Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.02.2020 22:36 | Správy | Zahraničné správy

V Brne hospitalizovali muža s podozrením na koronavírus: Expresné výsledky testov

Pacient vo Fakultnej nemocnici Brno, ktorý sa z Talianska vrátil s príznakmi choroby, nemá koronavírus. ČTK to povedala vedúca protiepidemického odboru juhomoravskej hygienickej stanice Renata Ciupek.

Podľa hovorcu nemocnice Pavla Žáru nemocnica koronavírus vylúčila aj u dvoch predchádzajúcich pacientov. Hygienici do stredajšieho popoludnia vykonali 75 konzultácií, u šiestich bolo podozrenie na koronavírus, ktoré sa ale podarilo vylúčiť, oznámila Renata Ciupek. Nemocnica muža prijala v stredu, upozornil na neho server iDnes.cz.

"Bol v severnom Taliansku na horách. Má príznaky. Je izolovaný," uviedol popoludní Žára. Výsledky testov pôvodne očakával až vo štvrtok. Pacienta s problémami prijala v utorok aj Fakultná nemocnica u svätej Anny v Brne. Muž bol podľa hovorkyne Dany Lipovskej v horách v Taliansku. Lekárka situáciu konzultovala s krajským epidemiológom a pacientovi odporučila dvojtýždňovú domácu karanténu. Nemocnice v Břeclavi ani v Kyjove pacientov s podozrením na koronavírus nemali, zistila ČTK od hovorcov nemocníc Táne Svobodovej a Filipa Zdražila.

Podľa Ciupek juhomoravskí hygienici poskytli konzultácie 75 pacientom s podozrením na koronavírus. "U 69 bolo podozrenie vyhodnotené ako neopodstatnené. V šiestich prípadoch boli pacienti vyšetrení na koronavírus, výsledok bol pri všetkých negatívny," uviedla Ciupek. Podľa nej by ľudia nemali prepadať panike. Uviedla, že priebeh choroby pripomína chrípku, na ktorú v Českej republike ročne zomrú stovky ľudí. U koronavírusu možno podľa nej vidieť závažnejší priebeh u seniorov alebo inak chorých ľudí, zdravému človeku by také problémy spôsobiť nemal.

 

Epidémia koronavírusu vypukla koncom minulého roka v Číne, kde od tej doby zomrelo už vyše 2 600 ľudí a nakazilo sa vyše 80 000 ľudí. Obete hlásia aj ďalšie krajiny ako napríklad Južná Kórea, Irán alebo Taliansko. V ČR bolo doteraz na koronavírus testovaných zhruba 100 ľudí a všetky vzorky boli negatívne.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ČTK

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Verí, že do poroty v Let’s Dance v nedeľu zasadne.
Foto
Do porotcovského kresla Let´s Dance mieri spevácka legenda: Neuveríte, o koho ide!
Vodička nafúkala takmer 3 promile.
Kamošky sa stretli za mrežami: Policajti takú KURIOZITU už dlho nezažili
Hanychová krátko po pôrode milionára opustila.
Spor medzi Hanychovou a Soukupom sa vyostruje: Keď TOTO urobíš, vytrhnem ti... Drsné VYHÁŽKY!
ilustračné foto
Rusko pení: Tvrdí, že zaútočí na Poľsko! Prezradilo, kedy by k tomu mohlo dôjsť
Príspevok na zvýšenú splátku úveru na bývanie je stanovený na 75 % zo zvýšenia mesačnej splátky, maximálne v sume 150 eur
Zadlžení Slováci špekulujú s hypotékami: Dianie okolo úverov mnohých prekvapí
Primátor hlavného mesta má ambíciu  sprístupniť ročne 200 nájomných bytov.
Mapa Bratislavy sa zmení: Toto pribudne v Petržalke
Ilustračné foto
Žena bojovala o život po tom, ako sa napila z kávy na letisku: ŠOKUJÚCI dôvod! Môže sa to stať aj vám
Richard Sulík
Sulík sa chce dostať do europarlamentu: Ochraňujme prírodu, ale nezničme si európsky priemysel, tvrdí
vojak
Je rozhodnuté: Krajina prispeje vojakmi do síl NATO! Takto to súvisí s vojnou na Ukrajine
Na snímke podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Minister Taraba: Národné parky majú zabezpečené financovanie z Envirofondu
(ilustračné foto).
Ruské ministerstvo sa otriasa v základoch: Zadržali ďalšieho podozrivého! O čo ide?
Toto obdobie ženského životného cyklu môže trvať až sedem rokov.
Do prechodu sa dostávajú stále mladšie ženy: Ste jednou z nich? Toto radí odborníčka