Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.11.2008 15:30

Poradňa: Vegetariánska strava nie je vhodná pre každého!

Tiež patríte medzi ľudí, ktorí nekonzumujú mäso buď to z presvedčenia alebo preto, že vám nechutí? Telu to však môže viac ublížiť, ako pomôcť.
252699 Kto je Mgr. Antónia Mačingová?
Expertka na zdravú výživu, napísala dve knihy, ktoré vyšli pod názvami Zhubněte jednou provždy a Najedzte sa do štíhlosti. "V minulosti som sa často stretávala s otázkami zo strany žien, ale aj mužov, ktorí mali problémy s väčším množstvom tuku na tele. Pýtali sa, čo by mohli zjesť, aby sa nasýtili a nepribrali.
To ma motivovalo k zostaveniu takej skladby stravy, aby v priebehu 6 - 8 týždňov (nesľubujem zázraky za pár dní) ľudia pocítili a videli účinky. A verte mi, nikto, kto sa pre tento spôsob očistného stravovania rozhodol netrpel hladom," tvrdí Antónia Mačingová.

Dobrý deň prajem, mám obe vaše knihy. Ohromne ma naštartovali skúsiť znovu (popasovať sa s nadváhou) a tak mám za sebou Váš 28-dňový program. Problém je však v tom, že sa mi podarilo schudnúť 4 kg (dúfala som, že to bude viac), ale moje miery sa vôbec nepohli. Proste žiadne volnejšie nohavice, či blúzka (ani podľa centimetra). Jedla som podľa Vášho plánu, akurát som niekedy mala miesto brokolice fazuľové struky, alebo na večeru mrkvu, keď som nemala na nič iné chuť. To bolo v júni. Potom sme išli na dovolenku, kde nebolo možné v tejto strave pokračovať. No a doteraz sa k tomu neviem vrátiť. Proste ma to sklamalo a neviem sa znova naštartovať. Čo som robila zle? Veď výsledky žien, ktoré chodili ku Vám boli až neuveriteľné. Poraďte mi prosím ako sa naštartovať a dotiahnuť do úspešného konca. čitateľka Andrea

Veľmi rada Vám poradím, a aj opravím chyby, len musím vedieť niekoľko vecí.
1. Aká bola Vaša váha na začiatku?
2. Aký ste mali pitný režim?
3. Ak ste si menili jednotlivé druhy jedla, nedodržiavali ste môj program! Je rozpracovaný tak, aby do organizmu dopravil všetky živiny, ktoré sú potrebné na metabolizáciu tuku. Ženy, ktoré si jedlo vyberali (podľa chuti, alebo podľa rýchlosti prípravy) nemali želané výsledky.
Práve tie ženy (a aj chlapi), ktorí dodržiavali PRESNÝ rozpis a nemenili si jednotlivé chody, mali úžasné úbytky. Pripájam aj najaktuálnejší výsledok dodržiavania 28-čky: Takže podávam hlásenie. Za štyri týždne na váhe ubudlo 7,5 kg, cez pupok 9 cm, pod rebrami 10 cm, a na kolene 3 m. Skvelé!

 

Dobrý deň, zaujímalo by ma či máte skúsenosti s výrobkami Herbalife? Prípadne Váš názor na ne. Ja som s pomocou kokteilov schudla za 2,5 mesiaca 8,5 kg. Pravidelne cvičím. A začínam s vysádzaním, t. j. nahrádzam kokteilom už len 1 jedlo denne, inak sa pri chudnutí nahrádzajú dve + sa pije 2 krát denne termočaj, kt. pomáha spaľovať tuky na problémových partiách, ozaj spaľuje tam kde má. Všetko je to o. k. len sa obávam, či nepríde jojo efekt. Je tu ešte jeden problém, prestala mi chodiť menštruácia (posledná 20. augusta, chudnem od 9 augusta), bývajú pri chudnutí aj takéto problémy? čitateľka Gabriela

