na jeho lakomstvo. Niekedy si treba aj niečo dopriať. Objasnite mu, že máte svoju cenu a že za to stojíte.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?
Fiona sa priznala k vražde svojho priateľa.
Fiona chladnokrvne zavraždila svojho priateľa († 42): Zavliekla ho do spálne a nasledoval horor! Mrazivé detaily
Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Historické stretnutie odložili: Turecký prezident cúvol! Čo sa stalo?
Biely dom (ilustračná fotografia).
Prekvapivé rozhodnutie: USA odložili svoje plánované sankcie! Prečo to urobili?
Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski a ruský prezident Vladimir Putin.
Poľský minister sa obul do Putina: Dúfam, že nebude taký ŠIALENÝ a... Na jednu vec sa musia pripraviť
ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková
Dolinková prehovorila: KDH ju chce odvolávať, takto reaguje ministerka