Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
31.01.2010 23:59

Sme šťastní, paradoxne vďaka drogám, ktoré nás spojili

Máte po svojom boku dlho hľadanú polovičku? Alebo ste opäť sami a máte pocit, že vám láska nie je súdená? Nezúfajte, naše čitateľky vám poradia.

Kým nájdeme tú pravú lásku, často musíme trpezlivo vytrvať alebo občas prejsť aj bolestivými vzťahmi, aby sme si uvedomili, čo skutočne od lásky očakávame a čo sme pre ňu schopní dať. Občas sa popálime, inokedy to príde ako blesk z jasného neba a nerozumieme, čo sa stalo.

Začali sme s drogami

Chodila som na gymnázium, kde som stretla môjho terajšieho manžela. Cesta, ktorá nás skutočne spojila, však všetkým vyrazila dych. Poznala som Martina už dávno. Páčil sa mi, no boli sme dlho iba kamaráti, pretože Martin bol zvláštny. Nikto mu nerozumel. Nevedel, čo chce. Bol milý, ale tak nejako stratený. Ja som napokon odišla študovať z malého mestečka na vysokú školu do Bratislavy.

Po roku tam prišiel za mnou aj Martin. Jeho na vysokú nevzali. Začal v Bratislave pracovať a načierno býval so mnou na internáte. Vystriedal mnoho zamestnaní, ale vôbec v ničom sa mu nedarilo. Keď pracoval ako čašník v nočnom klube, známi mu ponúkli najprv marihuanu a neskôr vraj „neškodný“ pervitín. Ja som vtedy o drogách ešte takmer nič nevedela. Čoskoro sme sa obaja ocitli v bludnom kruhu závislosti. Bolo nám fajn a zabávali sme sa.

Žili sme bujarý nočný život a ja som nejakým zázrakom úspešne dokončila štúdium. Martinovi rodičia nám v Bratislave kúpili byt. Často k nám chodili priatelia. Vždy niekto „niečo“ priniesol. Už sme bez pervitínu nemohli vôbec fungovať. Museli sme ho mať každý deň. Nemali sme peniaze, a tak sme si požičiavali. Narobili sme kopu dlhov a prestali sme takisto platiť nájomné. Potom sme klesli celkom na dno.

Martin skončil v nemocnici
Nemali sme čo jesť. Keďže sme neustále mysleli iba na drogy, nepracovali sme a predali sme všetky naše veci. A jedného dňa Martin vyskočil z okna. Ja som si to nevšimla a až keď mi susedia zazvonili pri dverách, zistila som, čo sa stalo. Pred domom už stála sanitka a všetci na mňa s úžasom hľadeli, pretože som vyšla von len v spodnom prádle.

Nič som nechápala. Pamätám si len Martinovu nehybnú tvár s privretými viečkami a že sa ma zdravotník pýtal, či sme pili. Vtedy som sa smiala a plakala zároveň. Keď Martina odvážali do nemocnice, mala som hrozný strach. Mal narušený krčný stavec a opuch mozgu. Lekári nevedeli, či vôbec prežije. Prišli jeho aj moji rodičia a neverili vlastným ušiam, keď som sa im priznala, že celé tie roky sme ich klamali.

Rodina nám pomohla
Rodičia nám ale odpustili a ponúkli pomoc. Všetko sa vo mne zlomilo a zrazu som objavila nové hodnoty. Pocítila som, ako veľmi Martina ľúbim. Martin napokon išiel na protidrogové liečenie a ja som sa vrátila k rodičom. Keď prišiel z liečenia, bol ako vymenený. Vzali sme sa a do Bratislavy sme sa už nevrátili. Maťo si našiel prácu v nemocnici. Prenajali sme si byt a narodilo sa nám dievčatko. Sme šťastní. A to paradoxne práve vďaka drogám.

Eva

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Tisovým rodným domom sa v Bytči nezaoberali prvýkrát.
Foto
Osud rodného domu Jozefa Tisa spečatený: Boj o budovu konečne uzavretý?!
Amnesty kritizuje SR za Rómov aj LGBT, vo svete varuje pred zrútením poriadku.
Amnesty sa pustilo do Slovenska: Drsná kritika! Hrozí globálny kolaps?
Nikodým s Emmou ešte keď bola bábätko.
Foto
Nikodýmova dcéra oslávila 20 rokov: Z malého dievčatka SEXI modelka! Nespustíte z nej zrak
(ilustračné foto)
Stovky sôch majú zmiznúť! Vláda sa zaviazala k drastickému kroku: Čo je za tým?
Polícia v prípade obvinila 45-ročnú ženu.
Foto
Vražda v Petržalke: Desivý pohľad na miesto činu a posun vo vyšetrovaní
Minister zahraničných vecí Juraj Blanár.
Blanár tvrdí, že vojna nie je riešením k dosiahnutiu mieru: Pomôžu podľa neho rokovania
Vodička jazdu pod vplyvom alkoholu nezvládla.
Foto
Opitá vodička napálila do múru: Neuveriteľné, koľko nafúkala ráno pred ôsmou!
Boj o stoličku šéfa parlamentu sa zamotáva.
Boj o stoličku predsedu NR SR: Čo charakterizuje Danka a Rašiho? Politológ hodnotí stabilitu koalície
(ilustračná foto)
Muž († 72) mal COVID 613 dní! Desivé, čo sa v jeho tele udialo: Vedci varujú
(ilustačné foto)
Trnavčanka venčila psov v parku, pozrela do húštiny a tam... Na VÝJAV do smrti nezabudne!
Ak nemôže otec, robí Sebastianovi navigátorku kamarátka Karin.
FotoVáš Tip
Z 11-ročného Sebastiana vyrastá hviezda rely: Toto sú najväčšie úspechy malého pretekára za volantom!
(ilustračné foto).
Nočný požiar vystrašil ľudí vo Výbornej pod Tatrami: Čo sa stalo na dvore domu?!