Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Obyvatelia Liptovského Mikuláša chceli pomôcť obetiam z Prešova: Ich nápad stojí za zamyslenie!

Ružomberskí mestskí poslanci na stredajšom rokovaní schválili nenávratnú finančnú pomoc pre mesto Prešov v sume 10 000 eur. Ide o peniaze pre obyvateľov Prešova, ktorých v piatok 6. decembra postihla tragická udalosť výbuchu plynu na Mukačevskej ulici.

Za uznesenie hlasovalo všetkých 24 prítomných poslancov. Návrh predložil viceprimátor mesta Michal Lazár. "Rozhodli sme sa, že sa Ružomberok pridá k množstvu iných obcí a miest na celom Slovensku a prispejeme na zmiernenie tejto obrovskej tragédie," uviedol pre TASR. Vedenie mesta zároveň vyzvalo poslancov a zamestnancov mesta, aby tiež finančne prispeli na transparentný účet mesta Prešov.

Fotogaléria
16
fotiek v galérii

Na obete nešťastia myslia aj v Liptovskom Mikuláši. Ako informuje oficiálna facebooková stránka mesta, "v pondelok sa zmobilizovali mikulášski hokejisti, ktorí sa rozhodli výťažok z dražby svojich vianočných dresov poslať rovnako na účet mesta Prešov určený pre obete tragédie." A pridala sa aj samotná radnica, ktorá vyslyšala svojich občanov. Tí sa totiž rozhodli zrieknuť silvestrovského ohňostroja a ušetrené peniaze poslať do Prešova.

„Je to krásna myšlienka a my sme ju vypočuli. Peniaze, ktoré boli určené na silvestrovský ohňostroj, presunieme radšej na účet mesta Prešov pre ľudí zasiahnutých výbuchom plynu na Mukačevskej ulici. Objednávku na silvestrovský ohňostroj v Liptovskom Mikuláši som už zrušil, v takýchto neľahkých životných situáciách si musíme pomáhať, ako sa dá. Veď by nám taký ohňostroj ani radosť nepriniesol, keby sme sa naň pozerali s myšlienkou, že vo chvíli, keď si užívame jeho farby a potom pôjdeme do našich teplých domovov, ľudia z Mukačevskej v Prešove nemajú ani len základné osobné veci,“ reagoval primátor Ján Blcháč.

 

Podľa informácií facebookovej stránky mesta sa tak k sume 10-tisíc, ktorú majú poslanci vo štvrtok schvaľovať na rokovaní zastupiteľstva, pripíše ďalších 1 500 eur.

Plyn vybuchol v jednom z bytov v 12-podlažnej bytovke. Nešťastie si vyžiadalo sedem ľudských životov, jedna osoba je stále nezvestná. Svoje domovy museli opustiť obyvatelia viacerých okolitých domov. Časť z nich sa do bytov vrátila v sobotu (7. 12.) popoludní.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: voj, TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na svadbe v roku 2017 ešte horeli láskou.
Foto
Babiš s Monikou prekvapujú: Najskôr ROZCHOD a teraz... FOTO hovorí za všetko!
Aquarabia sa nachádza 45 kilometrov od hlavného mesta Rijád.
Foto
Saudská Arábia otvorí jedinečný aquapark: To, čo bude tam, nikde inde na svete nenájdete!
(ilustračné foto)
Horor v obľúbenej destinácii: Znásilnili 16-ročné dievča?! Hrozné, čo sa malo udiať
Poľský premiér Donald Tusk.
Premiér Tusk o hybridnej vojne: Poľsko bude posilňovať východné hranice
Najmenej desať osôb utrpelo zranenia krátko pred polnocou v noci na sobotu pri nehode autobusu so slovenskou poznávacou značkou na diaľnici v rakúskej spolkovej krajine Salzbursko.
Foto
Vážna nehoda slovenského autobusu! Z FOTO mrazí: Hlásia zranených
Aneta bude držať Slovákom palce spolu s jej deťmi a manželom.
Foto
Hlučná fanúšička Parišková: TENTO hokejista je pre mňa najatraktívnejší! Fíha
Tragická dopravná nehoda.
Foto
Tragická dopravná nehoda v nitrianskom kraji: Vodič († 24) na motorke zišiel z cesty
V Očovej eliminovali problémovú medvedicu, zastrelil ju Rudolf Huliak
Aktualizované
V Očovej eliminovali problémovú medvedicu: Zastrelil ju Rudolf Huliak
(ilustr. foto)
Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji: Koľko peňazí prinesie hokejový šampionát Česku?
Prečo Čechom gól neuznali, keď Nemcom áno? Chceme vysvetlenie, zúri expert!
Muž sa mal vlámať do auta v bratislavskom Ružinove, policajti pri kontrole zistili, že bol naňho súdom vydaný príkaz na dodanie do výkonu trestu odňatia slobody.
Vlámal sa do zaparkovaného auta a zaspal: Neuveríte, čo zistila polícia potom
(ilustračné foto)
Dráma na škole v Trnave: Strašné, čo študent počas vyučovania vytiahol! Zasahovala polícia