Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.11.2008 08:07 | Šport | Futbal

VIDEO: Pozrite si masaker na futbale v Dunajskej Strede!

DUNAJSKÁ STREDA - Ostro sledovaný zápas medzi DAC Dunajská Streda a Slovan Bratislava (0:4) sa zmenil na krvavé besnenie!

FOTO: Besnenie futbalových fanúšikov v Dunajskej Strede

VIDEO: Maďarskí fanúšikovia protestovali v Budapešti

Hrozí medzinárodný spor: Prehnala to polícia na futbale?

Polícia počas bezpečnostných opatrení pri futbalovom zápase 14. kola Corgoň ligy v Dunajskej Strede medzi DAC a Slovanom Bratislava predviedla 31 osôb. Z nich bolo 16 občanov Maďarskej republiky a 15 Slovenskej republiky, z toho 13 fanúšikov Slovana. TASR o tom v sobotu informovala hovorkyňa trnavského Krajského riaditeľstva Policajného zboru Martina Kredatusova.

Návrat fanúšikov víťazného Slovana do Bratislavy:

244981

Polícia vyšetruje tri prípady trestného činu, jeden sa týka drogovej trestnej činnosti a dva podpory a propagácie skupín smerujúcich k potlačeniu základných práv a slobôd. Bratislavčan vo veku 28 rokov mal pri sebe zástavu Hlinkovej gardy a ďalší 23-ročný Bratislavčan mal na odeve pripnutý odznak so symbolom fašizmu. Ostatné osoby sa dopustili priestupkov na úseku verejného poriadku.

Záchranári odnášajú z ihriska zranených:

Záchranári ošetrili asi 50 osôb, šesť previezli sanitky do nemocnice v Dunajskej Strede. Muža z Dunajskej Stredy vo veku 18 rokov previezol vrtuľník do nemocnice v Bratislave. Utrpel zranenia utlačením v dave, keď polícia musela vykonať služobný zákrok. "Tento muž bol značne pod vplyvom alkoholu a navyše, dostal epileptický záchvat. Je mimo ohrozenia života. Záchranári ošetrili 25 osôb lokálne a ľahko sa zranil jeden policajt. Zvyšok tvorili len drobné poranenia," povedala Kredatusová.

Potýčky fanúšikov s políciou:

Na bezpečnostných opatreniach sa celkovo podieľalo asi 1000 policajtov, vrátane príslušníkov hraničnej polície. Už pred zápasom zaistili policajti rôznu pyrotechniku a predmety slúžiace na útok. "Služobný zákrok na tribúne vykonala polícia preto, lebo fanúšikovia hádzali z tribúny kamene a zaútočili na policajtov. Po ukončení zápasu polícia naďalej monitorovala situáciu v meste, vďaka čomu už nedošlo k žiadnym výtržnostiam," uviedla hovorkyňa. Železničná polícia neznamenala nijaké výtržnosti počas návratu fanúšikov Slovana vlakom do Bratislavy.

Zásah polície na maďarskej tribúne:

Už pred príchodom na štadión prišlo k narúšaniu verejného poriadku, polícia predviedla okolo 20 osôb, záchranári museli viacero ľudí ošetriť. Incidenty divákov s bezpečnostnými zložkami pokračovali aj počas zápasu, po zákroku polície v sektore domácich, v ktorom mali byť údajne zainteresovaní fanúšikovia maďarského klubu Ferencvároš Budapešť, duel v prvom polčase na takmer štvrťhodinu prerušili. K prerušeniu prišlo v 17. minúte, po zásahu polície museli zdravotníci ošetrovať ďalších divákov. Hlavný rozhodca Mario Vlk po konzultácii s delegátom nechal napokon pokračovať v hre.

Atmosféra na tribúnach počas prerušenia zápasu:


Šláger 14. kola futbalovej Corgoň ligy DAC Dunajská Streda - Slovan Bratislava bol už od stredy vypredaný a viac ako hodinu pre úvodným hvizdom takmer celý štadión zaplnený. Z celkovej kapacity 6100 miest dostali hostia tisíc vstupeniek. Na štadióne panoval pred výkopom relatívny pokoj, fanúšikovia oboch táborov sa bavili skandovaním. Štyridsaťpäť minút pred začiatkom sa pokúsil jeden z fanúšikov Slovana vbehnúť na ihrisko. Bezpečnostné zložky pohotovo zasiahli, aj keď na nich fanúšikovia z tribúny hostí hádzali svetlice a delobuchy. Fanúšikovia DAC odpovedali hanlivým skandovaním.

Výtržnosti počas zápasu:

244973

Rušno bolo v sobotu aj o 10.50 hodine na bratislavskej vlakovej stanici Nové mesto, kedy odchádzal vlak do Dunajskej Stredy. Stovky slovanistov tu hlasito skandovali a podľa svedkov hodili zo súpravy na koľaje aj dve dymovnice. Ako povedal pre TASR jeden z príslušníkov železničnej polície vážnejšie incidenty nezaznamenali. Na nástupišti boli prítomní aj ťažkoodenci, ktorí nastúpili do vlaku. Ako ďalej uviedli svedkovia, desiatky fanúšikov skandovali protimaďarské heslá.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Hanychová krátko po pôrode milionára opustila.
Spor medzi Hanychovou a Soukupom sa vyostruje: Keď TOTO urobíš, vytrhnem ti... Drsné VYHÁŽKY!
Pilot dal vyskúšať svojim deťom riadenie. (Ilustračné foto)
Smrteľný pád lietadla po príšernej chybe pilota: Nechal riadiť deti? Desivé POSLEDNÉ slová a detaily tragédie!
Ilustračné foto
Čína si predvolala na koberček nemeckú veľvyslankyňu: Pozrite sa, ako na to zareagovala
ilustračné foto
Rusko pení: Tvrdí, že zaútočí na Poľsko! Prezradilo, kedy by k tomu mohlo dôjsť
Príspevok na zvýšenú splátku úveru na bývanie je stanovený na 75 % zo zvýšenia mesačnej splátky, maximálne v sume 150 eur
Zadlžení Slováci špekulujú s hypotékami: Dianie okolo úverov mnohých prekvapí
Primátor hlavného mesta má ambíciu  sprístupniť ročne 200 nájomných bytov.
Mapa Bratislavy sa zmení: Toto pribudne v Petržalke
Ilustračné foto
Žena bojovala o život po tom, ako sa napila z kávy na letisku: ŠOKUJÚCI dôvod! Môže sa to stať aj vám
Richard Sulík
Sulík sa chce dostať do europarlamentu: Ochraňujme prírodu, ale nezničme si európsky priemysel, tvrdí
vojak
Je rozhodnuté: Krajina prispeje vojakmi do síl NATO! Takto to súvisí s vojnou na Ukrajine
Na snímke podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Minister Taraba: Národné parky majú zabezpečené financovanie z Envirofondu
(ilustračné foto).
Ruské ministerstvo sa otriasa v základoch: Zadržali ďalšieho podozrivého! O čo ide?
Toto obdobie ženského životného cyklu môže trvať až sedem rokov.
Do prechodu sa dostávajú stále mladšie ženy: Ste jednou z nich? Toto radí odborníčka