Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.11.2019 18:36 | Šport | Šport mix

Sága Vlhová verzus Shiffrinová pokračuje: Dlhoočakávaný súboj odštartuje v Levi

V sobotu sa uskutoční prvý slalomový súboj slovenskej lyžiarky Petry Vlhovej s Američankou Mikaelou Shiffrinovou v novej zime Svetového pohára. Vlhová bude vo fínskom Levi (10.15/13.15 SEČ) útočiť na štvrté pódiové umiestnenie za sebou.

V rakúskom Söldene "vyfúkla" Shiffrinovej prvenstvo v obrovskom slalome Novozélanďanka Alice Robinsonová, Vlhová skončila štrnásta. Jej predsezónnu prípravu poznačila operácia, ale od októbrovej ouvertúry uplynul takmer mesiac, počas ktorého sa mohla naplno venovať kondičnému tréningu v Miláne i lyžovaniu vo Fínsku. Trénovala tiež v rezorte Suomu, Levi sa nachádza ešte severnejšie a podľa agentúry APA sú aj v tomto stredisku momentálne výborné podmienky.

Dvadsaťštyriročná Vlhová absentovala v najsevernejšom dejisku SP na pódiu jedinýkrát, pri premiére v roku 2013 nedokončila prvé kolo. Pred troma rokmi obsadila tretiu priečku, predvlani zvíťazila, bol to pre ňu vtedy tretí triumf v kariére. V predchádzajúcom ročníku skončila druhá len za Shiffrinovou, ktorá v Levi uspela trikrát a v tomto ohľade je rekordérka spoločne s Nemkou Mariou Höflovou-Rieschovou. Organizátori majú tradične pre víťazku prichystaného soba a v sobotu môže pribudnúť štvrtý Shiffrinovej po Rudolphovi, Svenovi a Mr. Gru alebo druhý Vlhovej, ktorý by robil spoločnosť Igorovi. Slovenka je jediná žena okrem Američanky, ktorá vyhrala v Levi, odkedy ukončili kariéru Höflová-Rieschová a Slovinka Tina Mazeová.

Hoci v minulej sezóne bola slalomová špička podstatne užšia než v "obráku", v sobotu to nemusí byť len o fenomenálnej Američanke a jej veľkej rivalke zo Slovenska. Na štart sa postavia Švajčiarka Wendy Holdenerová, medailistka z majstrovstiev sveta v tejto disciplíne Anna Swennová-Larssonová zo Švédska či početné Rakúšanky. Ich hlavný tréner Christian Mitter si nemyslí, že Shiffrinová by nemohla nájsť premožiteľku. "Ani Hermann Maier alebo Alberto Tomba neboli vo svojich najlepších časoch nezdolateľní. Shiffrinová bude určite silná, ale aj ona sa musela učiť a trénovať. To musíme dohnať aj my," citovala Mittera agentúra APA.

 

Muži majú svoju súťaž na programe o deň neskôr (takisto 10.15/13.15 SEČ). Aj medzi nimi bude mať Slovensko reprezentanta, no Adam Žampa nepatrí na rozdiel od Vlhovej k adeptom na elitné priečky. V slalome čaká na postup do druhého kola od januára 2018, keď sa mu to podarilo v rakúskom Kitzbüheli (21. miesto). V Levi má na konte štrnáste miesto z roku 2013, o rok neskôr bol na 28. pozícii. Miestny rekordér je Rakúšan Marcel Hirscher s troma víťazstvami, no už ukončil aktívnu činnosť. Do okruhu favoritov patria Nór Henrik Kristoffersen, Francúz Clement Noel či Švajčiar Daniel Yule.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Lutz Berlemont-Bernard - Stadt-Land-Fotografie - Israel von Norden bis Süd
Grécko zavalili mračná prachu zo Savany: Takéto niečo nezažili roky! Úrady varujú
Na rchívnej snímke z 27. augusta 2023 športovkyne plávajú v rieke Seina počas prvej etapy testovacích pretekov v triatlone žien pre OH2024 vo francúzskej metropole Paríž.
Olympijské hry sú už za dverami: Bude sa plávať v Seine? Macron si neodpustil poznámku
Talianska polícia (ilustračná fotografia).
Poplach v centre Ríma: Z hotela museli evakuovať hostí, hrozné, čo sa tam dialo
Maratón s vínom
Foto
Šialenec na maratóne zvolil netradičnú taktiku: Prechľastal sa až do cieľa! Odpadnete, ako to skončilo
Archaeology: a thin layer stripping.One of the stages of excavation
Budeme prepisovať učebnice? Veľký objav vedcov: Zaujímavé, čo zistili o Platónovi
Foto
Ďalšia trpká rana pre Attilu Végha: Spoluprácu s ním ukončil už tretí sponzor!
Spajsky na párty zaspievali a zatancovali hosťom svoju pieseň Stop.
Foto
Divoká oslava 50-ky Victorie Beckham: Žúr so Spice Girls! FOTO, čo prinútila manžela spraviť
Hannah nemohla uveriť tomu, že na svet privedie 4 detičky.
Foto
Bruneta porodila 4 deti, dychberúce zistenie pred zákrokom: To snáď nie je možné!
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Šéf NATO bez okolkov: Žijeme v najnebezpečnejšom svete! Vojaci Aliancie vysielajú správu
Tlaková níž Daniel vlani v septembri v nevídanej intenzite zasiahla Grécko.
Gréci sa stále spamätávajú po ničivých povodniach: Všetko spočítali, koľko ich bude stáť obnova?
(ilustračná foto)
Francúzsko čaká ťažká skúška: V leteckej doprave štrajkujú, musia sa pripraviť na komplikácie
Fínsky prezident Alexander Stubb.
Fínsky prezident na plné ústa: Po vstupe do NATO stojíme na frontovej línii, tvrdí