Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.08.2008 07:44 | Správy | Domáce správy

FOTO: Búrka v Trenčíne strhávala strechy a billboardy!

SLOVENSKO - Časť Slovenska zasiahla už vo večerných hodinách silná búrka, ktorá v noci postihla aj iné časti Krajiny.

Trenčín: Búrka strhávala strechy, padali stromy a billboardy
V Trenčianskom kraji dnes v noci strhávalo strechy, padali stromy, billboardy, poškodilo sa i elektrické vedenie a niektorým obyvateľom zostala v záhradách iba blatová spúšť. V Trenčíne na sídlisku Noviny dnes v noci strhlo viacero striech v radovej zástavbe rodinných domov. Bez strechy nad hlavou zostalo v daždivom počasí viacero obyvateľov. "Lietajúce" strechy poškodili i ďalšie domy. "Strecha k nám preletela asi 300 metrov od susedov, cez átriové domy a porozbíjala nám okná. Okrem toho nám poškodilo aj zateplenú stenu," povedala pre TASR obyvateľka poškodeného domu na Puškinovej ulici Mária Koprivňanská. "Skoro ma to zabilo, pretože strecha letela a ja som spala v spálni. Garniža a všetko sklo letelo dovnútra. Som úplne mimo a celá sa trasiem," dodala nešťastná Trenčanka. Rodina má zatopené i poschodie domu.

Nočná búrka sa prehnala takmer celým Trnavským krajom
Trinásť výjazdov a 82 spadnutých stromov majú za sebou hasiči okresov Trnava, Piešťany, Hlohovec, Galanta, Senica a Dunajská Streda, ktorými sa prehnala okolo polnici búrka, sprevádzaná silným vetrom. Stromy podľa službukonajúceho dispečera operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ)v Trnave padali zväčšsa na komunikácie, prípadne na elektrické alebo telefonické vedenie. V Senici odčerpávali hasiči vodu aj zo zaplavených pivníc. V dôsledku smršte došlo k úmrtiu dvoch mladíkov, účastníkov hudobného festivalu v Jaslovských Bohuniciach, na ktorých sa zrútil strom. Zranená bola aj jedna dievčina, v iných lokalitách nie sú zranenia zaznamenané.

Búrka v Bratislave si vyžiadala zatiaľ len jeden hasičský výjazd
Búrka spojená so silným vetrom, ktorá sa počas noci prehnala hlavným mestom Slovanska, si doteraz vyžiadala iba jeden zásah bratislavských hasičov. Ako pre TASR uviedol pracovník dispečingu Operačného strediska Hasičského a záchranného zboru v Bratislave, hasiči v piatok 15. augusta večer pomáhali pri odstraňovaní spadnutého stromu.

Adamovské kochanovce: Nočná búrka lámala stromy a poškodila strechy
Polámané stromy, poškodené strechy, spadnutý múr - to všetko je výsledkom nočnej búrky, ktorá sa prehnala obcou Adamovské Kochanovce v okrese Trenčín. Silná búrka s krúpami s priemerom približne jeden centimeter prekvapila občanov krátko po polnoci a trvala len niekoľko minút. Celkový rozsah škôd zatiaľ nie je známy.

Nočná búrka nitriansky región obišla
Nitriansky región silný vieror a búrka, ktoré sa prehnali západným Slovenskom v uplynulú noc, obišli. Na krajskom operačnom stredisku Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Nitre zaznamenali spolu iba tri výjazdy k spadnutým stromom. Nie sú zaznamenané žiadne väčšie škody ani zranenia osôb.

 

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Americký exprezident Donald Trump
Trump prezradil viac o potenciálnom viceprezidentovi: Túto osobu by ste po jeho boku hľadali márne
Prezidentka SR Zuzana Čaputová v piatok ráno pricestovala do Kyjeva na rozlúčkovú návštevu Ukrajiny.
Čaputová navštívila na Ukrajine ďalšie miesta: Našu pomoc si nesmierne vážia! Nádherné slová miestnych
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj (vpravo) oceňuje vojakov počas návštevy ukrajinskej 110. mechanizovanej brigády v Avdijivke na Ukrajine 29. decembra 2023.
Ruská ofenzíva je v plnom prúde! Zelenskyj odhalil prioritu číslo jeden: Situácia je mimoriadne napätá
Policajti počas potýčky s demonštrantmi na opozičnom proteste proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu v gruzínskej metropole Tbilisi.
Gruzínska vláda sa opätovne pokúša presadiť kontroverzný zákon: Ľudia sa búria, prirovnávajú ho k…
Bývalý slovenský futbalista bol ako nepríčetný: Po dedinskom zápase sa takmer pobil s fanúšikom!
(ilustr. foto)
Vysoký krvný tlak je tichý zabijak: Máte tieto príznaky? Volajte sanitku!
Foto
Beckham priznal, čo sa naozaj dialo na oslave so Spice Girls! Tak TOTO nečakal
(ilustr. foto)
Máte radi olivy? Po týchto faktoch vás možno prejde chuť! To ste o nich netušili
Už vyše 300 obetí na životoch si vyžiadali záplavy vo viacerých afganských provinciách.
Foto
Krajinu sužujú ničivé záplavy: Prírodný živel usmrtil stovky ľudí, bilancia obetí stále stúpa
Nela Pocisková
Foto
Pocisková BEZ NOHAVIČIEK?! Z týchto záberov vám bude horúco: Herečka sa odviazala
(ilustračná foto)
Útok na reštauráciu! Hlásia mŕtvych aj zranených: Je za tým Ukrajina?
Foto
Dve rovnaké situácie, rozdielne verdikty: Poškodili rozhodcovia slovenský tím?