O Herbalife som počula, ale môj osobný názor je ten, že ak by to bola pravda, Amerika by nebola krajinou obéznych. Prevažná väčšina takýchto prípravkov je založená na efekte odvodnenia organizmu. Výsledkom je rýchly úbytok vody. Ak v strave nemáte dostatok bielkovín, atrofuje aj svalová hmota a tento fakt spolu s odvodnením organizmu výrazne ovplyvňuje pokles telesnej váhy. Opakujem, je to väčšinou iba strata vody a spomínanej svalovej hmoty. Čím menej máte svaloviny, tým rýchlejšie v rámci JO - JO efektu priberiete.Preto Vám doporučujem, aby ste sa po dobratí Herbalifu už nevracali k predchádzajúcim stravovacím návykom, ale aby ste prešli na stravovanie, ktoré Vám zabezpečí prísun potrebných živín, vitamínov a minerálov.
K Vášmu problému: Tento problém často počujem od žien / dievčat, ktoré majú príznaky odmietania potravy - anorektičiek. Je to spôsobené nedostatočným prísunom potrebných enzýmov, ktoré plnia úlohu chemických nosičov vitamínov a minerálov. Telo sa stáva podvýživené, a je to istým spôsobom aj ochrana pred počatím, nakoľko takto podvýživené telo nie je schopné vynosiť plod. Postupne dochádza k zníženiu, alebo úplnému narušeniu hormonálnej činnosti.

Ja by som sa chcela spýtať, že keď som vegetariánka akoby som sa mala stravovať ja, pretože či som chcela skúsiť 90 - dňovú diétu alebo iné diéty, všade sa má jesť mäso, a to ja nemôžem dodržať. Čím môžem to mäso nahradiť? Máte vo svojej knihe aj stravovanie pre vegetariánov? vaša čitateľka

Áno, v mojej druhej knihe "Najedzte sa do štíhlosti" nájdete množstvo receptov vhodných aj pre vegetariánov. Ak však máte problém s váhou je otázkou, či ste vhodnou krvnou skupinou pre dodržiavanie bezmäsitej stravy.

Antónia Mačingová


Svoje otázky môžete posielať na mailovú adresu poradna@cas.sk! Odpovede na nové otázky nájdete na Čas.sk každú sobotu.

244656 V knihe " Zhubněte jednou provždy" od Antónie Mačingovej nájdete 28-dňový program stravovania - najúčinnejší program pri odkyslení organizmu, ktorý očistí vaše telo, doplní potrebné živiny a antioxidanty. Z uvedených receptov sa môžete najesť do úplného pocitu nasýtenia.
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky.
Dlh v zdravotníctve vyrástol na 817 miliónov eur: Mohol byť ešte vyšší
Si Ťin-pching, Joe Biden.
Toto Amerika nemala robiť! Čína zúri: Hrozí ďalší konflikt? Ich slová hovoria za všetko
 Nitrianski colníci zadržali falzifikáty riflí za 1,69 milióna eur
Foto
Nitriansky colníci zhabali fejky za 1,69 MILIÓNA! Odhalil ich tento DETAIL
Sydney Sweeney
Foto
Filmová producentka totálne NALOŽILA známej herečke: Nevie hrať a nie je ani PEKNÁ!
Minister označil udalosť za zbytočnú tragédiu.
Boj proti medveďom: Z envirorezortu sa presunie 200.000 eur zásahovým tímom
Vláda rozhodla o zákone o Slovenskej televízii a rozhlase! Čo sa mení?
Na snímke poslankyňa NR SR Mária Kolíková (SaS).
Zákony o strategických investíciách a VO sú podľa SaS nebezpečné: Sme zásadne proti
(ilustračné foto)
Zlé správy z Ukrajiny! Rusi tvrdo udreli: Zasiahli obytné oblasti
Úrad na ochranu osobných údajov uložil hnutiu pokutu, OĽaNO sa odvolalo.
Úradu na ochranu osobných údajov nemá šéfa už 4 roky: nového predsedu navrhnú bez hodnotiacej komisie
Europarlament. (ilustr. foto)
Voľby do europarlamentu sa blížia: Ako požiadať o hlasovací preukaz?
Foto
Krásna fyzioterapeutka Trnavy spôsobila boom: V Turecku by ju vyvážili zlatom!
Statného medveďa najprv postrelil hubár, následne aj poľovníci, no vypátrať sa ho nepodarilo a zranená šelma unikla do lesov. (ilustračná snímka)
Aktualizované
Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť! Má to pomôcť problému s medveďmi