Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.11.2019 18:30 | Správy | Zahraničné správy

Váha už ani nedokázala zmerať, koľko váži: Operácia mozgu jej zmenila život

Keď sa 184 kilogramov vážiaca Natalie Stokes postavila na váhu, aby zistila, koľko váži, nedozvedela sa to. Váha oznámila, že došlo k chybe. Natalie sa rozplakala.

Tridsaťšesťročnej matke prikázal doktor, aby schudla. Ako informuje The Sun, aj napriek tomu, že dodržiavala diétu, pri ktorej denne človek prijme iba 1000 kalórií, stále priberala. 

Nakoniec šla k špecialistovi, ktorý zistil, že za jej trápením môže v skutočnosti byť malý nádor na mozgu. Po odstránení tumoru sa z nej stala úplne iná žena. Schudla na tretinu svojej pôvodnej váhy.

"Robila som všetko pre to, aby som schudla. Nerozumel som, ako to je možné," hovorí. "Bola som veľká ako Fialka Garderóbová vo filme Chrlie a továreň na čokoládu, keď zjedla žuvačku a zmenila sa na obrovskú čučoriedku." 

 

Ako hovorí, jej ruky a nohy boli tenké, zväčšilo sa iba jej brucho. To je typickým príznakom jej choroby. "Nechápala som, ako to že stále priberám, keď denne prijmem iba 1000 kalórií. Ľudia si mysleli, že v noci chodím námesačná vyjedať chladničku." Keďže jej to všetci hovorili, myslela si, že zrejme majú pravdu. 

V skutočnosti ale trpela veľmi vzácnym ochorením - Cushingovou chorobou. Ten vzniká vysokou hladinou kortizolu v krvi, vďaka ktorému sa ukladajú tuky. "Pred tým, ako mi zistili toto ochorenie sa mi rozpadal život. Som vďačná všetkým doktorom, ktorí mi pomohli. Ľudia musia vedieť, že aj táto choroba existuje."

Jej váha bola kolísavá, keď bola tínedžerkou a aj neskôr v dvadsiatich rokoch. "Niekedy som pribrala pár kíl, ale potom som sa zaprela a opäť odišli." Vo voľnom čase rada jazdila na koňoch, čo ju udržiavalo vo forme.

No ako sa blížila k tridsiatke, kilá ostávali na jej bruchu a ona sa často cítila unavená. "Aj napriek tomu, že som žila aktívne, môj stred tela sa stále iba zväčšoval. Mala som problém vysadnúť na koňa a neskôr som bola taká ťažká, že by to bolo neetické jazdiť na ňom."

Natalie chodila k doktorom, no ten tvrdil, že to všetko je spôsobené jej váhou. Dietológovia jej taktiež nevedeli poradiť. Neskôr začala priberať ešte rýchlejšie. 

Keď otehotnela, schudla 25 kilogramov. "Nejedla som zdravšie, ale tehotenstvo jednoducho upravilo v mojom tele hormóny a tým som schudla."

Po pôrode jej dnes už 7-ročného syna opäť pribrala a dostala sa na rekordnú vähu - 184 kíl. Viac jej váha ani nedokázala ukázať a už iba vypisovala chybu.

"Cítila som sa hrozne, pretože som nebola schopná robiť veci, ktoré robili iné matky," hovorí. Neskôr sa objavili ďalšie príznaky - chlpy na tvári, problémy so zrakom, bolesti hlavy, celého tela, problémy s pamäťou. Bála sa, že má demenciu. Všetko sa zmenilo, keď sa jej istý špecialista spýtal, či počula o Cushingovej chorobe. "Myslela som si, že to postihuje iba kone a psy, ale približne jeden z milióna ľudí trpí touto chorobou tiež."

Po operácii sa jej váha upravila. Dnes má 58 kilogramov, vychutnáva si výlety do parku so svojím synčekom a dokonca sa jej podarilo aj nájsť lásku svojho života. Ani členovia jej rodiny ju nespoznávajú. Dúfa, že svojím príbehom povzbudí ostatných.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ivt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Slovensko – Poľsko ONLINE: Nastúpia aj posily z NHL! Kto bude kapitánom?
young girl drinking beer in light background. studio shot
Záchranka neďaleko Lučenca ratovala iba 5-ročné dieťa: Bolo opité! Zarazí vás, ako sa k alkoholu dostalo
Radioactivity sign in Chernobyl Outskirts 2019 closeup
Na Slovensku sa merala výška radiácie: Je naša krajina v bezpečí?
Herečka si svoj slávnostný deň predstavovala celkom inak.
Váš Tip
Televízna sudkyňa Názlerová sa podelila so zvláštnym zážitkom: Cudzí ľudia jej dávajú takéto návrhy!
Vo veku 68 rokov zomrel Ján Uličiansky.
Foto
Slovensko prišlo o ďalšiu osobnosť: Zomrel spisovateľ Ján Uličiansky († 68)
SMSka
Chodia vám podozrivé SMS správy? TOTO si všimnite, predídete tak veľkej škode!
Ilustračné foto
Poplach na škole v Česku: Muž násilne vtrhol do budovy! Neuveríte, ako ho polícia dolapila
Speváčka sa konečne opäť usmieva.
Foto
Celeste prehovorila o ÚTEKU zo šoubiznisu: TIETO slová ju roky ničili! Spoveď o najhoršom období
(ilustr. foto)
Pri opaľovaní to nepreháňajte! Šokujúce, čo sa deje v našom tele: Na TOTO si dávajte veľký pozor
(ilustračné foto)
Ruské kybernetické útoky na Nemecko a Českú republiku: EÚ aj NATO reagujú!
Policajti na mieste našli auto mimo vozovku v poli, prevrátené na streche.
Mladícka nerozvážnosť dopadla katastrofálne: Prevrátené auto na streche! Jedna z osôb je v kritickom stave
Ruský prezident Vladimir Putin.
Nemecko tvrdí, že odhalilo PLÁN Ruska! Strašné, čo pripravovali na TOMTO území: Spomína sa aj Česko